Menu

Sleutel afgebroken

Dit moet u doen als uw sleutel is afgebroken in het slot

Dit moet u doen als uw sleutel is afgebroken in het slot

Misschien is het u al wel eens overkomen. U draait de deur achter u in het slot en wilt de sleutel eruit halen. Nog voordat deze er helemaal uit is, breekt de sleutel af. U kunt wel stellen dat u dan een probleem heeft, maar een goede slotenmaker kan dit altijd snel oplossen voor u. Wilt u weten wat u het beste doet in zo’n geval? We delen onze ervaringen graag met u.

Neem eerst contact op met de spoedservice van de slotenmaker

Het is om te beginnen belangrijk dat u contact opneemt met een slotenmaker bij u in de buurt. Een erkende slotenmaker zorgt ervoor dat u nooit lang hoeft te wachten als u de spoedservice belt. Deze is 24/7 telefonisch bereikbaar en de slotenmaker staat vaak al binnen een half uur bij u op de stoep om u te helpen. U kunt, ook al heeft u zelf de reservesleutel bij de hand, het slot op dat moment niet meer gebruiken omdat er nog een stukje van een andere sleutel in zit.

Probeer nooit zelf het restant van de sleutel uit het slot te halen

Als de sleutel in het slot afbreekt, moet u nooit zelf proberen om het restant eruit te halen. U zult er waarschijnlijk niet het juiste gereedschap voor in huis hebben en de kans dat u het slot beschadigt als u het zelf probeert te doen, is heel groot. De slotenmaker kan het slot intact houden als het stukje sleutel eruit gehaald wordt.

Laat het slot controleren

Als het restant er eenmaal uit is, zal de slotenmaker ook meteen de staat waarin het slot verkeert controleren. Een sleutel kan namelijk om meerdere redenen afbreken. De eerste reden is dat de sleutel zelf slecht is en daarom kapot is gegaan. Vaak kunt u het aan een sleutel zelf al zien als deze niet meer goed is. Soms is de sleutel krom geworden of zitten er slijtageplekken op.

Laat beoordelen of het slot nog goed is of vervangen moet worden

Een andere oorzaak voor het afbreken van de sleutel is dat het slot zelf niet goed meer is. Het is daarom belangrijk dat u dit laat checken door de slotenmaker, want zelf kunt u dit natuurlijk niet zien vanaf de buitenzijde. Is het slot nog gewoon goed? Dan kan de slotenmaker ter plekke een nieuwe sleutel voor u bijmaken zodat u dit nog gewoon gebruiken kunt. Zo niet, dan kan het slot voor u vervangen worden zodat u weer veilig kunt afsluiten en niet bang hoeft te zijn voor herhaling van het probleem.

Schakel altijd een goede slotenmaker in bij slotproblemen

Belangrijk om op te letten is dus het volgende: bekijk regelmatig hoe uw sleutels eruit zien en zorg dat u minimaal één reservesleutel heeft. Het is ook verstandig om een slotenmaker een keer alle sloten te laten controleren zodat u weet of deze nog goed zijn. Zo kunnen er veel problemen voorkomen worden. De slotenmaker kan u helpen bij elk slotenprobleem en dit snel voor u oplossen.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04