Menu

Dé Beste COVID-19 Thermische Camera Van Dit Moment

Dé beste COVID-19 Thermische camera van dit moment

Het coronavirus heeft er natuurlijk voor gezorgd dat veel bedrijven op een andere manier aan het werk moeten gaan. Je wilt er namelijk wel voor zorgen dat mensen op een veilige en verantwoorde manier aan het werk kunnen gaan. Om te voorkomen dat iemand die ziek is, zonder dat hij of zij dit week, anderen besmet is het verstandig om een COVID-19 Thermische camera aan te schaffen. Nu nog niet iedereen bekend is met de COVID-19 Thermische camera hebben we besloten om de belangrijkste informatie even voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen weet je precies wat je eigenlijk aan deze aanwinst hebt.

Hoe werkt het systeem eigenlijk?

Voordat we ingaan op de voordelen van een COVID-19 Thermische camera is het van belang om eerst even stil te staan bij de functie van het apparaat. Warmtebeeldsystemen en contactloze infraroodthermometers (ook wel bekend als NCIT’s) maken gebruik van verschillende vormen van infraroodtechnologie om de temperatuur te meten. NCIT’s kunnen worden gebruikt om het risico van besmetting met COVID te verminderen en het risico van verspreiding van ziekten tot een minimum te beperken. Het bijzondere aan de COVID-19 Thermische camera is dat het super eenvoudig is om hem in gebruik te nemen. Je hoeft alleen het sensorvlak van de NCIT loodrecht op het voorhoofd te houden en aan de persoon te zeggen dat hij of zij stil moet staan tijdens de meting.

De afstand tussen de NCIT en het voorhoofd is specifiek voor elke NCIT. Kijk daarom altijd even goed naar de handleiding als je alles uit je aankoop wilt halen. Belangrijk is om het detectiegebied van de NCIT niet aan te raken en om de sensor schoon en droog te houden. Dit is de enige manier waarop je in staat bent om een nauwkeurige meting te verrichten.

De voordelen van de COVID-19 Thermische camera

Nu je wat meer weer over het systeem zelf is het handig om even te kijken naar de belangrijkste voordelen die je kunt ondervinden van een dergelijk systeem. We hebben het weer wat makkelijker gemaakt door de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rijtje te zetten

  • Hij is op afstand te bedienen – De persoon die het warmtebeeldsysteem bedient, hoeft zich niet fysiek in de nabijheid te bevinden van de persoon die wordt gecontroleerd. De persoon die het warmtebeeldsysteem hanteert, kan zich zelfs in een andere ruimte of kamer bevinden. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om altijd weer op een veilige manier de meting uit te voeren.
  • Je kunt erg snel metingen verrichten – Het warmtebeeldsysteem kan de oppervlaktetemperatuur van de huid sneller meten dan de typische voorhoofdthermometer of mondthermometer. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt mensen binnen het bedrijf te controleren op de temperatuur. Hierdoor neemt de meting eigenlijk geen tijd meer in beslag.
  • Nauwkeurige metingen zijn mogelijk – Wetenschappelijke studies tonen aan dat warmtebeeldsystemen over het algemeen de oppervlaktetemperatuur van de huid nauwkeurig meten. Dit maakt het dan ook zo’n belangrijke aanwinst voor jouw bedrijf. Met de COVID-19 Thermische camera is het mogelijk om COVID eenvoudig buiten de deur te houden.

Is de COVID-19 Thermische camera altijd nauwkeurig?

Hoewel een COVID-19 Thermische camera in beginsel kan worden gebruikt voor een temperatuur meting van een enkel persoon is het niet mogelijk om hem op meerdere mensen tegelijkertijd te gebruiken. Dit brengt dan ook met zich mee dat het wel noodzakelijk is om iedereen los van een check te voorzien. Deze systemen meten de oppervlaktetemperatuur van de huid, die gewoonlijk lager is dan een oraal gemeten temperatuur. Thermische beeldvormingssystemen moeten goed worden afgesteld om dit verschil in metingen te corrigeren. Deze systemen werken alleen effectief als aan alle onderstaande voorwaarden is voldaan:

  • De systemen worden gebruikt in de juiste omgeving of locatie
  • De systemen zijn correct ingesteld en worden correct bediend
  • De persoon die wordt beoordeel volgt de juiste instructies.
  • De persoon die met het warmtebeeldsysteem omgaat is goed opgeleid

Ook voor andere aanwinsten voor de beveiliging van jouw bedrijf ben je hier op de site aan het juiste adres. Zo kan ons team je onder andere helpen met het plaatsen van camerabeveiliging of van een speciaal alarmsysteem. Dit zorgt ervoor dat ook jij op een veilige manier je bedrijf kunt beheren.

Voor een volledig overzicht van de mogelijkheden raden wij je aan om hier op de site een kijkje te nemen. Indien je vragen hebt is het altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen. We zullen vervolgens ons best doen om je zo snel mogelijk verder te helpen

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04