Menu

Slimme Sloten

Slimme sloten

Nu de technologie langzaam maar zeker steeds verdere stappen vooruit zet, wordt het ook op het gebied van sloten steeds duidelijker dat er veranderingen aan zitten te komen. Waar u er vroeger nog vanuit kon gaan dat een slot altijd alleen met een fysieke sleutel of met een toegangscode openging, is dit tegenwoordig al een tijdje niet meer zo. Slimme sloten hebben hun opwachting gemaakt. Deze sloten zijn op vele gebieden superieur aan het originele, fysieke slot.

Wat zijn slimme sloten precies?

Een smart lock, oftewel een slim slot, betreft een slot dat door middel van een slimme sleutel wordt geopend of gesloten. Het slot zelf ziet er daarbij nog wel uit als een standaardslot, maar een sleutelgat is hetgeen dat duidelijk ontbreekt. Er is sprake van een digitale knop. Deze staat in verbinding met de digitale sleutel.

In plaats van dat u dus een sleutel in het sleutelgat steekt, houdt u een digitale sleutel tegen het slot aan. Het slot herkent dit signaal en gaat open. Het is niet ongewoon om dit te vergelijken met uw OV-chipkaart. Die werkt namelijk op een eenzelfde wijze. Pas bij een korte afstand is het slot in staat om de digitale sleutel te lezen. Aangezien er altijd verbinding met het internet moet zijn, stelt u dit soort sloten makkelijk in met uw smartphone of met uw computer.

Voordelen slimme sloten

De transitie van fysieke, traditionele sloten naar slimme sloten verloopt niet voor niets zo spoedig. Er zijn een aantal unieke voordelen verbonden aan deze slimme sloten. Het zijn deze voordelen die van deze optie een superieure optie maken. Te denken valt dan aan voordelen als:

  • Werkt sneller: Slimme sloten werken over het algemeen veel sneller dan een traditioneel slot. Met één beweging zorgt u er namelijk al voor dat een slim slot opengaat. Dit in plaats van dat u continu op zoek moet naar uw sleutels. En dan moet u deze nog in het slot omdraaien ook. Op uw smartphone of via een digitale sleutel bespaart u zo een hoop tijd. Om nog maar niet te beginnen over de sterk verminderde irritaties die het oplevert. We hebben allemaal wel zo onze verhalen met betrekking tot een fysieke sleutel. Van verbuigingen in het slot tot aan het niet kunnen vinden van de sleutel tussen al uw spullen.
  • Te bedienen met smartphone: Zoals gezegd is een slim slot dus te bedienen met een smartphone. Een enorm voordeel, wanneer u zich bedenkt dat we tegenwoordig bijna alles met een smartphone doen. De kans dat u uw smartphone kwijtraakt, is miniem. Zo heeft u dus ook altijd uw digitale sleutel bij de hand. En het fijne is dan dat u ook anderen toegang kunt verlenen tot uw woning of bedrijf via uw smartphone. Op het moment dat iemand voor uw deur staat, is één druk op de knop al voldoende om deze binnen te laten. Bijvoorbeeld wanneer u even niet thuis bent of wanneer u vertraagd bent door een file.
  • Gebruiksinformatie: Aangezien het om een digitaal slot gaat, slaat deze ook allerlei informatie op. Van wie er binnen is gekomen tot aan wanneer dit gebeurt is. Zo weet u dus precies hoe laat iemand thuiskwam en wanneer deze persoon precies binnen is geweest. Al deze gebruiksinformatie is af te lezen op de smartphone.
  • Snelle installatie door een expert: Verder hebben we bij QuickBlue slotenexperts rondlopen die precies weten hoe ze zo’n slim slot moeten plaatsen. Ook dit is een voordeel, aangezien u dan weet dat de installatie volledig verloopt zoals het hoort. Dit minimaliseert de kans op problemen en verhoogt de gebruikerservaring aanzienlijk. De plaatsing van een van onze slimme sloten is zo gepiept. U ervaart hier minimaal overlast van. En mocht u nog met bepaalde vragen zitten, dan stelt u deze ter plekke gewoon aan onze slotenexperts. Ze doen niets liever dan u verder helpen.

Een slim slot kopen bij QuickBlue

Bent u dus onder de indruk van de slimme sloten van tegenwoordig? En wilt u eigenlijk ook zelf ervaren hoe fijn het kan zijn om zo’n slim slot op de deur geplaatst te hebben? Dan helpen we u bij QuickBlue graag verder. Zoals gezegd sturen wij een van onze slotspecialisten naar u toe, zodat zij de installatie binnen een mum van tijd kunnen voltooien. Voor u het weet, hoeft u nooit meer gebruik te maken van een fysieke sleutel. Voortaan gaat de deur in één beweging open.

Voor vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Bel naar 085 800 9000 of stuur een mail naar info@quickblue.nl.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04