Menu

Kijk Uit Voor Malafide Slotenmakers

Kijk uit voor malafide slotenmakers

Net als op veel andere vlakken in het dagelijkse leven, zitten er ook bij de slotenmakers af en toe rotte appels tussen. Malafide slotenmakers grijpen alle kansen aan om u op een bepaalde manier op te lichten. Dit is natuurlijk bijzonder storend en ook zeker iets om goed op te letten. Men is vaak namelijk niet echt op de hoogte van hoe een malafide slotenmaker te werk gaat, totdat het te laat is.

Hoe sneller u dus beseft dat ze actief zijn, hoe minder groot de kans is dat u uiteindelijk slachtoffer wordt.

Zijn malafide slotenmakers actief?

Malafide slotenmakers zijn in het hele land actief. Het lastige van het herkennen van een dergelijk type slotenmaker, is dat ze heel vakkundig te werk gaan. Ze laten namelijk niet overduidelijk blijken dat er sprake is van oplichting. In plaats daarvan komen ze met hele vage verhalen. Deze onduidelijke verhalen worden over het algemeen begeleid door onduidelijke toeslagen. En omdat mensen vaak zelf geen kennis hebben van de werkzaamheden van een slotenmaker, bestaat er een goede kans dat u hierin meegaat.

Van dit vertrouwen maken malafide slotenmakers veelvuldig misbruik.

Hoe uitkijken voor malafide slotenmakers?

Malafide slotenmakers gaan in grote lijnen op dezelfde manier te werk. Het fijne hiervan is dat u dus aan bepaalde zaken kunt herkennen of u met een malafide slotenmaker te maken heeft. Vandaar dat we u bij deze graag op de hoogte stellen van deze punten. Hierdoor bent u voortaan een gewaarschuwd mens. En een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Qua herkenbare punten van een malafide slotenmaker moet u denken aan:

  • Onduidelijke verhalen: Dit soort mensen komen altijd met onduidelijke verhalen. Deze verhalen herkent u aan het feit dat u er vanaf het begin eigenlijk geen goed gevoel bij heeft. Het klinkt allemaal niet erg logisch. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat iets niet mogelijk is, terwijl u zelf weet dat andere slotenmakers dit wel doen. Dit is vaak al een indicatie dat de malafide slotenmaker eigenlijk helemaal niet de juiste kennis heeft. Er is natuurlijk altijd een kans dat uw eigen suggestie niet mogelijk is, echter komt een goede slotenmaker dan met een onderbouwing die logisch is.
  • Onlogische toeslagen: Verder gebruiken malafide slotenmakers vaak de term ‘toeslagen’. Deze ‘toeslagen’ lijken vrijwel uit het niets te ontstaan. Vaak gaat het dan ook nog eens om een serieus bedrag. Een duidelijke indicatie dat er iets niet helemaal in orde is. Een goede slotenmaker als QuickBlue komt niet met onlogische toeslagen. En als er al extra kosten moeten worden gemaakt, dan weet u dit altijd vooraf.
  • Minimale aanwezigheid internet: Wat ook vaak herkenbaar is qua malafide slotenmakers, is het feit er slechts een minimale aanwezigheid op het internet is. Zo zien we vaak dat er een slechte website voor het bedrijf is, met weinig uitleg over de diensten en producten die ze leveren. Bovendien is er vaak maar weinig informatie over een dergelijk bedrijf te vinden. Allemaal met opzet uiteraard, om niet bekend komen te staan als malafide slotenmaker.
  • Slechte reviews: Er worden over het algemeen online wel reviews bijgehouden van slotenmakers. Bijvoorbeeld via Google zelf of een andere instantie. Het is altijd de moeite waard om deze even te checken. Oplichters hebben vaak in het verleden al eerder slachtoffers gemaakt. Hierdoor is de kans aanwezig dat u er genoeg verhalen over weet te vinden. Slechte reviews zijn een duidelijke indicatie dat u voor een andere slotenmaker moet kiezen.
  • Geen prijsindicatie vooraf: Veel malafide slotenmakers geven vooraf een onvolledige of zelfs helemaal geen prijsindicatie. Dit geeft ze de ruimte om achteraf ineens met een onverwachts hoge rekening te komen. De eerdergenoemde ‘toeslagen’ zijn dan vaak van toepassing. Daarom doet u er goed aan om vooraf zwart op wit te hebben wat de kosten gaan zijn. En indien er andere, extra werkzaamheden nodig zijn, moet u hiervan op de hoogte gesteld worden.

Kiezen voor betrouwbaarheid met QuickBlue

Malafide slotenmakers geven slotenmakers in het algemeen een slechte naam. Vandaar dat we bij QuickBlue extra ons best doen om u op een vakkundige en klantvriendelijke wijze verder te helpen. Zo werken wij slechts met ervaren slotspecialisten, die precies weten hoe zij als slotenmaker aan de slag moeten.

Heeft u problemen met uw huidige sloten of zijn ze zelfs aan vervanging toe? Neem dan nu contact op met QuickBlue, zodat we u zo snel mogelijk verder kunnen helpen. Aan de hand van een duidelijke communicatie vooraf weet u precies waar u met ons aan toe bent. Geen malafide praktijken, maar een betrouwbare dienstverlening.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04