Toegangscontrole

Gebruik van toegangscontrole komt vandaag de dag steeds vaker voor

Toegangscontrole

Gebruik van toegangscontrole

Gebruik van toegangscontrole komt vandaag de dag steeds vaker voor. Zowel bij bedrijven als ook bij particulieren. U wilt namelijk het liefst wel dat alleen gewenste personen binnenkomen. En dan het liefst op een zo efficiënt mogelijke manier. Zodat uzelf minimaal tijd verliest aan het binnengaan van uw woning. Toegangscontrole is dan ook echt een uitbreiding op de traditionele manieren van het binnentreden van een bepaalde locatie. Bovendien is het heel makkelijk te integreren met andere beveiligingssystemen. Denk aan camerabeveiliging of een intercom. Toegangscontrole van QuickBlue:

10 Tips voor het beveiligen van uw huis!

Onze samenstelling van toegangscontrole pakketten

Bij QuickBlue kunnen we het ons goed voorstellen dat niet iedereen dezelfde voorkeuren heeft qua toegangscontrole pakket. Vandaar dat we graag meerdere opties aanbieden, zodat we voor meerdere situaties een pakket hebben. Bekijk de verschillende toegangscontrole pakketten om erachter te komen waar u precies naar op zoek bent.

Voordelen toegangscontrole

Het gebruiksgemak is een belangrijk voordeel van toegangscontrole. Onze systemen zijn er namelijk op gericht om zo min mogelijk tijd en moeite te kosten. Uiteraard zonder op veiligheid in te leveren. Het resultaat is de mogelijke keuze voor een toegangscontrolesysteem dat vlekkeloos werkt. Dat u snel toegang geeft tot de gewenste ruimte, maar dat tegelijkertijd ongewenste personen buiten houdt. De beste eigenschappen komen tegelijk bij deze techniek samen.
Met een toegangscontrolesysteem heeft u verder toegangsbeheer. Dit houdt in dat alleen u kunt bepalen wie wel of geen toegang tot een bepaalde ruimte mag hebben. Zo stelt u bijvoorbeeld heel handig in dat uw gezinsleden ook toegang krijgen tot uw woning. Door de juiste personen toegang te verlenen, houdt u een specifieke ruimte maximaal veilig . Alleen de gewenste personen hebben de mogelijkheid om binnen te komen.
Verder levert toegangscontrole inzicht en overzicht op. U kunt met de toegangscontrole van QuickBlue namelijk heel precies zien wie er op welk moment in de specifieke ruimte binnen is geweest. Zo houdt u heel precies bij wat er in en rond uw woning allemaal gebeurt. De tijden waarin er toegang is verleend, worden netjes bijgehouden. Het levert u een overzicht op van het systeem als geheel. Voor iedere woonsituatie levert dit vervolgens weer andere inzichten op.
U heeft bij QuickBlue de optie om voor een toegangscontrolesysteem met gezichtsherkenning te kiezen. Hierdoor hoeft u alleen uw gezicht te laten zien om toegang te krijgen tot een bepaalde locatie. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Het is een snelle manier voor het systeem om te verifiëren dat het om een betrouwbaar persoon gaat. Dit is een extra reden dat toegangscontrole vandaag de dag zo gebruiksvriendelijk is.

Met een beveiligingssysteem beschermt u uzelf en uw familieleden, maar ook uw inboedel en woning. De schade die plaatsvindt bij een brand of inbraak wordt niet altijd (volledig) door de verzekering uitgekeerd, dus een inbraak kan een hoge kostenpost worden. Door duidelijk te etaleren dat uw huis beveiligd is, is de kans kleiner dat er wordt ingebroken. En met een gedegen camerasysteem is de pakkans als dieven het tóch proberen groter.

Heeft u met spoed behoefte aan een nieuwe toegangscontrole?

Soorten toegangscontrole

Een gezichtsscan, een scan van de vingerafdruk en een irisscan zijn voorbeelden van zeer geavanceerde technologie. Ze maken het mogelijk om slechts met uw gezicht, vinger of oog al toegang te krijgen tot een bepaalde ruimte. En aangezien deze eigenschappen zeer lastig te repliceren zijn, gaat het hier om zeer veilige vormen van toegangscontrole. Kies een van de verschillende opties en besluit vandaag nog om bij uzelf toegangscontrole te laten installeren.
Verder is er ook de mogelijkheid om voor elektronische sloten te kiezen. Deze registeren bijvoorbeeld wanneer u in de buurt bent en gaan dan automatisch open. Een elektronisch slot opent en sluit dan ook via het gebruik van een digitale sleutel. Dit loopt dan via bijvoorbeeld uw smartphone. Het bespaart een hoop tijd wanneer u niet zelf met een fysieke sleutel een slot hoeft te openen.
Bij een codeslot met kaartlezer hoeft u niet elke keer de code in te typen, maar verleent een speciale kaart u ook toegang. Ook dit is een soort toegangscontrole met tijdsbesparing in het achterhoofd. Spreekt u dit wel aan? Dan is het mogelijk een aanrader om voor dit systeem te kiezen. In eerste instantie verleent de code u toegang tot de woning of een specifieke ruimte. Maar indien wenselijk, gebruikt u hiervoor gewoon een kaart.
Een zeer bekende vorm van toegangscontrole is het intercomsysteem. Deze stelt u in staat om op afstand te communiceren met bijvoorbeeld een bezoeker. Via het intercomsysteem ziet u dan om wie het gaat. Mocht u deze persoon toegang willen verlenen tot uw woning, dan is dit via een druk op de knop op afstand mogelijk. Een zeer veilige en praktische versie van een toegangscontrolesysteem.

Vrijblijvend advies aanvragen

Heeft u een toegangscontrolesysteem nodig?
Vraag vrijblijvend een offerte aan!