Menu

Adviezen Voor Betere Camerabeelden

Adviezen voor betere camerabeelden

In de praktijk krijgt de politie vaak te maken met camerabeelden van particulieren of bedrijven nadat er een inbraak heeft plaatsgevonden. Het is dan aan de politie de taak om ervoor te zorgen dat deze camerabeelden ook daadwerkelijk uitgevogeld worden, zodat er een dader gepakt wordt.

Het vervelende voor de politie is dan vaak echter dat de camerabeelden niet goed genoeg zijn. Er is bijvoorbeeld sprake van een te vage weergave van het moment van inbraak. Of de juiste hoek kan niet gevonden worden, waarin het gezicht van de dader zichtbaar is.

Vandaar ook dat het zeker de moeite waard is om naar de juiste adviezen voor betere camerabeelden te luisteren. Deze gaan er namelijk voor zorgen dat u bij een mogelijke inbraak in uw woning of bedrijf de grootst mogelijke kans heeft dat de dader uiteindelijk wordt gepakt.

4 adviezen voor betere camerabeelden

Bij deze behandelen we 4 adviezen die u kunt opvolgen om ervoor te zorgen dat de camerabeelden in uw woning of bedrijf bruikbaar gaan zijn. Zo is er een goede kans dat de dader uiteindelijk gepakt wordt en dat mogelijke gestolen spullen weer terugkeren. Het gaat hierbij om de volgende 4 adviezen:

#1: Kiezen van kwetsbare locaties Het is altijd slim om te kiezen voor de meest kwetsbare locaties en daar een camera op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan locaties als:

  • Deuren: In veel gevallen kiezen inbrekers ervoor om via een deur een pand te betreden. Ze forceren bijvoorbeeld het hang- en sluitwerk en breken de deur open. Hang daarom altijd een camera met goed zicht op de deuren.
  • Ramen: Ook ramen zijn kwetsbaar. En dan vooral ramen waardoor een inbreker binnen kan komen. Ze zullen deze niet snel inslaan en dus moet een mens er ongeveer doorheen passen. Let hier op bij het plaatsen van de camerabeveiliging.
  • Toegangswegen buiten: Tenslotte is het een goede optie om ook alvast bij een poort, een ingang van de tuin of de ingang van een bedrijventerrein een camera te hangen. Goede kans dat u hier al bruikbare beelden aan overhoudt.

#2: Hoge kwaliteit camera’s plaatsen Vervolgens is het erg belangrijk om camera’s van een goede kwaliteit te plaatsen. U heeft er weinig aan wanneer de inbrekers wel op beeld staan, maar de kwaliteit van het beeld zelf totaal niet toereikend is. Er is dan vervolgens alsnog niks van af te leiden. De beelden zijn dan in principe waardeloos. Kies dus altijd voor camera’s van een hoge kwaliteit. Zo hebben we bij QuickBlue bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de beste camera’s voor camerabeveiliging voor particulieren en voor bedrijven.

#3: Hang een camera proactief op Naast het opnemen van de beelden voor, tijdens en na een inbraak heeft een camera nog een tweede belangrijke functie. Namelijk het voorkomen van een inbraak. Camerabeveiliging kunt u namelijk ook proactief inzetten. Het schrikt inbrekers af wanneer ze een camera in of om een gebouw zien hangen. Hierdoor weten ze meteen dat er aandacht is besteed aan een adequate beveiliging. Er is een goede kans dat ze uw woning of bedrijf dan overslaan en op zoek gaan naar een andere prooi.

#4: Zorg voor een correcte installatie Tot slot is ook de installatie van de camera’s zelf uiterst belangrijk. Het is doodzonde als de camera’s niet op een vakkundige wijze worden geplaatst. Daarmee loopt u bijvoorbeeld belangrijke beelden mis. Of de camera komt los en valt stuk op de grond. Allemaal zaken die u uiteraard het liefst wilt voorkomen.

Bij QuickBlue maken we daarom altijd gebruik van de beste experts op het gebied van camerabeveiliging. Onze installateurs werken al een lange tijd met deze camera’s en weten daardoor precies hoe ze te werk moeten gaan. Het resultaat is dan een voor u volkomen veilige woning of bedrijf. U hoeft zich dan in ieder geval geen zorgen meer te maken dat u er niet alles aan heeft gedaan om de camerabeveiliging op orde te krijgen.

Camerabeveiliging via QuickBlue

Heeft u momenteel dus behoefte aan camerabeveiliging in uw woning of binnen uw bedrijf? Dan is QuickBlue dé partner die u zoekt. Wij leveren u graag het juiste materiaal in combinatie met een correcte installatie. Het zijn de ingrediënten die ervoor gaan zorgen dat u ’s nachts met een gerust hart naar bed kan gaan.

Neem nu contact met ons op voor het stellen van uw vragen of het verkrijgen van additionele informatie.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04