Menu

QuickBlue Inbraakbeveiliging

De verborgen opening: inbrekers gaan uw huis binnen zonder deuren te openen

De verborgen opening: inbrekers gaan uw huis binnen zonder deuren te openen

Het is een bekend feit dat de meeste inbrekers niet de voordeur openbreken om naar binnen te kunnen komen. In plaats daarvan zijn ze op zoek naar verborgen openingen, waar ze onopgemerkt door kunnen sluipen. Het kan gaan om een kruipruimte, schoorsteen of dakramen. Als u denkt dat uw huis veilig is omdat de deuren zijn vergrendeld, denk dan nog eens na!

De kruipende inbreker

De kruipruimte is een van de meest voorkomende toegangspunten voor inbrekers. Zelfs als uw toegangsluik goed gesloten is, kunnen inbrekers het gemakkelijk openen en zich een weg banen naar binnen. Ze maken gebruik van speciaal gereedschap om het luik te openen en zich een weg te banen door de kruipruimte. Van daaruit kunnen ze zich zonder problemen naar de bovenverdieping begeven. In 2021 was er nog een inbreker aangehouden die gebruik maakte van de kruipruimtes, dit wilt u natuurlijk niet mee maken!

Door de schoorsteen als Sinterklaas

Een ander populair toegangspunt is de schoorsteen. Inbrekers zullen eerst uw schoorsteen inspecteren op mogelijke openingen. Als ze een zwakke plek vinden, zoals een beschadigde flue-pijp, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat ze zich een weg naar binnen wurmen. Van daaruit hoeven ze alleen maar de schoorsteen af te dalen om zich toegang te verschaffen tot uw huis.

Dakramen

Dakramen is een ander potentieel probleem. Het zijn niet alleen ideale toegangspunten voor inbrekers, maar ze bieden ook een prachtig uitzicht op uw huis. Inbrekers maken vaak gebruik van een ladder om zich toegang te verschaffen tot uw dak en ze zullen zich zonder al te veel moeite door uw dakraam naar binnen wringen. Hiervoor raden wij aan om een raamsluiting of barrièrestang te laten installeren, onze professionele monteurs doen dit graag voor u!

Investeer in inbraakbeveiliging

Er zijn gelukkig maatregelen die u kunt nemen om uw huis te beschermen tegen deze verborgen openingen. U kunt bijvoorbeeld uw kruipruimte afsluiten met een stevig luik dat niet gemakkelijk kan worden geopend. U kunt ook uw schoorsteen laten inspecteren en repareren om zwakke plekken te voorkomen. Investeer in hoogwaardige sloten op uw dakramen en zorg voor goede verlichting rondom uw huis. Het zijn stuk voor stuk kleine maatregelen die een groot verschil kunnen maken in de beveiliging van uw huis. Weet u niet wat u nog zou kunnen doen aan uw inbraakbeveiliging? Onze monteurs voeren met alle liefde veiligheidsinspecties uit om u vervolgens advies te kunnen geven over hoe u uw inbraakbeveiliging kunt verbeteren.

Schakel QuickBlue in!

Dus, houd er rekening mee dat inbrekers uw huis binnen komen zonder deuren te openen. Wees alert op eventuele zwakke plekken in uw huis en neem de nodige maatregelen om ze te versterken. Met een goede beveiliging kunt u inbrekers afschrikken en uw huis beschermen tegen indringers. Vraag gerust een offerte aan via onze website of bel met onze klantenservice, wij staan altijd paraat om u en uw woning veilig te houden.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04