Menu

Kans op inbraak verminderen in Amsterdam

Toegangscontrole voor je bedrijf

Woont u net als ik nog maar net in Amsterdam en heeft u een wat oudere woning? Grote kans dat het hang- en sluitwerk niet meer zo geweldig is en wel een keertje aan vervanging toe is. Heeft u net als ik niet echt een idee hoe u dit het beste aan kunt pakken en wat belangrijk is om te doen? Lees dan in de blog wat ik gedaan heb en doe er uw voordeel mee.

Het begint met goede sloten

Inbrekers hebben tal van manieren om binnen te raken in een woning. Dat is voor u natuurlijk niet leuk maar er zijn wel veel middelen die u kunt inzetten om de kans op inbraak te verkleinen. U neemt hiervoor om te beginnen het beste contact op met de slotenmaker. Zeker wanneer u zelf al twijfelt aan de kwaliteit en veiligheid van de sloten in uw woning, is het verstandig dat te doen. Inbrekers zullen namelijk sneller voor een poging tot inbraak gaan als ze makkelijk binnen kunnen raken omdat de sloten niet zo’n beste beveiliging bieden. De slotenmaker kan samen met u bekijken hoeveel veiligheid de huidige sloten bieden en kijken wat verstandig is om te doen.

Laat veiligheidssloten installeren

Sloten die niet meer voldoen aan de huidige veiligheidseisen, laat u het beste zo snel mogelijk door een slotenmaker vervangen. Om uw woning voldoende te kunnen verzekeren, zeker in een stad als Amsterdam, wordt daar door de verzekeraar ook vaak om gevraagd. De slotenmaker kan bekijken in welke staat de sloten zijn en indien nodig, deze vervangen. Het aanbod aan goede veiligheidssloten is groot. De keuze is daarom niet altijd even makkelijk en u dient daarbij ook nog eens rekening te houden met het beschikbare budget. Zorg ervoor dat u weet wat u aan de sloten kunt besteden, zodat er passende gezocht kunnen worden.

Extra beveiliging

Een goede inbraakpreventie valt of staat natuurlijk met de sloten. Zijn deze niet goed, dan kunt u nog zoveel extra preventieve middelen laten installeren maar heeft dat weinig tot geen nut. Het is altijd slim even goed te bekijken welke extra beveiliging u nodig vindt en graag wilt hebben. Hiermee zorgt u er namelijk ook voor dat uw woning en spullen goed beveiligd zijn en u zelf met een gerust hart van huis kunt. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een goed alarm, anti-inbraakstrips of een extra kerntrekbeveiliging.

Maak het de inbreker moeilijk

Het is belangrijk dat u het een inbreker niet te makkelijk maakt om binnen te komen. Indien de sloten al slecht zijn, zal een inbreker natuurlijk eerder proberen bij u dan bij de buren die veiligheidssloten hebben binnen te gaan. Simpelweg omdat dit makkelijker gaat. U kunt daarnaast nog meer doen om inbraak tegen te gaan. Zorg er altijd voor dat u de deur op het nachtslot doet wanneer u van huis gaat of ’s avonds naar bed gaat. Doe alle ramen dicht als u weg gaat en zorg dat er een lichtje brandt.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04