Smart Locks

Met een Smart Lock heb je nooit meer je sleutel nodig

Hoe werkt een Smart Lock?

De smart lock is het slot van de toekomst. Langzaam maar zeker zien we dat steeds meer mensen de overstap maken van het traditionele slot naar het slimme slot. Een slim slot is net als een traditioneel slot voorzien van een cilinder. Echter is het grote verschil dat u een slim slot op afstand open kunt maken. Hier komt geen fysieke sleutel meer aan te pas. Op het moment dat de smart lock een digitaal signaal ontvangt, ontgrendelt het slot vanzelf. Een smart lock van QuickBlue:

Soorten slimme sloten

Er zijn verschillende soorten slimme sloten waar u uit kunt kiezen. Het is bij QuickBlue ons doel om u van een zo uitgebreid mogelijk betrouwbaar aanbod te voorzien. Dit aanbod breidt steeds verder uit naarmate de jaren vorderen. Bekijk hieronder de meest populaire opties van dit moment.

Voordelen Smart Locks

Een smart lock is op afstand bedienbaar. Dit maakt dat u met een dergelijk slim slot een hoop tijd en moeite bespaart. U hoeft niet meer te zoeken naar een sleutel op het moment dat u voor de deur staat. In plaats daarvan zorgt u ervoor dat deze alvast op afstand open gaat. Dit is uiteraard bijzonder gebruiksvriendelijk. De verwachting is dan ook dat smart locks de toekomst gaan zijn qua fysieke sloten.
Het fijne is verder dat u geen fysieke sleutel nodig heeft. Dit betekent bijvoorbeeld dat u ook niet meer uw sleutel kwijt kunt raken. Of dat u minutenlang aan het zoeken bent in uw tas of jas voordat u hem vindt. Een fysieke sleutel is bij smart locks voortaan overbodig. Dit gaat u in potentie een hoop koppijn schelen.
Verder komt een smart lock altijd met een mobiele app. Via deze mobiele app heeft u dan de volledige controle over de smart lock. U kunt uw slot openen en sluiten met een aantal klikken op uw scherm. Een bijzonder gebruiksvriendelijke manier van het openen van uw woning. Het gaat u niet alleen een hoop tijd schelen, maar ook een hoop moeite. Tegenwoordig gebruiken we bijna voor alles in het leven wel een app.
Raakt u per ongeluk een keer uw tag kwijt? Dan is dit geen probleem. U kunt nog steeds gewoon uw deur open krijgen via de mobiele app. Bovendien krijgt u binnen de kortste keren gewoon een nieuwe tag. Dit scheelt een hoop problemen. Bij een fysieke sleutel zou u meteen buitengesloten zijn en aan een nieuw slot toe zijn wanneer u de sleutel kwijtraakt.
Tot slot blokkeert u uw smart lock eenvoudig online. Raakt u uw tag dus onverhoopt een keer kwijt? Dan is er geen reden om in paniek te raken. Met enkele duidelijke stappen zorgt u ervoor dat uw tag online geblokkeerd is. Iemand die dan bij u binnen probeert te dringen, komt van een koude kermis thuis. En zo kunt u dus altijd met een volkomen veilig gevoel door het leven.

Heeft u met spoed behoefte aan een nieuwe smart lock?

Is een Smart Lock veilig?

Zoals hierboven al kort besproken, is een smart lock volkomen veilig. Alleen u heeft namelijk toegang tot het openen van uw slot. Dit werkt via de tag. En op het moment dat u de tag toch een keertje kwijtraakt, is er nog altijd geen man overboord. U doorloopt dan simpelweg snel de stappen om de smart lock online te blokkeren. Mensen met verkeerde intenties zijn dan nooit in staat om uw woning binnen te dringen.

Daarmee is het dus niet alleen een effici├źnter alternatief dan een fysiek slot, maar ook een veiligere. Een fysieke sleutel kunt u niet blokkeren. Een tag van een smart lock wel.

Opzoek naar een specifiek smart lock?

Bent u dus op zoek naar een smart lock? Dan staan we bij QuickBlue graag voor u klaar. Als ervaringsdeskundige op het gebied van slimme sloten helpen we u vakkundig verder. Onze slotspecialisten weten precies wat de sterke punten van een bepaald type smart lock zijn. Zo zijn ze in staat om te helpen bij de installatie en u van de juiste informatie te voorzien.

Wilt u graag een specifiek type smart lock laten installeren? Dan is ook dit gewoon mogelijk. Wij bieden namelijk meerdere opties aan. Daarbij komt een uitgebreide hoeveelheid kennis van onze slotexperts over de verschillende slimme sloten goed van pas.

Vrijblijvend advies aanvragen

Op korte termijn een smart lock installeren? Vraag vrijblijvend een offerte aan!