Menu

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Vandaag de dag hebben inbrekers meer en meer mogelijkheden tot hun beschikking om inbraken te plegen. En dus is het vanzelfsprekend dat ook de maatregelen voor inbraakpreventie steeds uitgebreider en effectiever worden. Uiteindelijk is het namelijk wel de bedoeling dat iedereen op een optimaal veilige manier kan wonen. Zodanig dat het niet nodig is om u ongerust te voelen over de mate waarin de woning beveiligd is. Dit is waar het Politiekeurmerk Veilig Wonen om de hoek komt kijken.

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen precies?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is in de basis eigenlijk heel simpel. Het is een keurmerk dat door de politie wordt afgegeven wanneer een woning voldoet aan bepaalde eisen. Dit zijn eisen die te maken hebben met de inbraakpreventie en de sociale veiligheid van een woning. Aangezien het hier om zeer strenge eisen gaat, mag u er vanuit gaan dat een woning met een Politiekeurmerk Veilig Wonen optimaal beveiligd is.

In dergelijke woningen hebben inbrekers weinig te zoeken. De kans is miniem dat ze weten in te breken. Hiertoe krijgen ze gewoonweg niet de mogelijkheid. De genomen veiligheidsmaatregelen zijn dermate effectief dat inbrekers op zoek moeten naar andere locaties.

Voordelen Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het is vanzelfsprekend dat een Politiekeurmerk Veilig Wonen een hoop voordelen met zich meedraagt. In principe is iedere woningeigenaar er eigenlijk op uit om dit keurmerk op de woning te mogen plakken. Het staat namelijk echt ergens voor. Het heeft veel waarde, omdat de volgende voordelen van toepassing zijn:

  • Significante afname kans op inbraak: De kans op een inbraak neemt met zo’n 80% af. Dat is in ieder geval wat blijkt uit onderzoek naar woningen die wel het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben en woningen die deze niet hebben ontvangen. Al met al is het dus zeker de moeite waard om deze aan te vragen. Het is bij QuickBlue onze ervaring dat men veel minder vaak met een inbraak te maken krijgt wanneer de woning aan de vastgestelde eisen voldoet. Het is niet voor niets dat deze relatief streng zijn. Het zorgt ervoor dat het keurmerk daadwerkelijk van toegevoegde waarde is.
  • Complete check-up van de woning: Daarnaast wordt de beveiliging echt op elk aspect nagelopen wanneer u een Politiekeurmerk Veilig Wonen wilt ontvangen. Denk daarbij aan zaken als de brandveiligheid en de verlichting die zich in en om de woning bevindt. Deze zaken spelen allemaal een rol bij de totale veiligheid van een woning. Mochten deze niet in orde zijn, dan moeten hier ook nog verdere aanpassingen plaatsvinden. Een woning moet van top tot teen veilig en leefbaar zijn.
  • Mogelijkheid tot korting op verzekeringen: Verder wordt u beloond door verzekeringen wanneer u in aanmerking komt voor een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Verzekeraars erkennen namelijk dat de kans op inbraken substantieel afneemt wanneer u hierover beschikt. En dus is het niet vreemd als u ineens een hoop geld bespaart op bijvoorbeeld de inboedelverzekering. Gezien de kans klein is dat bepaalde voorwerpen worden gestolen, is het ook niet nodig om hier een relatief hoge premie voor af te staan. Deze besparing kan aardig hoog oplopen.
  • Uitvoering door een PKVW-expert: Daarnaast is het erg fijn om te weten dat een Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt afgegeven door een erkend PKVW-expert als QuickBlue. Onze beveiligingsadviseurs hebben de bevoegdheid om uw woning te bekijken, u te adviseren en de benodigde beveiligingsmaatregelen te nemen. Dit is mogelijk voor elke woning die minstens 2 jaar oud is. Zo weet u zeker dat dit allemaal op de juiste manier gebeurd. Geen half werk, maar grondige veiligheidsmaatregelen voor uw woning.

Politiekeurmerk Veilig Wonen bij QuickBlue

Zoals gezegd is QuickBlue in staat om uw woning van een Politiekeurmerk Veilig Wonen te voorzien. Als PKVW erkend bedrijf hebben wij de juiste mensen in huis om een dergelijke controle voor uw woning uit te voeren. Hierbij komt vaak naar voren dat er nog wel het een en ander verbeterd moet worden. Het is dan ook des te fijner dat ook deze maatregelen direct door onze beveiligingsexperts mogen worden toegepast. Al met al dient het niet alleen als betere bescherming van uw spullen, maar gaat u geheid ook met een fijner gevoel ’s nachts naar bed. Hoe kleiner de kans op een inbraak, hoe beter uw nachtrust.

Bent u momenteel geïnteresseerd in de aanvraag van het Politiekeurmerk Veilig Wonen? En wilt u dit het liefst allemaal in één keer laten regelen door een PKVW erkend bedrijf? Neem dan direct contact met ons op via 085 800 9000 of laat het ons weten via het contactformulier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens