Menu

De Voordelen Van Een Meerpuntssluiting

De voordelen van een meerpuntssluiting

Wanneer u denkt aan een slot, denkt u automatisch aan veiligheid. Dit is heel normaal. Een slot hoort in de basis namelijk ook uiterst veilig te zijn. Echter blijkt in de praktijk vaak dat er verschillende gradaties qua veiligheid bestaan. Zo is het mogelijk dat een bepaald slot veel beter in staat is om inbrekers tegen te houden dan een ander slot. De meerpuntssluiting is hier een mooi voorbeeld van.

Wat is een meerpuntssluiting?

Bij een meerpuntssluiting wordt gedoeld op een slot dat op meerdere punten sluit. Vaak gaat dit dan om 3 of 5 sluitpunten. Hierbij wordt er dan voor gekozen om deze zover mogelijk van elkaar vandaan in de deur te plaatsen. Dit maakt het voor een potentiële inbreker over het algemeen een stuk moeilijker om de deur te forceren. Dit maakt een meerpuntssluiting een zeer veilige optie.

In de basis is het dus een verbeterde versie van het standaard cilinder insteekslot. Daarbij wordt er namelijk maar op één punt een slot in de muur gedraaid wanneer u de deur afsluit. Dit is zeer inbraakgevoelig. Inbrekers kiezen er bijvoorbeeld voor om een cilinderslot op een bepaalde manier te forceren. Met meerdere sluitpunten per deur wordt dit een veel lastiger karwei.

Wat zijn de voordelen van een meerpuntssluiting?

Om er uiteindelijk zelf ook voor te kiezen om een meerpuntssluiting te installeren, is het belangrijk om van alle voordelen op de hoogte te zijn. Het zijn namelijk over het algemeen de voordelen die mensen uiteindelijk overhalen om er ook voor te kiezen. Bij een meerpuntssluiting is er sprake van de volgende voordelen:

  • Meer inbraakveiligheid: Meer inbraakveiligheid geeft eigenlijk iedereen een beter gevoel. Niemand zit erop te wachten om onverwachts oog in oog te staan met een inbreker. Of om er bij thuiskomst achter te komen dat de halve woning of het halve bedrijf is leeggehaald. Wanneer een inbreker een meerpuntssluiting tegenkomt, gaat hij of zij hoe dan ook meer moeite hebben om de boel open te breken. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit in z’n volledigheid niet lukken. Door de meerdere sluitpunten is de deur namelijk veel steviger gesloten. Het is dan niet meer voldoende om slechts een sluitpunt te forceren.
  • Zeer gebruiksvriendelijk: Aan de andere kant is een meerpuntssluiting wel nog gewoon zeer gebruiksvriendelijk. U hoeft namelijk niet tot 3x toe een slot dicht te draaien. In plaats daarvan hoeft u nog steeds maar op één punt het slot om te draaien. Dankzij het gecompliceerde slotmechanisme draait dan op 3 punten tegelijk een slot open of dicht. Ideaal dus wanneer u graag wel nog steeds snel en makkelijk een deur opent.
  • Plaatsing door een expert: Daarnaast is het altijd fijn om te weten dat uw meerpuntssluiting door een absolute expert wordt geplaatst. Bij QuickBlue beschikken we over een groot aantal slotspecialisten die precies weten hoe dit in z’n werk gaat. Hierdoor weet u dus zeker dat de plaatsing op de juiste manier gebeurt. Uw inbraakveiligheid heeft namelijk ook onze allerhoogste prioriteit. We doen niets liever dan u hier zo goed mogelijk bij helpen.
  • Jarenlang voorzien: Al met al bent u met een meerpuntssluiting jarenlang voorzien van een goede veiligheid. Meerpuntssluitingen bestaan namelijk altijd uit hoge kwaliteit materialen. En gezien de gemiddelde inbreker geen kans maakt om een meerpuntssluiting te forceren, hoeft u ook niet bang te zijn dat u om de zoveel tijd de sloten noodgedwongen moet vervangen. De kans is daarentegen juist aanzienlijk dat u er de komende jaren geen omkijken meer naar heeft. Dit levert een heerlijk veilig en rustgevend gevoel op.

Meerpuntssluiting laten plaatsen door QuickBlue

Bent u dus overtuigd van de waarde van een meerpuntssluiting? En zou u deze ook graag bij u thuis of binnen uw bedrijf zien? Dan is dit heel goed mogelijk. Zoals gezegd hebben we bij QuickBlue de beschikking over de juiste mensen om u hierin te voorzien. Onze slotenexperts komen bij u langs om de plaatsing zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Binnen de kortste keren bent u dan voorzien van de meest veilige sloten. En dat allemaal zonder dat het echt veel moeite heeft gekost.

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u graag een vraag stellen? Dan is dit uiteraard geen probleem. Bel daarvoor even naar 085 800 9000 of vul ons contactformulier in. We doen er vervolgens alles aan om u zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien. Dit stelt ons namelijk in staat om u binnen een mum van tijd van de juiste, veilige en relatief goedkope sloten te voorzien.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04