Menu

Gelijksluitende Cilinders Maken: Dit Moet Je Weten!

Gelijksluitende cilinders maken: dit moet je weten!

Wilt u met slechts één sleutel meerdere deuren kunnen openen in uw woning of bedrijfspand? Dan bent u op zoek naar een set gelijksluitende cilinders! Gelijksluitende cilinders beschikken over meerdere cilinders, waardoor het mogelijk is om één sleutel voor meerdere sloten te kunnen gebruiken. Dit bespaart een hoop sleutels aan een grote sleutelbos. Slechts één sleutel is voldoende bij gelijksluitende cilinders. U kunt met een dergelijke sleutel alle deuren van uw woning en daarbuiten openen. Dit is een groot voordeel.

Wat kunt u doen?

Het antwoord is vrij eenvoudig. U kunt uw woning of bedrijfspand voorzien van een set cilinders, die voor u gelijksluitend worden gemaakt. Indien u een stap verder wilt gaan, dan kunt u ook een toegangscontrolesysteem aansluiten door middel van een sleutelplan.

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van gelijksluitende cilinders. Wanneer u uw cilindersloten gelijksluitend wilt maken, dan hoeven deze niet allemaal dezelfde afmetingen te hebben. Daarnaast kunt u eveneens verschillende typen sloten hebben én gelijksluitende cilinders aanschaffen. Dit kan door middel van een dubbele cilinder. Dubbele cilindersloten hebben een sleutelgat aan beide kanten van het slot en een enkele of halve cilinder. Dit maakt het mogelijk om andere typen sloten te openen met één en dezelfde sleutel.

Als u de deuren van uw woning wilt openen en sluiten met een gelijksluitend cilinderslot, dan is het van belang om vooraf de afmetingen van de cilinders op te meten. Let erop dat u dit voorafgaand uw bestelling doet. Bent u niet 100% zeker van dit karwei? Laat het door een van onze beveiligingsexperts doen, door te bellen naar QuickBlue op 085 – 800 9000.

Wat wordt er bedoeld met het gelijksluitend maken van cilinders?

Gelijksluitend maken betekent dat alle cilinders in een woning of bedrijfspand met één en dezelfde sleutel te openen zijn. De term die hiervoor wordt gebruikt zijn gelijksluitende cilinders. Een set kan bestaan uit verschillende soorten cilinders. Hieronder tonen wij u de meest voorkomende cilinders, die wij regelmatig gelijksluitend maken voor onze klanten.

  • Dubbele cilinder. Deze cilinder is vanaf beide kanten te gebruiken.
  • Halve cilinder. Deze cilinder is vanaf één zijde te bedienen.
  • Knopcilinder. Aan een zijde een knop, aan de andere zijde een sleutel.

 

Het maakt dus niet uit welke cilinders u in uw woning heeft of welke u wilt hebben, want bij QuickBlue kunnen wij deze cilinders ombouwen naar gelijksluitende cilinders. Voor een set cilinders en het gelijksluitend maken hiervan is het belangrijk om na te gaan welke lengte van de cilinders u wilt hebben. Daarnaast willen we graag van u weten hoeveel sleutels u wilt hebben.

Voordelen van gelijksluitende cilinders

Het grote voordeel van gelijksluitende cilinders is het gebruik van slechts één sleutel. Hierdoor wordt het vinden van de juiste sleutel uit een zware en grote sleutelbos verleden tijd. Door cilinders gelijksluitend te laten maken, kunt u alle deuren van uw woning of bedrijfspand openen en sluiten met één sleutel. Hierdoor wordt eveneens de kans kleiner dat u uw sleutels verliest.

Bij de aanschaf van gelijksluitende cilinders is het belangrijk om te weten dat een veiligheidscilinder een SKG-certificering van minimaal twee sterren nodig heeft. Een cilinder met anti-kerntrekbeveiliging heeft daarentegen een SKG-certificering van drie sterren nodig. Het merk Mauer biedt kwalitatieve gelijksluitende cilindersloten aan, waardoor het inbrekers moeilijker wordt gemaakt een woning binnen te dringen. Mauer hanteert een SKG-certificering van minimaal twee sterren bij cilindersloten. Door dit type gelijksluitende cilinders aan te schaffen, wordt de kans op ongewenste indringers in uw woning verkleind.

Gelijksluitende cilindersloten bestellen

U kunt bij QuickBlue uw eigen set cilinders bestellen, waarop wij deze voor u ombouwen naar de set gelijksluitende cilinders die u wenst. Wij leveren bij onze gelijksluitende cilinders standaard sleutels per cilinder mee. Is dit niet voldoende? Geen probleem, u kunt deze altijd bijbestellen. Wilt u overzicht houden van het aantal sleutels dat in omloop is? Denk dan aan cilindersloten waarvan de sleutels alleen met een sleutelcertificaat na ta maken zijn. Op deze wijze is het onmogelijk om sleutels ongewenst te laten kopiëren.

Gelijksluitende cilinders van hoge kwaliteit bestellen? Dat kan bij QuickBlue. Door bij uw bestelling op ‘gelijksluitend maken’ te klikken, worden alle cilinders in uw winkelmand voor dezelfde sleutel gemaakt. Wilt u meerdere sets van gelijksluitende cilinders? Dan kunt u dit tijdens uw bestelling vermelden.

Heeft u vragen? Bel dan naar QuickBlue op 085 – 800 9000 of vul ons contactformulier in en wij beantwoorden uw vragen.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04