Menu

De Sterke Punten Van Een RFID Slot

De sterke punten van een RFID slot

Nu de wereld steeds verder begint te digitaliseren, zien we op verschillende gebieden in de samenleving dat er meer en meer gebruik wordt gemaakt van technologie. Technologie is op veel vlakken ondertussen simpelweg superieur aan alternatieven. Het is daardoor steeds logischer om voor een technische oplossing te kiezen.

Zo ook met betrekking tot sloten. Momenteel is er bijvoorbeeld veel aandacht voor het RFID slot. Deze bestaat al een tijdje, maar begint vooral de laatste tijd sterk aan populariteit toe te nemen. Maar wat is een RFID slot nu eigenlijk?

Wat is een RFID slot?

Bij een RFID slot wordt er gebruik gemaakt van een kaart of een tag. Deze haalt u langs het slot, waardoor de deur automatisch open zal gaan. Het grote verschil met een fysiek slot is dus dat u hier geen sleutel in een sleutelgat hoeft te steken. Met een RFID slot is de kaart of tag erlangs halen al voldoende om toegang te krijgen.

Qua RFID slot kunt u kiezen voor een slot dat op zichzelf werkt of een systeem dat is gekoppeld aan het internet. Het is een hoge mate van beveiliging die vooral door bedrijven steeds vaker gebruikt wordt. Zeker indien er veel waardevolle spullen en informatie aanwezig zijn op een kantoor. Men wil er dan alles aan doen om ervoor te zorgen dat alleen de juiste personen toegang krijgen tot bepaalde ruimtes.

De voordelen van een RFID slot

Vanzelfsprekend zijn er een aantal voordelen van toepassing bij een RFID slot. Het zijn deze voordelen die mensen overhalen om een of meerdere van dit type slot aan te schaffen en te laten plaatsen. Logisch ook natuurlijk, want pas als u doordrongen bent van de voordelen is de kans ook groot dat u uiteindelijk tot aanschaf van het product overgaat. Vandaar dat we bij deze graag dieper ingaan op de specifieke voordelen van een RFID slot.

  • Specifiek toegang verlenen: Zeker binnen een bedrijf is er vaak sprake van belangrijke informatie of waardevolle spullen. Het is dan zeker niet de bedoeling dat iedereen hier zomaar toegang tot heeft. Bovendien is het met een fysieke sleutel veel lastiger om van 100% veiligheid uit te kunnen gaan. Een RFID slot krijgt u zonder tag of kaart niet zomaar open. Zo is het dus goed mogelijk om heel specifiek alleen de juiste mensen toegang te verlenen tot bepaalde ruimtes. Hierdoor mag u er vanuit gaan dat u alle maatregelen heeft genomen om de veiligheid binnen de bedrijfsmuren te garanderen.
  • Zeer gebruiksvriendelijk: Daar komt nog bij dat RFID sloten zeer gebruiksvriendelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de sloten in een hotel. Ook daar wordt vaak gebruik gemaakt van kaarten om toegang tot een kamer te krijgen. Dit gaat een stuk sneller dan een fysieke sleutel die u in het slot moet steken. Hierdoor bespaart u een hoop tijd op dagelijkse basis. En uiteraard ook een hoop irritatie. Met een RFID slot gaat het slot altijd open. De kopzorgen van een fysiek slot zijn voorgoed verleden tijd.
  • Plaatsing door een expert: Bovendien is het altijd fijn om te weten dat de plaatsing wordt gedaan door een expert. Bij QuickBlue werken we puur en alleen met absolute slotspecialisten. Dit om ervoor te zorgen dat u niet onverhoopt met problemen komt te zitten. Hierdoor hoeft u zich verder dus geen zorgen te maken over de plaatsing en de installatie van het product. Dit regelen we allemaal direct voor u op het moment van aankoop.
  • Levert flexibiliteit: Tenslotte levert een RFID slot ook flexibiliteit. U heeft namelijk zelf controle over wie u wel of niet toegang verleent. Dit is iedere keer weer aan te passen. Bovendien kunt u de sloten zelf instellen en beheren. Met een RFID slot zijn er zelfs mogelijkheden om via een app bepaalde aanpassingen te maken. Denk aan een tijdsplanning. De mogelijkheden zijn met de technologie van tegenwoordig bijna oneindig. Met een RFID slot is uw bedrijf goed beveiligd.

RFID slot kopen bij QuickBlue

Bent u momenteel dus aan het overwegen om een RFID slot te kopen? En doet u dit dan het liefst bij een specialist op dit gebied? Dan staan de slotspecialisten van QuickBlue direct voor u klaar om het product te leveren en ook meteen te installeren. Zo heeft u voortaan de beschikking over zeer veilige en gebruiksvriendelijke sloten. Daar kunt u nog een flinke tijd mee vooruit.

Voor vragen of meer informatie over het RFID slot mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04