Menu

7 Veiligheidstips Om Je Huis Beter Te Beveiligen

7 veiligheidstips om je huis beter te beveiligen

In dit artikel vindt u de 7 beste veiligheidstips om uw woning beter te beveiligen. Er bestaan tegenwoordig genoeg opties om uw huis beter te beveiligen. Een betrouwbaar alarmsysteem is bijvoorbeeld één van de meest effectieve manieren om de veiligheid van uw bezittingen te waarborgen. Met een huisbeveiligingssysteem weet u namelijk altijd zeker dat uw huis volledig is beschermd tegen inbraak.

7 veiligheidstips voor meer veiligheid in huis

Verder zijn er genoeg stappen die u kunt nemen om uw huis minder interessant te maken voor potentiële inbrekers. Deze staan hieronder voor u kort samengevat.

 

Tip 1. Wees alert

De sleutel tot een veilig huis is alertheid. Op het moment dat u de touwtjes even laat vieren kunnen inbrekers vaak al toeslaan. Let daarom goed op uw omgeving en wat uw dagelijkse routines kunnen vertellen over de tijdstippen dat er niemand aanwezig is bij u thuis.

Maakt u gebruik van camerabeveiliging dan kunt u altijd een oogje in het zeil te houden. Daarnaast kunt u desnoods wat kleine aanpassingen maken in uw dagelijkse bezigheden, om eventuele inbrekers op afstand te houden.

Verder kunt u nog extra deur- en raamsensoren plaatsen op gevoelige plekken in huis, of gebruik maken van een toegangscontrole. Zo kunt u altijd controleren of dat al uw ramen en deuren dicht- of openstaan en beschikt u over een extra barrière om ongewenste personen buiten de deur te houden.

Tip 2. Preventief te werk gaan

Misschien wel het meest belangrijke advies uit dit rijtje veiligheidstips, is het preventief te werk gaan in en rondom uw woning. Inbrekers gaan namelijk altijd op zoek naar de zwakke plekken van uw woning.

U kunt dit natuurlijk makkelijk voorkomen door bijvoorbeeld een particulier alarmsysteem te laten installeren. Verder kunt u regelmatig de bomen en struiken in uw tuin snoeien, zodat er minder verstopplaatsen zijn. Geen enkele inbreker wil ontdekt worden terwijl hij uw huis probeert binnen te komen.

Tip 3. Geen sleutel verstoppen

Misschien is deze veiligheidstip wat voor de handliggend. Desondanks kunt u het beste geen reservesleutel verstoppen. Wanneer een potentiële dief dit opmerkt dan heeft hij natuurlijk vrijspel. Legt u daarom nooit meer een sleutel voor familie, vrienden of de buren neer. Inbrekers geven hier natuurlijk de voorkeur aan.

In plaats van een raam met geweld inslaan, of uw voordeur open te breken. Checkt een ervaren inbreker daarom altijd plaatsen als onder uw deurmat, de nabijgelegen bosjes en in uw brievenbus.

Tip 4. Controleer regelmatig uw sloten

Het forceren van een traditioneel cilinderslot is voor inbrekers meestal een koud kunstje. Onze volgende veiligheidstips is daarom regelmatig de kwaliteit controleren van uw huidige deursloten.

Vertonen deze bijvoorbeeld sporen van erosie? Dan kunt u deze beter zo snel mogelijk laten vervangen. Een slot met een meerpuntssluiting laten plaatsen is daarom in veel gevallen een uitstekende keuze. Hierdoor wordt het een stuk lastiger voor potentiële dieven om in te breken.

Tip 5. Maak ramen en deuren altijd goed dicht

Inbrekers zijn meestal op zoek naar kansen en gelegenheden om in te breken. Dus in plaats van dat ze risicovolle situaties gaan opzoeken waarbij ze veel moeite moeten doen voor hun buit. Lopen ze gewoon rustig door een buurt en gaan op hun gemakje alle deuren en ramen af.

Hiermee scannen ze zogezegd de omgeving in de hoop dat ze een makkelijke prooi vinden. Bovendien maakt een open raam op de tweede etage voor veel inbrekers ook geen verschil. De meeste dieven zijn vliegensvlug en klimmen binnen no-time naar de tweede verdieping van uw huis.

Tip 6. Plaats een intercomsysteem

Een intercomsysteem is de meest praktische manier om te controleren wie voor uw deur of poort staat. Zo’n intercomsysteem biedt hiermee een veilige oplossing waarbij u nooit daadwerkelijk de deur hoeft open te doen.

Dankzij deze veiligheidstip kunt u comfortabel vanuit uw woning beslissen of uw bezoek welkom is ofniet. Ook in de donkere avonduren is dit geen enkel probleem.

De meeste intercomsystemen leveren tegenwoordig namelijk prima video- en audiomateriaal, waarbij uw potentiële bezoekers haarscherp in beeld verschijnen.

Tip 7. Plaats buitenverlichting rondom uw huis en tuin

Hierboven heeft u kunnen lezen dat inbrekers het liefst ongezien te werk gaan en daarom vaak op zoek zijn naar huizen met veel potentiële verstopplaatsen eromheen. ‘S Middags staan ​​ze dan vaak achter een paar dichtgegroeide bosjes en ’s avonds als het donker is dan verschijnen ze vanuit een schaduwrijke plek rondom uw huis.

Onze laatste veiligheidstip is daarom dus ook het plaatsen van buitenverlichting. Het beste maakt u gebruik van een aantal bewegingssensors zodat inbrekers bij de kleinste beweging in de spotlight komen

Deel deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04