Menu

Qb Blog November

Alles over de verschillen in hang- en sluitwerk

Alles over de verschillen in hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk is een essentieel onderdeel van elk huis. Het is de eerste verdedigingslinie tegen inbrekers en zorgt ervoor dat u zich veilig kunt voelen in uw eigen huis. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten hang- en sluitwerk die beschikbaar zijn, om u te helpen de beste keuze te maken voor uw woning.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een slot dat op meerdere punten is bevestigd aan de deur of raam. Het is daardoor veel moeilijker voor een inbreker om het slot te forceren dan bij een standaard slot. Een meerpuntssluiting werkt bijvoorbeeld met drie tot zeven sluitpunten, die verdeeld zijn over de lengte van de deur of het raam. Dit zorgt ervoor dat als een inbreker een van de sloten probeert te forceren, de anderen nog steeds werken om het sluiten van de deur te garanderen.

Anti-kerntrekbeslag

Een veelgebruikte techniek bij inbraak is kerntrekken. Bij deze methode wordt de cilinder uit het slot getrokken door een schroef in het slot te draaien. Door een anti-kerntrekbeslag aan te brengen op de cilinder, wordt voorkomen dat het slot op deze manier kan worden geopend. Het beschermt de cilinder tegen uitrekken en voegt een extra beveiligingslaag toe aan het hang- en sluitwerk.

Cilinderslot

Cilindersloten zijn de meest voorkomende vorm van hang- en sluitwerk in Nederland en worden gebruikt om deuren en ramen te beveiligen. Het cilinderslot werkt met een cilinder die in het slot valt, waardoor de deur of het raam niet geopend kan worden zonder een sleutel. Deze sloten zijn verkrijgbaar in verschillende gradaties van beveiliging en kunnen worden gebruikt in combinatie met andere soorten beveiliging.

Oplegslot

Een oplegslot biedt een extra beschermingslaag voor uw deur. Bij een oplegslot is er sprake van een slot dat op de deur zelf wordt gemonteerd. De cilinder steekt door de deur heen, waardoor alleen de cilinder nog zichtbaar is. Dit type slot wordt al decennialang gebruikt als beveiliging tegen inbraak en is nog steeds een populaire keuze.

SKG-keurmerk

Als u op zoek bent naar de beste vorm van hang- en sluitwerk, kies dan voor producten met het SKG-keurmerk. Dit keurmerk is het bewijs dat het materiaal dat u koopt, voldoet aan goede inbraakbeveiliging. Het is verkrijgbaar in 3 verschillende gradaties (SKG1, SKG2 en SKG3) en elk product wordt getest en beoordeeld op basis van zijn beveiligingsniveau. Bij QuickBlue bieden we veel producten aan met dit keurmerk, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de best mogelijke bescherming krijgt tegen inbraak.

Advies op maat

Het vinden van het juiste hang- en sluitwerk kan lastig zijn, maar het is essentieel voor een goede beveiliging van uw huis. Een meerpuntssluiting is een veilige keuze, evenals anti-kerntrekbeslag en cilindersloten. Het is belangrijk om te zien welk SKG-keurmerk een product heeft en in welke gradatie. Een oplegslot biedt ook uitstekende bescherming tegen inbrekers. Bij QuickBlue bieden we een breed scala aan beveiligingsproducten die u kunnen helpen om uw huis beter te beschermen. Neem contact met ons op voor een advies op maat of bestel direct online via onze website.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04