Menu

Alarmsystemen Voor Oudere Familieleden

Alarmsystemen voor oudere familieleden

Hoewel ouderen minder vaak te maken hebben met bepaalde vormen van criminaliteit, zoals gewelddadige criminaliteit die vaak in de steden plaatsvindt, is de zorgwekkende realiteit toch dat ouderen vaak het doelwit zijn voor woninginbraken.

Afleidingsinbraken vormen hedendaags de grootste bron van zorg voor ouderen. Dit zijn inbraken waarbij een persoon onder valse voorwendselen toegang krijg tot de woning van een oud volwassene. De veelvoorkomende truc is dat deze personen doen alsof zij de waterleiding of de elektra komen repareren en vervangen.

Beveiligingsopties om inbrekers af te schrikken

Volgens de cijfers van het CBS wordt er elk jaar ongeveer 65.000 keer ingebroken. Het risico op inbraak neemt drastisch toe wanneer er geen huisbeveiligingsmaatregelen worden getroffen. De volgende vraag resteert: ‘Welke beveiligingsmaatregelen kunnen inbrekers afschrikken?’ QuickBlue heeft voor u het antwoord.

Beveiligingscamera’s

Bij afleidingsinbraken lijken inbrekers gewone werknemers, zoals loodgieters of elektriciens, waardoor het soms moeilijk kan zijn om te identificeren wie zij daadwerkelijk zijn. Hoewel het informeren van ouderen over dit soort inbraken de eerste stap is, kan camerabeveiliging eveneens helpen bij het voorkomen van een woninginbraak. Denk hierbij aan dome camera’s, buitencamera’s, infraroodcamera’s en wifi-camera’s.

Wanneer de camerabeveiliging is geactiveerd, dan detecteren de bewegingssensoren personen in uw woning. Is er een onveilige situatie gaande? Dan ontvangen u en uw familieleden direct een melding. Via onze mobiele app kunt u live met alle camera’s mee kijken. Er is altijd een directe verbinding met de software van uw beveiligingssysteem en de mobiele app. Met de app heeft u 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot de beveiligingscamera’s van uw woning.

De camerabeveiliging van QuickBlue is voor zowel binnen als buiten te gebruiken. Onze camera’s hebben een REQ-certificering, waardoor zij als kwalitatief hoogwaardig zijn bestempeld. Daarnaast is QuickBlue erkend als beveiligingsbedrijf, door middel van de Borg-certificering. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om korting te krijgen op uw inboedelverzekeringspremie. Informeer bij uw verzekeraar voor de mogelijkheden.

Perimeter-detector

Iedereen die toegang tot een woning probeert te verkrijgen, kan worden afgeschrikt door een perimeter-detector. Deze detector, gecombineerd met microgolf- en infraroodtechnologie, maakt het mogelijk om mensen te detecteren en het alarm te activeren. Hierdoor wordt de verlichting ingeschakeld en wordt de alarmcentrale gewaarschuwd.

Het gebruik van alarmsystemen voor ouderen vergemakkelijken

Een veelvoorkomende kwaal van ouderdom is een visuele beperking. Hierdoor is het essentieel om een gebruiksvriendelijk alarmsysteem voor ouderen te hebben. De alarmsystemen van QuickBlue zijn gebruiksvriendelijk en hebben een configuratiescherm met eenvoudige knoppen die u kunt aanraken, een microfoon en een mobiele internetverbinding.

Een bekwame beveiliging begint bij een volwaardig alarmsysteem. De tweede stap is de installatie van het alarmsysteem door onze beveiligingsexperts. U kunt erop vertrouwen dat uw woning optimaal wordt beveiligd. Onze gecertificeerde experts hebben jarenlange ervaring in het installeren van alarmsystemen. Door het alarmsysteem aan te sluiten bij een alarmcentrale, wordt er in geval van nood een signaal doorgegeven.

Hoe volwassenen hun oudere familieleden kunnen helpen

Vaak komt het voor dat ouderen moeite hebben met het vertrouwen van elektronische systemen. Met een alarmsysteem van QuickBlue kunnen volwassenen hun ouders helpen door onze mobiele app te gebruiken, die alle beveiligingsapparaten bewaken en bedienen. Zelfs familieleden die ver van hun familielid wonen, kunnen live foto- of videobeelden bekijken om er zeker van te zijn dat er geen onveilige situaties plaatsvinden.

Aangezien beveiligingsspecialisten van de alarmcentrale eveneens uw alarmsysteem bewaken, bestaat er minder kans dat een vals alarm naar de politie gestuurd wordt. Dit is een groot voordeel, gezien het feit dat de politie mogelijk met meerdere agenten kan arriveren wanneer zij meerdere (valse) alarmen van een woning ontvangen.

Andere manieren om beveiligd te blijven

Camerabeveiliging en een goed alarmsysteem zijn de eerste belangrijke stappen naar optimale beveiliging, maar er zijn eveneens andere maatregelen die ouderen kunnen treffen om te voorkomen dat zij het doelwit van criminaliteit worden. Het plaatsen van een deurketting maakt het veiliger om onbekende personen te woord te staan. Oudere familieleden vragen om niet open te doen voor onbekende personen is ook een manier om de veiligheid te verbeteren. Het is daarnaast raadzaam dat zij weinig tot geen contant geld in huis bewaren.

Voor advies over het beveiligen van uw woning, kunt u vandaag nog vrijblijvend advies krijgen van onze beveiligingsexperts. U kunt QuickBlue bereiken op 085 – 800 9000. U wordt in contact gebracht met een van onze beveiligingsexperts. Zij zorgen ervoor dat uw vragen worden beantwoord en dat u passend advies ontvangt over het optimaal beveiligen van uw woning. U kunt erop vertrouwen dat u bij QuickBlue op het juiste adres bent.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04