Menu

Een Meerpuntssluiting Is Beter Dan Een Standaard Slot

Een meerpuntssluiting is beter dan een standaard slot

De meeste woningen in Nederland beschikken over een standaard slot. Met een standaard slot wordt een simpel cilinder insteekslot bedoeld. Echter, een meerpuntssluiting op de deuren en/of ramen van uw woning biedt een optimale beveiliging tegen woninginbraak, vergeleken met een standaard slot.

Gelukkig ontstaat er tegenwoordig een verschuiving: de vraag naar meerpuntssluitingen neemt toe. Zo worden de deuren en/of ramen van nieuwbouwwoningen steeds vaker voorzien van een meerpuntssluiting en worden er veel meerpuntssluitingen geplaatst bij woningen in regio’s waar de kans op woninginbraak groter is. Dit is goed verklaarbaar, aangezien een meerpuntssluiting daadwerkelijk resulteert in een verbeterde beveiliging van uw woning. QuickBlue licht voor u toe wat de toegevoegde waarde is van meerpuntssluitingen.

Een meerpuntssluiting: wat is dat?

Door middel van een meerpuntssluiting wordt uw (voor)deur op meerdere punten tegelijk afgesloten. Het meerpuntsslot zit in de deur verwerkt, waarbij het slotmechanisme de gehele lengte van de deur bestrijkt. Een meerpuntssluiting heeft meerdere sluitpunten: minimaal drie, maximaal vijf. Deze sluitpunten zijn gevestigd over de lengte van de deur en zorgen voor een optimale sluiting van uw (voor)deur. Wanneer u de sleutel in het slot steekt en draait, dan verschuiven er meerdere pinnen op verschillende hoogtes. U heeft met slechts één sleutel de controle over minimaal drie sloten tegelijkertijd.

Binnen het vakgebied wordt de meerpuntssluiting gezien als de betere versie van het standaard slot. Een meerpuntssluiting behoort daarmee tot de best mogelijke beveiliging van uw woning en/of bedrijfspand. Wanneer u een meerpuntssluiting laat monteren, dan is er een extra slotbeveiliging bij uw deur aanwezig. Hierdoor heeft u niet langer extra dag- en/of nachtsloten nodig. Op deze wijze wordt het inbrekers extra moeilijk gemaakt om uw woning binnen te komen. Onze slotenexperts adviseren u dan ook om te kiezen voor een meerpuntssluiting, welke vele malen effectiever is dan het standaard cilinder insteekslot.

Meerpuntssluitingen worden meestal samen met haakschoten en kerntrekbeveiliging geplaatst. Deze combinatie maakt het inbrekers aanzienlijk moeilijker om uw woning binnen te dringen, doordat het slot moeilijk te forceren is. Heeft u interesse in de plaatsing van een meerpuntssluiting? Onze beveiligingsexperts beschikken over jarenlange ervaring en zijn professionals in het optimaal monteren van een meerpuntssluiting. Heeft u op dit moment andere sloten? Geen probleem, onze beveiligingsexperts vervangen in een handomdraai uw huidige sloten.

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

U vraagt zich wellicht af: ‘Hoe werkt een meerpuntssluiting?’ QuickBlue heeft voor u het antwoord. De werking van een meerpuntssluiting is door eenmalig te draaien aan de sleutel in het sleutelgat van de deur, waardoor de deur op meerdere punten wordt afgesloten. Het slotmechanisme zit verwerkt in de deur en is verbonden met meerdere schoten aan de zijkant van de deur. Deze schoten zijn verdeeld over de gehele lengte van de deur. Door een meerpuntssluiting te laten plaatsen, hoeft nu niet langer gebruik te maken van een hoofdslot én meerdere bijsloten. Eveneens hoeft u niet alle sloten apart meer open te draaien. Met een meerpuntssluiting draait u in één keer alle sluitpunten in de deur open of dicht.

Kerntrekbeveiliging

Onze beveiligingsexperts adviseren u om te kiezen voor een meerpuntssluiting, gecombineerd met een kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is een veelvoorkomende inbraakmethode, waarbij de cilinder uit het slot getrokken wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een geharde stalen schroef, een klauwhamer of een kerntrekker. De geharde stalen schroef wordt in de cilinderkern geboord, om vervolgens de cilinder in zijn geheel eruit te trekken. Middels deze methode kunnen inbrekers binnen enkele minuten uw woning binnentreden. Het is daarom van belang om een meerpuntssluiting samen met kerntrekbeveiliging te plaatsen, zodat uw woning optimaal beveiligd wordt.

De plaatsing van een meerpuntssluiting door QuickBlue

Kortom, de aanschaf van een meerpuntssluiting in combinatie met kerntrekbeveiliging is een goede investering. Op deze wijze bent u ervan verzekerd dat uw woning optimaal wordt beveiligd. De plaatsing van een meerpuntssluiting is echter niet eenvoudig. Schakel daarom de hulp in van onze ervaren beveiligingsexperts, wie vakkundig een meerpuntssluiting voor u plaatsen. Heeft u interesse in de montage van een meerpuntssluiting? Maak dan eenvoudig een afspraak met één van onze beveiligingsexperts van QuickBlue. Door te bellen naar 085 – 800 9000 komt u in contact met onze collega’s, wie al uw vragen beantwoorden.

Wilt u liever meer informatie of heeft u behoefte aan passend advies? Dat kan, door contact met ons op te nemen via het contactformulier of door het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04