Menu

Een Garantie Voor Veiligheid: Meerpuntssluiting

Een garantie voor veiligheid: meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting zorgt ervoor dat uw deur op meerdere punten tegelijk wordt afgesloten. Mocht u toe zijn aan nieuwe sloten, dan is dit het juiste moment om voor optimale beveiliging te kiezen. Een meerpuntssluiting behoort tot de best mogelijke beveiliging voor uw woning. Een meerpuntssluiting zorgt ervoor dat er een extra slotbeveiliging aanwezig is. Hierdoor wordt het voor inbrekers tamelijk lastig om uw woning binnen te dringen. Deze vorm van beveiliging is dan ook veel effectiever dan het gebruik van een cilinderslot.

Meerpuntssluiting zorgt voor verbeterde inbraakbeveiliging

Meerpuntssluitingen zijn tegenwoordig veel te zien bij nieuwbouwwoningen en in regio’s waar de kans op woninginbraak groter is. Dit is niet zonder reden, want dit type slot resulteert daadwerkelijk in een sterk verbeterde beveiliging van uw woning. Veel cilindersloten mét meerpuntssluiting beschikken over het SKG-keurmerk. Dit keurmerk is van een onafhankelijke instantie, die sloten test op hun sterkte, duurzaamheid en beveiligingsnorm. Een meerpuntssluiting kan gezien worden als de verbeterde versie van het cilindersteekslot. Een meerpuntssluiting heeft namelijk minimaal drie sluitpunten, maar dit kunnen er ook vier of vijf zijn. Deze sluitpunten zijn verdeeld over de gehele lengte van de deur en zorgen ervoor dat uw deur optimaal wordt afgesloten.

Tegenwoordig zijn meerpuntssluitingen vaak uitgerust met haakschoten en een kerntrekbeveiliging. Deze zorgen er beide voor dat het nog moeilijker is voor een potentiële inbreker om een slot te forceren. Onze beveiligingsexperts van QuickBlue zijn ervaren specialisten en zorgen voor een optimale plaatsing van de meerpuntssluiting. Het maakt niet uit welk slot u op dit moment heeft: onze beveiligingsexperts vervangen in een handomdraai uw sloten. Wij adviseren u dan ook om te kiezen voor dit meest veilige alternatief.

SKG-keurmerk

U vraagt zich wellicht af: ‘Wat zijn de voordelen van een meerpuntssluiting?’. QuickBlue heeft voor u het antwoord. Een meerpuntssluiting heeft namelijk meerdere voordelen. Allereerst sluit een meerpuntsslot de deur af op meerdere punten, wat het voor een potentiële inbreker moeilijker maakt om uw woning binnen te treden. Zodra u de sleutel in het slot steekt en gaat draaien, verschuiven er meerdere pinnen op verschillende hoogtes, op hetzelfde moment. Met één sleutel heeft u de controle over (minimaal) drie sloten tegelijk.

Samen met het SKG-keurmerk, Stichting Kwaliteit Gevelbouw, worden uw toegangsdeuren nog beter beveiligd. De verschillende sterren staan namelijk voor het aantal minuten dat een inbreker buiten de deur gehouden kan worden. Hoe langer een inbreker buiten de deur wordt gehouden, hoe kleiner de kans op een daadwerkelijke inbraak.

  • SKG* (1 ster): maximaal drie minuten, zonder aanvullende beveiliging zoals een anti-inbraakstrip of dievenklauwen;
  • SKG** (2 sterren): minimaal drie minuten, zonder aanvullende beveiliging;
  • SKG*** (3 sterren): minimaal vijf minuten, zonder aanvullende beveiliging.

Vrijwel alle nieuw gefabriceerde meerpuntssluitingen beschikken tegenwoordig over het SKG***-keurmerk.

Meerpuntssluiting in combinatie met kerntrekbeveiliging

Onze beveiligingsexperts van QuickBlue adviseren u om additioneel te kiezen voor het plaatsen van kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is tegenwoordig een populaire inbraakmethode, waarbij de gehele cilinder uit het slot getrokken wordt. Hierbij wordt afwisselend gebruik gemaakt van een geharde stalen schroef of een klauwhamer, terwijl de ‘geavanceerde inbrekers’ vaker kiezen voor een kerntrekker. Een geharde stalen schroef wordt in de cilinderkern geboord, waarop deze vervolgens in zijn geheel eruit wordt getrokken. Dit stelt inbrekers in staat om binnen enkele minuten uw woning binnen te treden. Voor een optimale beveiliging is het daarom van belang dat u een meerpuntssluiting in combinatie met een kerntrekbeveiliging plaatst. Door uw sloten met kerntrekbeveiliging aan te sterken, lopen inbrekers significante vertraging op. De ideale veilig samenstelling voor uw deurbeveiliging bestaat uit een meerpuntssluiting en een kerntrekbeveiliging.

Een meerpuntssluiting kunnen wij op verschillende soorten deuren voor u plaatsen. De meeste aanvragen ontvangen wij voor voordeuren, achterdeuren, dubbele deuren en garagedeuren. Onze gespecialiseerde monteurs plaatsen eveneens anti-kerntrekbeveiligingsbeslag, zodat inbrekers tijdens het proces gehinderd worden. Aan de hand van freesmallen en freesmachines monteren wij schadeloos de meerpuntssluiting, waarbij uw deur volledig intact blijft.

De norm bij meerpuntssluitingen

Kerntrekbeveiliging is sinds 2014 verplicht bij nieuwbouwwoningen. Hiermee wordt de cilinder van het slot beschermd tegen forceren en/of uittrekken. Een meerpuntssluiting biedt niet alleen extra veel veiligheid, maar helpt eveneens bij diverse verzekeringsmaatschappijen voor het bepalen van de premie. Al met al is de aanschaf van een nieuwe meerpuntssluiting met ingebouwde kerntrekbeveiliging een goede investering, als het gaat om het optimaal beveiligen van uw woning.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met QuickBlue, door te bellen naar 085 – 800 9000 of online ons contactformulier in te vullen.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04