Menu

QB Header DEF

De belangrijkste voordelen van een meerpuntssluiting

De belangrijkste voordelen van een meerpuntssluiting

Het is van groot belang dat je je veilig kunt voelen in je eigen woning. Dé manier om hier zelf voor te zorgen is natuurlijk door je sloten onder handen te laten nemen. Door je sloten van de juiste beveiliging te voorzien ben je echt in staat om je veiligheid naar een volgend niveau te tillen. Een van de beste opties om te kiezen is het plaatsen van een meerpuntssluiting. Omdat we zien dat hier nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat hebben we besloten om het belangrijkste in dit artikel voor jou op een rijtje te zetten. Tijd om snel door te lezen om meer te leren over de meerpuntssluiting!

Wat is een meerpuntssluiting?

Voordat we ingaan op de voordelen van een meerpuntssluiting is het handig om eerst even stil te staan bij de meerpuntssluiting zelf. Het idee achter een meerpuntssluiting is erg eenvoudig maar wel weer enorm doeltreffend. Sommige sloten hebben meerdere sloten aan de zijkant Hoewel deze sloten veilig aanvoelen, is het probleem dat ze allemaal op één plek sluiten. Ze sluiten namelijk allemaal op het midden van de deur. Bij druk is het mogelijk dat alle sloten het begeven. Met een meerpuntssluiting is er één activering voor drie punten. Je hoeft je deur niet twee of drie keer op slot te doen om te weten dat hij veilig en goed beveiligd is. Met één eenvoudige draai aan het slot voorzie je de deur van diverse vormen van beveiliging

Voordelen van een meerpuntssluiting

Je weet door het bovenstaande wat een meerpuntssluiting eigenlijk is. Maar wat je alleen nog niet weet is wat nu de belangrijkste voordelen zijn van een meerpuntssluiting. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we de grootste voordelen van een meerpuntssluiting voor je op een rijtje gezet. Dit laat je precies zien wat jij kunt verwachten bij jou in huis.

  • Je bent in staat om inbraken te voorkomen

De meest voor de hand liggende reden om te kiezen voor een meerpuntssluiting voor buitendeuren is het verhogen van de veiligheid van je woning. Dit maakt het dan ook gelijk mogelijk om de risico’s voor de veiligheid van je woning en de privacy en veiligheid van je familie te waarborgen. Door het grote aantal punten waarop dit type slot kan worden beveiligd, kunnen de meeste meerpuntssluiting sloten meer dan driemaal zoveel veiligheid bieden als een enkel nachtslot of een enkel insteekslot. Bovendien kunnen ze worden gecombineerd met andere sloten en andere hang- en sluitwerk of elektronische systemen om de woning nog veiliger te maken. Hierdoor maken inbrekers geen schijn van kans meer.

  • Je hebt minder snel last van slijtage

Een ander voordeel van een meerpuntssluiting is het feit dat het minder gevoelig is voor slijtage aan het slot. Omdat de sluitzijde van het deurblad goed wordt ondersteund door de vele verschillende bouten en grendels waaraan dit type mechanisme zijn naam te danken heeft, wordt er doorgaans veel minder druk uitgeoefend op de scharnieren dan bij sloten met één grendel het geval is. Dit betekent dat deuren met een meerpuntssluiting veel beter bestand zijn tegen belasting. Hierdoor zijn ze over het algemeen duurzamer dan de andere s loten. Ook de sloten zijn veel slijtvaster dan gemiddeld, omdat het gewicht van de deur over een aantal verschillende afzonderlijke mechanismen zal worden verdeeld over het hele slot

  • Je bent in staat om te besparen op je premie

De meeste meerpuntssluiting sloten worden natuurlijk ook door verzekeringsmaatschappijen erkend als betere en betere beveiliging voor woningen en bedrijven. Dit houdt in dat het plaatsen van een meerpuntssluiting van invloed kan zijn op de premies die je moet betalen. Dat is goed nieuws voor de mensen die zowel hun woning willen beveiligen als die geld willen besparen op de lang termijn. Zie het dan ook echt als een investering die je maakt voor jouw woning..

Ook een meerpuntssluiting laten plaatsen?

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het kiezen van meerpuntssluiting en over de voordelen die hier bij komen kijken. Door de vele voordelen is het laten plaatsen van meerpuntssluiting één van de beste keuzes om te maken. Onze specialisten staan klaar om jouw sloten pas echt goed onder handen te nemen. Hier op de site kan je nog veel meer info vinden die mogelijk van belang kan zijn voor het maken van een keuze. Het staat je uiteraard ook altijd vrij om even contact met ons op te nemen als je bepaalde vragen hebt over onze diensten.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04