Menu

Inbraakpreventie

5 feiten waarom het belangrijk is om extra sleutels aan te schaffen

5 feiten waarom het belangrijk is om extra sleutels aan te schaffen

Het overkomt ons allemaal wel eens, we trekken de voordeur achter ons dicht en meteen realiseren we ons dat de sleutels nog binnen liggen. Een zeer vervelende situatie die ook vraagt om een snelle oplossing. Het kan zelfs nog vervelender zijn als de deur achter u dicht is gewaaid terwijl bijvoorbeeld uw jonge kind nog binnen zit. Allemaal situaties waarin het fijn is als er in de buurt een reserve sleutel te vinden is. We gaan kijken naar vijf feiten waarom het belangrijk is om extra sleutels aan te schaffen. En hopelijk zorgt het ervoor dat we niet meer zomaar voor een vervelende verrassing komen te staan.

Geval van Nood

Gelukkig wordt het al vaak gedaan, maar we moeten het toch nog eens benoemen. Het hebben van een reservesleutel bij een buurman of buurvrouw kan veel ellende schelen. Er kan ons allemaal iets overkomen, ernstig of minder ernstig. Kinderen kunnen voor een leeg huis komen te staan terwijl de sleutels met papa of mama mee zijn. Maar er kan u ook iets overkomen in huis waardoor het erg handig is als iemand zelf de deur kan open maken en u hulp kan bieden. In geval van nood is het gewoon erg belangrijk dat een reservesleutel bij iemand ligt die dichtbij is en die u vertrouwt.

Verloren sleutels

Sleutels verliezen kan ons allemaal overkomen. In een onbewaakt moment ze ergens laten liggen, of ze zijn uit tas of broekzak gegleden. Op dat moment staat u voor een lastige keuze. Moet u een slotenmaker bellen en de deur laten openen, met als gevolg dat daar een nieuw slot in moet? Of heeft u iemand in uw omgeving waar u een sleutel kan halen? Juist op dit soort momenten is het erg fijn als iemand in uw omgeving een sleutel heeft waardoor u weer snel in uw eigen woning bent.

Auto sleutels

We zijn hem altijd kwijt, de autosleutel. Vooral in de drukke ochtendspits thuis kan het erg frustrerend zijn als u hem niet kan vinden. Nog vervelender is het als u bijvoorbeeld op vakantie bent en de auto sleutel bent verloren. Als u ver weg bent van huis en niet meer de beschikking heeft over uw autosleutel kan dit voor zeer vervelende situaties zorgen. Het hebben van minimaal een reserve sleutel voor uw auto kan heel veel leed verzachten in veel verschillende situaties.

Sloten met Cilinder

Veel veiligheidssloten zijn tegenwoordig gemaakt met cilinder. Dit houdt in dat het complexe, maar vaak ook dure sloten zijn. Op het moment dat u een sleutel kwijt bent voor een dergelijk slot kan dit een zeer dure aangelegenheid zijn om het slot te laten openen en vervangen. Heeft u een reservesleutel in de buurt, dan scheelt dit u veel geld en problemen op momenten dat u er niet op zit te wachten.

Verplicht

Waar we vaak niet bij stil staan is dat het verplicht kan worden door uw verzekering om een reserve sleutel te hebben van bijvoorbeeld uw auto. In geval van diefstal of als uw auto total loss is, kan het zijn dat de verzekeraar een reserve sleutel eist.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04