Menu

Inbraakbeveiliging donkere dagen

Het wordt weer koud, check je sloten!

Het wordt weer koud, check je sloten!

De winter is alweer begonnen en dit betekent dat het weer tijd is om je huis winterklaar te maken. Naast het checken van je verwarming en isolatie, is het ook belangrijk om je sloten te controleren. Inbrekers worden namelijk ook actiever wanneer het buiten donkerder en kouder wordt. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw woning goed beveiligd is.

Een goed slot is de basis van een veilig huis. Maar hoe weet je nou of je sloten nog wel veilig genoeg zijn? Hieronder geven wij een aantal tips om je sloten te checken:

1. Controleer de staat van je sloten

De eerste stap is om te kijken naar de staat van je sloten. Zijn ze beschadigd of verroest? Zijn de sleutels versleten of breken ze makkelijk? Als het antwoord op deze vragen “ja” is, dan is het tijd om je sloten te vervangen. Een beschadigd slot is namelijk makkelijker open te breken dan een nieuw en stevig slot.

2. Test het slot op weerstand

Een andere manier om te controleren of je sloten nog goed zijn, is door te testen hoeveel weerstand ze bieden. Een slot biedt weerstand door metalen pinnen of cilinders die in elkaar worden gedraaid. Wanneer deze niet goed werken, kan het slot makkelijker geforceerd worden. Dit kun je testen door de sleutel in het slot te steken en te kijken of het slot soepel opent.

3. Controleer of het slot voldoet aan het SKG keurmerk

Als het gaat om de beveiliging van je huis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle sloten voldoen aan de veiligheidsnormen. Het SKG keurmerk is een belangrijke indicator van de kwaliteit en inbraakwerendheid van een slot. Een belangrijke functie van het SKG keurmerk is dat het inzicht geeft in de mate van beveiliging van een slot. De keuringen worden uitgevoerd door onafhankelijke instanties en leiden tot de toekenning van één, twee of drie sterren, afhankelijk van hoe goed het slot tegen inbraak beschermt. Zo biedt een slot met één ster basisbescherming, terwijl een slot met drie sterren maximale bescherming biedt.

4. Overweeg een aanvullende beveiliging zoals een anti-inbraakstrip

Als je toch niet helemaal zeker bent over de veiligheid van je sloten, dan kun je overwegen om aanvullende beveiliging te installeren. Een anti-inbraakstrip bijvoorbeeld, biedt extra bescherming aan deuren en ramen. Dit dunne metalen plaatje belemmert het openbreken van je deur of raam. Ook een meerpuntssluiting kan een goede optie zijn. Hierbij wordt de deur op meerdere punten gesloten, waardoor het moeilijker wordt om de deur te openen. Bij QuickBlue adviseren we u graag en helpen we u graag de juiste keus te maken.

Check je sloten!

Tot slot willen wij benadrukken dat het checken van je sloten een belangrijke stap is in het veilig maken van je huis. Het is belangrijk om deze check regelmatig te doen, bijvoorbeeld bij het ingaan van de winter of na een verhuizing. Wij bij QuickBlue helpen u met alle liefde uw sloten te checken, wij kijken met het oog van een expert en zien misschien dingen die uzelf niet ziet. Vergeet ook niet om je sleutels te laten dupliceren bij een betrouwbare slotenmaker zoals QuickBlue. Zo voorkom je dat de sleutels in verkeerde handen vallen. Met goede en veilige sloten, kun jij met een gerust hart de winter in gaan. Vraag snel een offerte aan!

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04