Menu

hang- en sluitwerk

Het beste hang- en sluitwerk voor de donkere dagen

Het beste hang- en sluitwerk voor de donkere dagen

De donkere dagen komen er weer aan en dat is de favoriete periode van inbrekers en criminelen. Zij kunnen dan namelijk langer in het donker rondspoken opzoek naar het makkelijkste slachtoffer. Daarom willen wij u graag informeren over het beste hang- en sluitwerk, wij vinden het belangrijk dat uw woning of bedrijfspand goed beveiligd is tijdens deze donkere periode. In deze blog zullen we u vertellen welk hang- en sluitwerk u in huis moet halen om de kans op inbraak aanzienlijk te verminderen.

Zichtbare beveiliging

Het plaatsen van inbraakbeveiliging dat zichtbaar is voor een voorbijganger kan de kans op inbraak enorm verminderen. Criminelen vinden het namelijk niet leuk als zij een camera zien hangen, als dat wel gebeurt dan zullen zij al snel de benen nemen. Er zijn veel verschillende soorten beveiligingscamera’s waar u voor kunt kiezen. Zo hebt u de keuze uit dome camera’s, buitencamera’s, infrarood beveiligingscamera’s en wifi camera’s. Het hangt af van wat u precies zoekt. Elk type camera heeft zijn eigen unieke sterke punten. Domecamera’s zijn bijvoorbeeld zeer vandaalbestendig. De infraroodcamera zorgt ervoor dat u ook ’s nachts een helder beeld op de camera krijgt.

Alarmsystemen zichtbaar maken

U zult waarschijnlijk denken dat alarmsystemen niet vallen onder zichtbare beveiliging, maar toch is dat wel zo. Als u een alarmsysteem laat plaatsen kunt u een sticker in het raam laten plakken, die sticker laat dan weten dat er een alarmsysteem aanwezig is in de woning of in het bedrijfspand. Inbrekers kijken altijd uit naar dit soort dingen, dit zijn voor hen aanwijzingen dat er bij die specifieke woning er een groot risico is om gepakt te worden en zullen zij dus liever overslaan.

Een goed voordeurslot

Een van de meest belangrijke dingen rondom inbraakbeveiliging is het laten plaatsen van hoge kwaliteit hang- en sluitwerk. De eisen voor buitendeursloten zijn vele malen strenger dan die voor binnendeuren. Dit is natuurlijk heel logisch, want als er ergens een inbreker binnenkomt, is dat via de buitendeur. Aan welke eisen moet een goed voordeurslot voldoen? Hoe voorkomt u inbrekers en inbraken het beste? We kijken naar de belangrijkste eisen waaraan een goed voordeurslot moet voldoen en hoe u dit het beste kunt bereiken.

SKG Keurmerk

Een keuze maken voor een slot is natuurlijk een lastige keus. Het belangrijkste is om aandacht te besteden aan het SKG-keurmerk. Sloten met dit keurmerk voldoen aan alle voorwaarden die SKG stelt. Het logo kan op de cilinder, op de fitting of op beide staan. Het is belangrijk om hier goed op te letten. Het SKG-keurmerk kent verschillende veiligheidsniveaus, variërend van 1 tot 3 sterren. Het SKG-slot met drie sterren is zeker de veiligste optie en de beste optie voor de beste bescherming tegen diefstal.

Kerntrekbeveiliging

De meest voorkomende vorm van inbraak is doorboren. Hierdoor kan een dief een harde schroef in de cilinder draaien en de cilinder er met geweld uittrekken. Het is gemakkelijk om binnen te komen. U kunt dit soort diefstal eenvoudig voorkomen door een kerntrekbeveiliging voor uw voordeur aan te brengen.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04