Menu

Huisbeveiligingssysteem Voor Grote & Kleine Woningen

Huisbeveiligingssysteem voor grote & kleine woningen

Huisbeveiligingssysteem voor grote en kleine woningen

Elke woning is uniek! Wanneer het gaat om het beveiligen van uw woning, is het van belang dat u hierbij kiest voor een geschikt beveiligingssysteem. Er bestaan tegenwoordig onwijs veel verschillende soorten beveiligingssystemen. Denkt u bijvoorbeeld aan systemen zoals; alarmsystemen, camerabeveiliging, automatische deurvergrendelingen, automatische verlichting en talloze andere opties.

Het is grotendeels afhankelijk van de grootte van uw huis, welk systeem past bij uw wensen en behoeften. Voordat u direct investeert in een van deze systemen, kunt u het beste nadenken wat de beste opties is voor uw woning.

Meer of minder ingangen

Beschikt uw huis over meer of juist minder ingangen dan de meeste andere woningen? Aan de hand hiervan kunt u bepalen hoe hoog u de lat ongeveer moet leggen. Als regel geldt dat meer ingangen in een huis over het algemeen betekenen dat uw huis meer toezicht nodig heeft.

Hoe meer openingen in uw huis, hoe waakzamer u moet zijn om deze te beschermen. Heeft u een kleiner huis of appartement met bijvoorbeeld één of twee ingangen? Dan is het meestal niet zo moeilijk om deze twee ingangen te beveiligen. Heeft uw huis meer dan twee ingangen? Dan kunt u natuurlijk altijd overwegen om een intercomsysteem te gebruiken. Vaak kunt u deze systemen met uw smartphone bedienen en bent u verzekerd dat alle ingangen zijn beveiligd.

Een grote woning heeft meer hulp nodig

 

Een huisbeveiligingssysteem voor grote en kleine woningen kiezen is vaak moeilijker dan gedacht. In een kleine woning is het vaak gebruikelijk om een minder uitgebreid beveiligingssysteem te gebruiken dan bijvoorbeeld bij een grote vrijstaande villa.

 

Een grote woning met meerder kamers en verschillende verdiepingen – kunt u natuurlijk niet alleen in de gaten houden. Tot op zekere hoogte kunt u natuurlijk vertrouwen op uw zintuigen, maar er is meer voor nodig om precies te weten wat er bij u thuis aan de hand is. Een beveiligingssysteem van een grote woning bestaat daarom vaak uit diverse bewakingscamera’s en bewegingsmelders.

Dit betekent natuurlijk niet dat bewoners van een klein huis vrijuit gaan. Bent u namelijk eigenaar van een kleiner huis, dan kunt u natuurlijk ook profiteren van een degelijk beveiligingssysteem. Misschien verricht een klein alarmsysteem voor particulieren in uw geval al wonderen.

 

Huizen met meerdere verdiepingen

Als het gaat om een huisbeveiligingssysteem dan vereist een huis of appartement met meerdere verdiepingen een andere aanpak. Elk open raam biedt een ingang. Hoge bomen in de buurt van uw woning bestaan uit takken die ideaal zijn om uw huis binnen te dringen. Daarom is het van belang dat u zich zorgen maakt over het beveiligen van zowel uw boven- als onderverdieping.

U kunt verder ook overwegen om meer aandacht te besteden aan de beveiliging van uw tuin. Denkt u hierbij aan huisbeveiligingssysteem zoals bewegingsmelders en camerabewaking, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de verdiepingen in huis.

Beveilig uw schuur en tuinhuis

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over uw daadwerkelijke woning. Daarnaast is het essentieel om bijvoorbeeld ook uw garage, schuur en tuinhuis te beveiligen.

Net zoals u de extra aandacht bij meerdere ingangen, dient u deze afzonderlijke ruimtes ook goed te beveiligen. Toegangssystemen sturen bijvoorbeeld meldingen naar uw smartphone als er wordt ingebroken en zorgen ervoor dat u weet precies wat er aan de hand is.

Elke woning is weer anders en het is dus ook moeilijk om huizen te verdelen in termen van “groot” of “klein. Maak voor uw huis een beveiligingsplan op basis van een aantal specifieke eigenschappen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ingangen, meerdere etages of slechts één verdieping en hoeveel extra ruimtes uw woning heeft.

Wilt u meer informatie over een van onze huisbeveiligingssysteem voor grote en kleine woningen? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04