Menu

Qbblogapril

Op vakantie? Houdt uw woning of pand veilig

Op vakantie? Houdt uw woning of pand veilig

Het is weer bijna zomer en veel mensen gaan op vakantie om te genieten van een welverdiende rustperiode. Maar voordat u vertrekt is het belangrijk om voldoende maatregelen te nemen om uw woning of pand veilig te houden. Inbrekers zien namelijk deze periode als een ideaal moment om hun slag te slaan, omdat ze weten dat de bewoners lange tijd afwezig zijn. Daarom is het belangrijk om preventieve maatregelen te treffen om inbrekers buiten de deur te houden. Hieronder vindt u enkele tips om uw woning of pand veilig te houden tijdens uw afwezigheid.

Goede sloten

Goede en hoge kwaliteit sloten zijn de eerste verdedigingslinie tegen inbrekers. Zorg ervoor dat alle deuren en ramen voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld meerpuntssluitingen voor deuren of barrièrestangen voor ramen. Laat uw sloten ook regelmatig inspecteren door ons, een professionele slotenmaker, zodat u er zeker van bent dat deze adequaat functioneren en inbraakveilig zijn.

Maak een bewoonde indruk

Een woning of pand dat er verlaten uitziet, kan de interesse van inbrekers gewekt worden. Daarom is het belangrijk om een bewoonde indruk te maken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door tijdschakelaars aan te schaffen en deze aan te sluiten op bijvoorbeeld uw radio, televisie of verlichting. Zo wordt er constant een lichtje aangestoken en gaat de radio of televisie aan en uit, wat de indruk wekt dat er iemand aanwezig is.

Vraag de buren om hulp

Wanneer u op vakantie gaat, is het aan te bevelen om de buren op de hoogte te brengen van uw afwezigheid. Laat hen weten wanneer u vertrekt en wanneer u weer terugkomt. Vraag hen om uw woning of pand in de gaten te houden en indien nodig de politie te waarschuwen. De buren kunnen ook helpen om de post uit de brievenbus te halen, zodat deze niet opstapelt en er wederom een bewoonde indruk ontstaat. Inbrekers kijken namelijk vaak in de brievenbus om te kijken of er veel post ligt, in dat geval is er vaak niemand thuis en weten zij dat ze hun slag moeten slaan.

Beveiligingscamera's

Beveiligingscamera’s zijn een uitstekend middel om inbrekers buiten de deur te houden. Ze bieden niet alleen een preventieve werking, maar ook een achteraf functie omdat er beelden beschikbaar zijn wanneer er toch een inbraak heeft plaatsgevonden. Daarnaast fungeren beveiligingscamera’s als een afschrikking voor inbrekers, omdat zij weten dat zij opgenomen worden. Zij zullen dan eerder een ander slachtoffer zoeken dan dat zij het risico nemen bij een woning met camerabeveiliging.

Inbrekers op de loer

Inbrekers liggen op de loer tijdens de zomervakanties, daarom is het van groot belang om voldoende maatregelen te treffen om uw woning of pand veilig te houden. Zorg voor goede sloten, maak een bewoonde indruk door middel van tijdschakelaars, vraag de buren om hulp en overweeg de aanschaf van beveiligingscamera’s. Een veilig gevoel is immers onbetaalbaar. Onze slotenmakers kunnen u ook veiligheidsadvies geven, zij inspecteren uw gehele woning of pand en zullen u vertellen wat u kunt doen om de inbraakbeveiliging te verbeteren.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04