Menu

QB Header DEF

Elektronische beveiliging plaatsen: is dat nou verstandig?

Elektronische huisbeveiliging: verstandig of niet?

Denk je na over elektronische huisbeveiliging? Dan wil je natuurlijk weten of je hier verstandig aan doet. Want innovatiever betekent immers niet altijd veiliger. Elektronische beveiliging van een woning kan bestaan uit verschillende elementen. Zo kun je kiezen voor slimme sloten op de deur, maar ook voor een toegangscontrole bij de poort, beveiligingscamera’s of een alarmsysteem. Een combinatie is ook mogelijk.

 

Je woning op deze manier beveiligen heeft voordelen, maar natuurlijk ook nadelen. Deze inbraakbeveiliging is verreweg het meest effectief en veilig wanneer ze worden gebruikt in combinatie met traditioneel en hoogwaardig hang- en sluitwerk. Zo kun je de woning nog steeds afsluiten en openen in het geval van een storing. Ook als je wilt kunnen profiteren van een hoog gebruikscomfort is elektronische huisbeveiliging verstandig.

Waarom elektronische beveiliging én veiligheidssloten?

Als het aankomt op inbraakveiligheid, laat je liever niets aan het toeval over. Daarom kun je elektronische huisbeveiliging het beste combineren met goed hang- en sluitwerk. Mocht het systeem om één of andere reden niet werken, kun je de woning altijd nog veilig afsluiten. Naast slimme sloten die je met je smartphone of een tag kunt bedienen, kan een elektronische beveiliging ook bestaan uit camerabeveiliging. Bijvoorbeeld gericht op de voordeur, de garage of de rest van de oprit. Beveiligingscamera’s schrikken af.

 

Met deze vorm van elektronische inbraakbeveiliging houdt je inbrekers effectief op afstand. Ook alarmsystemen vallen onder dit genre. Ze kunnen zijn voorzien van een stil of luid alarm. Eventueel kunnen ze ook in verbinding worden gebracht met een meldkamer. Bij calamiteiten wordt de benodigde hulpverlening direct ingeschakeld. Daar hoef je niets voor te doen. Al deze beveiliging is onderling ook met elkaar te combineren.

Verschillende soorten elektronische woningbeveiliging

Bepalen of elektronische huisbeveiliging een verstandige keuze is voor jou, doe je aan de hand van de onderstaande opsomming. We voorzien je niet alleen van de verschillende soorten beveiliging, maar vertellen je ook in welke situatie je deze het beste kunt toepassen.

 

  • Slimme sloten: slimme of elektrische sloten dragen bij aan een goede inbraakveiligheid. Ze kunnen worden gemonteerd op vrijwel iedere deur. Ze werken in de meeste gevallen zonder sleutel. Je opent of sluit de deur via een speciale applicatie. Bijvoorbeeld op jouw smartphone of tablet.

 

Dit kan ook met een rfid tag of druppel. Je kunt zelfs de toegang op afstand beheren. Deze sloten zijn heel geschikt als je jouw woning beter wilt beveiligen tegen inbraak, of als je mensen regelmatig toegang moet verlenen tot jouw huis of eigendom. 

 

  • Alarmsysteem: een alarmsysteem kan zowel een stil als luid alarm afgeven. Uiteraard houd je inbrekers en ongenode gasten hiermee op afstand. Daarnaast kunnen deze systemen worden gekoppeld aan een 24/7 meldkamer.

 

Hulpdiensten zijn zo sneller ter plaatse. Een alarmsysteem laten plaatsen is verstandig als je veel van huis bent of niet altijd het overzicht hebt over jouw eigendommen en terrein.

 

  • Beveiligingscamera: ook een beveiligingscamera valt onder elektronische huisbeveiliging. Ze worden vaak geplaatst op buitenterreinen, maar ook bij de voordeur. Daarnaast zijn ze voorzien van bewegingsdetectie.

 

Dat betekent dat de camera begint met opnemen als er beweging wordt gedetecteerd. De beelden worden opgeslagen. Je kunt ze dus op elk gewenst tijdstip bekijken. Via een computer, maar ook via een applicatie op jouw smartphone.   

 

  • Toegangscontrole: deze elektrische huisbeveiliging is vooral een verstandige keuze als je wilt zien wie er voor de deur staat, zodra je deze open doet. Een toegangscontrole kan zowel een binnen- als buitenpost hebben.

Elektronische beveiliging laten plaatsen door Quickblue?

Quickblue.nl voorziet je graag van een op maat gemaakt advies. Bijvoorbeeld wanneer je elektronische huisbeveiliging wilt laten plaatsen maar niet zeker weet of dit verstandig is. Natuurlijk leveren en plaatsen wij ook hoogwaardig hang- en sluitwerk met SKG-keurmerk uit voorraad. Bijvoorbeeld als je slimme sloten wilt combineren met veiligheidssloten. Zo laat je niet aan het toeval over als het aankomt op inbraakveiligheid. Natuurlijk kun je bij ons ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor het laten plaatsen van camerabeveiliging, alarmsystemen of slimme sloten die je op afstand kunt bedienen. Uiteraard werken we daarbij volgens de richtlijnen van het SKG-keurmerk.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04