Menu

Beveiligingssysteem

Huis beveiligen? 5 redenen voor een beveiligingssysteem

Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om je huis te beveiligen. Daarbij zien we dat veel Nederlanders overstappen van een traditionele manier van huisbeveiliging naar veilige alarmsystemen.

Misschien is er ook wel een keer bij u thuis ingebroken? Of kent u mensen waarvan kostbare spullen uit huis zijn gestolen? Bij Quickblue weten wij maar al te goed, hoe vervelend zo’n gebeurtenis is.

Redenen om uw huis te beveiligen

Wij vinden het onwijs belangrijk om stil te staan bij het belang van uw huis beveiligen. In dit artikel vindt u daarom bruikbare tips en aanvullende informatie over dit actuele onderwerp.

1. Huisbeveiligingssystemen worden effectiever

De afgelopen jaren heeft de techniek op het gebied van huisbeveiligingssystemen zeker niet stil gestaan. Innovatieve ontwikkelingen maken deze technologie steeds toegankelijker voor particulieren. Wij merken dus ook dat steeds meer mensen kiezen voor een alarmsysteem om hun huis te beveiligen.

Hierbij kunt u denken aan het feit dat sensortechnologie steeds goedkoper wordt, waardoor deze manier van huisbeveiligen betaalbaar wordt voor een grotere groep mensen. Beveiligingssensoren worden namelijk steeds geavanceerder, waardoor er natuurlijk een stuk minder vaak vals alarm wordt geslagen.

2. Een huis beveiligen wordt betaalbaar

Naarmate de technologie zich verder zal ontwikkelen, komt de overstap naar een huisbeveiligingssysteem voor veel particulieren dichterbij. Dit soort systemen zijn er dus niet meer alleen voor de hoogste klasse, maar worden ook betaalbaar voor het grote publiek.

Deze nieuwe technologieën maken beveiligingssystemen vaak een stuk effectiever en betaalbaarder. Steeds meer huishoudens zien het nut van zo’n investering in deze systemen en besluiten deze dan ook aan te schaffen. Dit zal ongetwijfeld uw gemoedsrust doen verbeteren, aangezien uw woning nu een stuk beter is beveiligd tegen inbraken dan voorheen.

Bij Quickblue installeren onze vakkundige monteurs sinds geruime tijd alarmsystemen. De plaatsing hiervan gebeurt in allerlei verschillende woningen en appartementen. Alle typen woningen kunnen worden voorzien van alarmsystemen, onafhankelijk van de grootte.

3. Gezinnen hebben nieuwe zorgen

Gezinnen met kinderen zijn niet de enigen die steeds sneller overgaan op een degelijk huisbeveiligingssysteem. Elk type huishouden profiteert van zo’n systeem, inclusief eenpersoonshuishoudens.

Ook alleenstaande ouders die vaak weg zijn van huis, genieten van veel meer rust bij het installeren van een huisbeveiligingssysteem. Dit geldt overigens ook voor gepensioneerden. Daarnaast zien we dat naarmate er steeds minder mensen in hetzelfde huis wonen, bewoners ervoor kiezen om de beveiliging van hun huis te verbeteren. Dit gebeurt zelfs nadat alle kinderen zijn opgegroeid en weg zijn uit huis.

4. Bewoners zijn minder vaak thuis aanwezig

De meeste gezinnen met kinderen hebben tegenwoordig een stuk meer verplichtingen buiten school en werktijd om. Bewoners zijn minder vaak thuis, waardoor er geen aandacht meer uitgaat naar de manier waarop ze hun huis beveiligen. Daarnaast brengen veel ouders hun kinderen elke dag van de week overal naartoe. Niet alleen naar school, maar ook naar de zwemles, verjaardagen en andere activiteiten.

Dankzij deze drukke planning vergeten sommige ouders nog wel eens het keukenraam dicht te doen, of bijvoorbeeld de achterdeur goed op slot te doen. Er zullen zich altijd situaties voordoen waarbij ouders zich niet goed meer kunnen herinneren of ze het raam in de woonkamer op slot hebben gedaan of toch niet.

Dit is natuurlijk het meest ideale moment voor inbrekers om toe te slaan. Binnen enkele seconden zijn ze tegenwoordig uw woning binnen en hebben zo direct toegang tot al uw dierbare spullen.

Een betrouwbaar alarmsysteem steekt hier natuurlijk een stokje voor. Het is een soort extra zekerheid en geeft ouders vaak de geruststelling waar ze eigenlijk al jaren naar op zoek zijn.

5. Uw huis beveiligen werkt preventief

Soms moet er eerst iets vervelends gebeuren voordat men daadwerkelijk in actie komt. Zeker als het gaat over inbraken is het van groot belang dat men preventief te werk gaat.

Alarmsystemen om een huis te beveiligen beschikken tegenwoordig vaak over binnen- en buitencamera’s. Deze systemen worden steeds populairder bij veel mensen, omdat dit veel inbrekers afschrikt. Denkt u maar eens aan zo’n product als de slimme deurbel. Deze hoeft in principe nog niet eens functioneel te zijn, omdat de ingebouwde camera vaak al voldoende is om inbrekers buiten de deur te houden.

Steeds meer mensen blijken interesse hebben in deze slimme producten, omdat ze simpelweg voorkomen dat er thuis wordt ingebroken. Daarbij komt dat uw huis van top tot teen beveiligen niet alleen beter is voor uw persoonlijke gemoedstoestand. Deze innovatieve systemen geven namelijk ook een preventief signaal af naar iedereen die het gemunt heeft op uw kostbare spullen.

Mocht u graag zelf uw huis willen beveiligen? Dan helpen onze collega’s van Quickblue u hier graag bij. Via deze link kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact op met u en bespreken samen met u de mogelijkheden om uw huis te beveiligen.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04