Menu

Maximale Inbraakveiligheid

Maximale inbraakveiligheid? Alarm- of camerasystemen van QuickBlue

Inbraakveiligheid? Van alarmsysteem tot buurtpreventie

Het woning en terrein inbraakveilig maken én houden, is van het grootste belang. Zeker als je weet dat er dagelijks honderden inbraken plaatsvinden. Als het donker is, maar ook overdag. Inbrekers en ongebouwde gasten houd je het liefst buiten de deur. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden op het gebied van inbraakpreventie. Denk aan een alarmsysteem of buurtpreventie middels WhatsApp. Een combinatie van diverse beveiligingen is nog steeds de beste keuze. Hoe bescherm jij jouw woning tegen inbraak?

Verschillende soorten beveiliging tegen inbraak

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om je woning inbraakveilig te kunnen maken. Denk daarbij maar eens aan alarmsystemen voor particulieren, camerabeveiliging en slimme intercomsystemen. Ook elektronische sloten met toegangscontrole behoren tot de mogelijkheden. Een combinatie van meerdere beveiligingen geniet de voorkeur. Bijvoorbeeld het laten aanbrengen van veiligheidssloten met meerpuntssluiting in combinatie met camerabeveiliging. Het laten installeren van een alarmsysteem in combinatie met buurtpreventie is ook een prima optie om het dievengilde buiten de deur te houden. Buurtpreventie werkt meestal via een WhatsApp groep. Zodra buurtgenoten een verdachte situatie opmerken, kan er een waarschuwing worden afgegeven in de groep.Een WhatsApp groep en buurtpreventie is natuurlijk alleen een aanvullend middel om de veiligheid in de buurt te kunnen verhogen en inbraken tegen te kunnen gaan. Je kunt deze preventie combineren met veiligheidssloten, een intercomsysteem of camerabeveiliging.

Alarmsystemen, veiligheidssloten en WhatsApp

Om ongenode gasten zoveel mogelijk buiten de deur te kunnen houden, is een goede inbraakpreventie en beveiliging noodzakelijk. Welke inbraakbeveiliging je kiest, is afhankelijk van jouw voorkeuren en het type woning. Ook de omvang van het terrein kan hier invloed op hebben. Verschillende mogelijkheden om de inbraakveiligheid te kunnen verhogen zijn:

  • Alarmsystemen: een alarmsysteem zorgt voor een goede inbraakveiligheid. Ze werken in combinatie met een bedieningspaneel en kunnen tevens worden uitgebreid. Een alarmsysteem kan worden aangesloten bij een alarmcentrale. Zodra er een inbraak plaatsvindt, komt het noodsignaal binnen bij de centrale. Deze onderneemt direct actie door u te bellen of versterking te sturen.
  • Camerabeveiliging: ook camerabeveiliging draagt bij aan de inbraakveiligheid van jouw woning en omliggend terrein. De camera’s schrikken af, maar nemen natuurlijk ook bewegende beelden op. Ook als het donker is. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen voor het HikVision ColorVu bewakingssysteem. Deze camera’s nemen op in kleur, ook als het licht te wensen overlaat. Met camerabeveiliging kun je ook op afstand zien wat er in of rondom het huis gebeurt. Daarnaast zijn de systemen eenvoudig uit te breiden met meer camera’s en te bedienen via een applicatie.
  • Intercom & toegangscontrole: ook een intercom kan de veiligheid in en rondom de woning verbeteren. Met een intercom kun je namelijk via een beeldscherm zien wie er voor de deur staat. Je hoeft dus niet open te doen als je deze persoon niet kent. Een intercom kan verschillende functies hebben. Bijvoorbeeld allen audio, video of een combinatie daarvan. Dat geldt ook voor elektronische sloten met toegangscontrole. Met deze veiligheidssloten bepaal je zelf wie er toegang heeft tot een ruimte. Je kunt een toegangscontrole ook eenvoudig combineren met een intercom, een camerasysteem of een alarmsysteem.
  • Veiligheidssloten: ook veiligheidssloten dragen bij aan de inbraakveiligheid van jouw woning. Bijvoorbeeld door het laten plaatsen van sloten met een kerntrekbeveiliging of een meerpuntssluiting. De inbraaktijd wordt daardoor aanzienlijk verlengd. Iets dat gelegenheidsinbrekers afschrikt.
  • Whatsapp buurtpreventie: woon je in een wijk of buurt? Dan kun je de inbraakveiligheid ook verhogen door gebruik te maken van WhatsApp buurtpreventie. Buurtbewoners kunnen elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties middels een WhatsApp groep.

Alarmsysteem of camerabeveiliging van QuickBlue

Natuurlijk wil je liever niets aan het toeval overlaten als het aankomt op inbraakveiligheid. Een goede basis is daarom van belang. Bijvoorbeeld door het laten aanbrengen van veiligheidssloten of een alarmsysteem. Ook voor particuliere woningen. Deze systemen werken middels wifi en kunnen worden aangesloten op een alarmcentrale. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een camerasysteem met bewegingsdetectie. De camera neemt op zodra er een beweging is. Tegenwoordig kan dat ook in kleur.

Het laten aanbrengen van dergelijke systemen is echter niet altijd voldoende om inbrekers buiten de deur te kunnen houden. Ook het optimaal laten beveiligen van ramen en deuren is daarbij belangrijk. Bijvoorbeeld met meerpuntssluitingen of sloten met een kerntrekbeveiliging. Ook buurtpreventie middels WhatsApp draagt bij aan het verhogen van de veiligheid in de buurt. Weet je niet zeker welke inbraakbeveiliging geschikt is voor jouw terrein of woning? Neem dan contact op met de klantenservice van QuickBlue. Onze experts voorzien je graag van een maatwerk advies.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04