Menu

Het Beste Alarmsysteem Voor Eigenaren Met Huisdieren

Het beste alarmsysteem voor eigenaren met huisdieren

Het beste alarmsysteem voor eigenaren met huisdieren

Als u huisdieren heeft, dan ervaart u wellicht moeilijkheden met het vinden van een geschikt alarmsysteem voor uw huis. Het alarmsysteem moet immers aansluiten bij uw behoeften en wensen. U wilt er zeker van zijn dat uw huis beveiligd is. Daarnaast is het belangrijk dat een alarmsysteem rekening houdt met uw huisdieren, omdat huisdieren onbewust een bewegingssensor kunnen activeren of onnodig het alarm kunnen laten afgaan.

We beschouwen huisdieren als onze harige beste vrienden. Huisdieren maken onderdeel uit van het gezin. Het is daarom belangrijk dat een alarmsysteem ervoor zorgt dat uw trouwe viervoeters beschermd zijn. In de zoektocht naar een geschikt alarmsysteem voor u en uw huisdieren, vraagt u zich waarschijnlijk een aantal dingen af. Zo wilt u wellicht weten welk alarmsysteem het beste bij u past, zonder de zorgen van huisdieren die het alarm per ongeluk af laten gaan.

Kan ik een alarmsysteem hebben met huisdieren?

Natuurlijk kan dat! Om een veilig huishouden met huisdieren te hebben, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u moet nemen bij het installeren van een alarmsysteem, te weten:

▪ Plaats de sensoren op een ‘volwassen’ hoogte: ongeveer 1,5 meter boven de grond.

▪ Richt de sensoren op de toegangspunten, in plaats van op trappen of andere favoriete

plekken van uw huisdieren.

▪ Houd bij het instellen van warmtesensoren rekening met het totale gewicht van uw huisdieren.

▪ Overweeg om blokkades te creëren voor de beveiligde ruimtes met bewegingssensoren.

▪ Houd bij het plaatsen van de sensoren rekening met de gewoonten van uw huisdieren.

Uw huisdieren hebben mogelijk eigenzinnige gewoonten, zoals het beklimmen van gordijnen of het verstoppen op bepaalde plekken. Houd deze dagelijkse gewoonten in uw gedachten bij het installeren van de sensoren. Wanneer u weet dat uw hond of kat de neiging heeft om in een bepaalde stoel te kruipen, richt dan geen sensoren op dit gebied. De belangrijkste gebieden voor uw huisbeveiliging zijn vaak de toegangspunten. Zorg ervoor dat uw sensoren zijn gericht op de meest kwetsbare toegangspunten, zoals deuren en gelijkvloerse ramen. Door de sensoren hoog boven de grond te plaatsen, kunnen uw huisdieren het alarm niet laten afgaan. Dit helpt vals alarm te voorkomen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn huisdieren het alarm laten afgaan?

Wanneer een huisdier het alarm laat afgaan, dan kan dit onbedoelde ernstige gevolgen hebben. Door een bewaakt alarmsysteem te laten afgaan, kunnen politie of andere hulpdiensten worden gealarmeerd. Het is moeilijk om hen uit te leggen dat het een vals alarm is, waardoor een boete in rekening kan worden gebracht. Als dit vaker gebeurd, dan kunt u zelfs de privileges van de politie verliezen. Hierdoor wordt u mogelijk niet geholpen in echte nood, wat zorgt voor een gevaarlijke situatie.

Om te voorkomen dat uw huisdieren het alarm laten afgaan, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen. QuickBlue licht ze voor u toe.

▪ Kies een huisdiervriendelijke bewegingssensor van hoge kwaliteit.

▪ Bepaal de gewoonten van uw huisdieren en richt geen sensoren op hun favoriete plekken.

▪ Installeer bewegingssensoren op 1,5 meter of hoger om bewegingen van uw huisdieren te voorkomen.

▪ Plaats de bewegingssensoren ondersteboven naar het plafond.

▪ Installeer een beveiligingscamera om de bewegingen van uw huisdieren te identificeren.

▪ Richt de sensoren niet op uw ramen, omdat dit mogelijk vals alarm veroorzaakt.

▪ Richt de sensoren niet op uw verwarmingstoestellen, omdat deze een hoge infrarood straling afgeven.

Door de bewegingssensoren naar het plafond te richten, zullen de sensoren eerder mensen detecteren en de bewegingen van uw huisdieren negeren. Indien u over camerabeveiliging beschikt, dan kunt u de bewegingen van uw huisdieren identificeren. Zo zorgt u ervoor dat alle gedetecteerde bewegingen van uw huisdieren als normaal worden beschouwd.

Wat zijn huisdier-immune bewegingssensoren?

QuickBlue heeft huisdier-immune bewegingssensoren ontworpen om de grootte en het gewicht van uw huisdier te detecteren en om bewegingen van uw huisdier te negeren. De bewegingssensoren maken gebruik van passieve infrarood- bewegingstechnologie, die is ontworpen om warmte veranderingen in bepaalde gebieden te detecteren.

Voor de traditionele bewegingssensoren zijn alle bewegingen van uw huisdier voldoende om het alarm af te laten gaan. Met de huisdier-immune bewegingssensoren van QuickBlue, worden alle bewegingen van uw huisdier gedetecteerd. De bewegingssensoren negeren deze bewegingen, waardoor vals alarm wordt vermeden. De bewegingssensoren, immuun voor huisdieren, van QuickBlue zijn de beste optie voor de beveiliging van uw huis voor u en uw huisdieren.

 

Beveilig uw huis en uw huisdieren

Een belangrijk onderdeel van het beveiligen van uw huis, is het beschermen van uw geliefden. Dit geldt ook voor uw viervoeters. Houd rekening met uw huisdieren bij het installeren van uw alarmsysteem en plan vooruit om vals alarm te voorkomen. Op deze manier kunt u gerust slapen, wetende dat u en uw huisdieren veilig zijn. Lees meer over de huisdiervriendelijke alarmsystemen van QuickBlue en vind het beste alarmsysteem voor u en uw huisdieren!

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04