Menu

Het Juiste Hang- En Sluitwerk

Het juiste hang- en sluitwerk

Tegenwoordig zijn alle deuren van woningen voorzien van hang- en sluitwerk. Op deze manier kunt u uw huis veilig achterlaten wanneer u uw woning verlaat. Echter, niet alle sloten zijn tegenwoordig geheel veilig. Inbrekers hebben de afgelopen jaren meerdere technieken bedacht om sloten eenvoudig te forceren. Een geforceerd slot brengt echter veel schade met zich mee. Niet alleen aan het slot zelf, maar eveneens aan de deur of de posten eromheen. Vaak wordt er gedacht dat alleen oude sloten worden geforceerd, maar vandaag de dag wordt het evengoed gedaan bij nieuwe sloten. Hierdoor is het van groot belang om uw woning te beveiligen met het juiste hang- en sluitwerk. Hang- en sluitwerk is de verzamelnaam voor alle producten of onderdelen, die gebruikt worden om deuren en ramen af te hangen, te openen, vast te zetten, te sluiten en op slot te doen.

QuickBlue legt u uit wat het belang is van goed hang- en sluitwerk voor uw woning.

Inbrekers buiten de deur houden

Niet alleen de deurklink en het slot vallen onder hang- en sluitwerk. De scharnieren, raamsluitingen en cilindersloten zijn eveneens onderdeel hiervan. Goed hang- en sluitwerk zorgt voor een veilige manier van afsluiten en het vervolmaken van uw woning. Daarnaast zorgt het juiste hang- en sluitwerk ervoor dat inbrekers op afstand gehouden worden. Een doorsnee inbreker laat zich tegenwoordig immers niet meer tegenhouden door meerdere sloten bij een woning.

Heeft uw vragen over de kwaliteit van uw sloten? Wilt u uw huidige sloten vervangen? Neem dan contact op met QuickBlue. U kunt ons bereiken op 085 – 800 9000. Onze collega’s verbinden uw door met een van onze beveiligingsexperts, die voor uw klaarstaan. QuickBlue is u altijd snel van dienst. Op deze wijze kunt u uw woning binnen de kortste keren weer veilig afsluiten.

Wilt u uw sloten vervangen?

Woont u in een oude woning en heeft u nog nooit uw sloten vervangen? Dan is het belangrijk om de aankoop van nieuwe sloten in overweging te nemen. Inbrekers kunnen binnen de kortste keren uw (oude) sloten forceren, waardoor een woning een gemakkelijk doelwit wordt. Let bij het aanschaffen van nieuwe sloten op de sloten, die zijn voorzien van een SKG-keurmerk. Sloten met dit keurmerk zijn grondig getest door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Op basis van deze keuring kan een slot één, twee of drie sterren ontvangen. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe lastiger het is om het slot te forceren. Hang- en sluitwerk voor ramen is vaak voorzien van het SKG* (één ster) keurmerk en voor de beveiliging van ramen is het raadzaam om twee sloten met het SKG*-keurmerk aan te schaffen.
Gecertificeerde sloten zijn vaak duurder, maar verkleinen de kans op een inbraak aanzienlijk. Een investering in goede sloten is het daarom waard. Het beschermen van uw woning heeft de hoogste prioriteit, waarbij professioneel en kwalitatief hoogstaand hang- en sluitwerk van groot belang is.
Onze beveiligingsexperts geven u een tweetal tips voor het kiezen van het juiste hang- en sluitwerk:

1. Ramen en deuren op slot, licht aan

In sommige situaties dringen inbrekers binnen een paar minuten een woning binnen. Zij hoeven bij huizen met een standaard vergrendeling van een raam of deur weinig moeite te doen. Het is essentieel dat u bij het verlaten van uw woning alle ramen en deuren sluit en de verlichting inschakelt. Hierdoor wordt de kans op inbraak in uw woning verkleind.

Hang- en sluitwerk voorzien van een SKG-keurmerk zorgt ervoor dat uw woning voldoet aan de gestelde eisen. Voor deuren wordt hang- en sluitwerk onderverdeeld in twee delen: deursloten en deurbeslag. Het beste hang- en sluitwerk voor deuren bestaat uit SKG-gekeurde meerpuntssluitingen of veiligheidssloten, die zijn voorzien van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging en een goede profielcilinder.

2. Materiaal van hang- en sluitwerk

Alledaags is het niet eenvoudig om te beslissen welk materiaal voor uw deuren of kozijnen het beste is. Er kan hierbij gedacht worden aan hout, aluminium en kunststof. Een groot voordeel van kunststof is dat het nauwelijks onderhouden hoeft te worden. Dit bespaart u een hoop kosten, maar ook tijd. Eveneens hoeven deuren of kozijnen niet geschilderd te worden en zijn zij gemakkelijk schoon te houden. Echter, het profiel van kunststof deuren is meestal smaller dan bij houten deuren. Dit vraagt om een ander soort hang- en sluitwerk.

Heeft u vragen over de keuze van het beste materiaal voor uw woning? Bel naar QuickBlue op

085 – 800 9000 en laat uzelf informeren door onze beveiligingsexperts, om passend advies te ontvangen over de beste beveiliging van uw woning!

 

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04