Zo werkt slimme beveiliging in jouw huis
Denk je na over elektronische huisbeveiliging? Dan wil je natuurlijk weten of je hier verstandig aan doet. Want innovatiever betekent immers niet altijd veiliger. Elektronische beveiliging van een woning kan bestaan uit verschillende elementen. Zo kun je kiezen voor slimme sloten op de deur, maar ook voor een toegangscontrole bij de poort, beveiligingscamera’s of een alarmsysteem. Een combinatie is ook mogelijk.
Je woning op deze manier beveiligen heeft voordelen, maar natuurlijk ook nadelen. Deze inbraakbeveiliging is verreweg het meest effectief en veilig wanneer ze worden gebruikt in combinatie met traditioneel en hoogwaardig hang- en sluitwerk. Zo kun je de woning nog steeds afsluiten en openen in het geval van een storing. Ook als je wilt kunnen profiteren van een hoog gebruikscomfort is elektronische huisbeveiliging verstandig.
Wat houdt slimme inbraakbeveiliging eigenlijk in?
Slimme beveiliging in jouw huis kan met producten die actief reageren op een situatie. De verlichting springt bijvoorbeeld aan zodra er beweging wordt gedetecteerd. De beveiligingscamera start met opnemen als er zich iemand binnen het bereik bevindt. Een slim alarmsysteem stuurt direct een stille melding naar een meldkamer.
Met een slimme deurbel kun je overal ter wereld zien wie er voor je deur staat. Ook sloten maken onderdeel uit van de slimme beveiliging van jouw woning. Denk maar eens aan smart locks die je op afstand kunt openen en sluiten door middel van een code. Het beheer van deze slimme apparaten en producten verloopt vaak via een applicatie. Dat betekent dat je ze kunt gebruiken in combinatie met jouw smartphone of tablet.
Slimme beveiliging in jouw huis kan ook aan elkaar worden gekoppeld. Het is dan wel belangrijk dat de apparaten compatible zijn aan elkaar én de software die je gebruikt. Bijvoorbeeld Google Assistant of IFTTT. Daarmee kun je slimme sloten laten samenwerken met een slimme deurbel of ander apparaat. Zoals een bewegingssensor. De apparaten onderling verbinden laat je het liefst over aan een ervaren en erkende beveiligingsexpert.
6 slimme beveiligingsproducten voor in huis
Wil je jouw woning en eigendommen slim laten beveiligen? Dan heb je tegenwoordig de keuze uit heel veel verschillende mogelijkheden. Je kiest de slimme beveiligingsproducten die tegemoet komen aan jouw wensen en eisen. Met een combinatie van de onderstaande apparatuur zorg je voor een uitstekende inbraakpreventie en houd je inbrekers op afstand.
- Verlichting: een donkere woning is aantrekkelijk voor inbrekers. Door gebruik te maken van slimme verlichting, wek je de indruk dat er iemand thuis is. Je kunt de lampen bedienen middels een applicatie. Dus ook als je ver van huis bent kun je de timers op elk gewenst moment instellen. Deze slimme beveiliging kun je tevens koppelen aan een alarmsysteem of beveiligingscamera.
- Deursloten: slimme deursloten gebruik je in combinatie met een code. Ze kunnen zelfs via bluetooth verbinding maken met jouw telefoon. Natuurlijk via een versleutelde verbinding. Elektronische of slimme deursloten kunnen op afstand worden bediend en beheert. Bijvoorbeeld als je tijdelijke toegang wilt verlenen.
- Deurbel: met een slimme deurbel kun je overal ter wereld zien wie er voor de deur staat of aanbelt. Deze apparaten hebben namelijk een geïntegreerde camera. Je ontvangt een melding op een mobiel apparaat zodra de camera van de slimme deurbel een beweging waarneemt. Een uitstekende inbraakbeveiliging dus.
- Beveiligingscamera: een slimme camera heeft in veel gevallen een ingebouwd detectiesysteem. Zodra er een beweging wordt gedetecteerd, stuurt de software van de slimme camera direct een melding naar de applicatie op de verbonden telefoon. Zo zie je ook als je niet thuis bent wat er rondom jouw woning gebeurt.
- Alarmsysteem: je huis op een slimme manier beveiligen doe je ook door het installeren van een alarmsysteem met bewegingssensor. Het systeem stuurt je een melding zodra er een beweging wordt waargenomen. Dit beveiligingssysteem kun je ook verbinden met een beveiligingscamera of een meldkamer.
- Bewegingssensor: ook bewegingssensoren mogen niet ontbreken in en rondom het huis. Je kunt ze plaatsen op inbraakgevoelige plaatsen. Bijvoorbeeld achter het huis, bij de achterdeur of bij ramen die van buitenaf makkelijk te bereiken zijn.
Slimme inbraakbeveiliging laten installeren door Quickblue?
Nu je weet hoe slimme beveiliging werkt, denk je wellicht na over installatie. Het onderling verbinden van verschillende apparaten vergt kennis. Daarom laat je dit liever over aan een PKVW-erkend bedrijf. Quickblue is gespecialiseerd in slimme beveiliging voor in huis. Wij leveren hoogwaardige beveiligingssystemen uit voorraad en zorgen tevens voor een professionele en vakkundige installatie. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.