Menu

Sluitplannen Voor Bedrijven En Particulieren

Sluitplannen voor bedrijven en particulieren

Een sluitplan, ofwel een sleutelplan of sluitsysteem, wordt zowel toegepast bij bedrijven als bij particulieren. Een sluitplan maakt het namelijk mogelijk om een persoon met één sleutel toegang te geven tot alle ruimtes die voor hem van belang zijn. Op deze wijze kunnen er geen misverstanden ontstaan over wie in welke ruimte aanwezig mag zijn.

De eigenaar van het pand beschikt over de moedersleutel, waarmee hij/zij elke ruimte van het pand kan betreden. De medewerkers krijgen toegang tot de ruimtes van het pand, waarvan de eigenaar toestemming geeft om deze te mogen betreden. Hierdoor kan het personeel niet in de kamers komen, waarvan de eigenaar het liever niet heeft. Op deze wijze wordt er meer veiligheid gecreëerd, zelfs bij het verliezen van de sleutel. Bij verlies is het namelijk niet mogelijk om alle ruimtes te betreden, tenzij het de moedersleutel betreft.

QuickBlue vertelt u wat een sluitplan is en hoe het opgesteld wordt, welke soorten sluitsystemen er zijn en welke cilinders geschikt zijn voor een sluitplan.

Wat is een sluitplan?

Met een sluitplan bepaalt de eigenaar systematisch wie er toegang heeft tot welke ruimte, met slechts één sleutel. De beheerder geeft in een matrix aan welke sleutel past op welke sloten. Middels één enkele sleutel kunnen zowel algemene als specifieke deursloten bediend worden. Het sluitplan geeft een goed overzicht van de indeling van een bedrijfspand en de interne verantwoordelijkheden. Het sluitplan wordt dan ook vaak gebruikt in bedrijfspanden, appartementencomplexen, verzorgingstehuizen, scholen en/of gesloten inrichtingen.

U kunt een sluitplan bijvoorbeeld samenstellen voor uw eigen bedrijf. De medewerkers van ‘afdeling X’ krijgen toegang tot de voordeur en hun eigen kantoor. De receptioniste krijgt daarentegen enkel toegang tot de voordeur, vanwege het feit dat zij in de hal werkt. Als eigenaar van het bedrijfspand krijgt u natuurlijk toegang tot alle deuren van het pand, met slechts één sleutel. Dit alles kan geregeld worden in een sluitplan.

Onze beveiligingsexperts van QuickBlue hebben jarenlange ervaring in het opstellen van sluitplannen en sluitsystemen. Dit doen wij niet alleen voor bedrijven, maar ook steeds vaker voor appartementencomplexen of bij kamerverhuur. Wanneer u contact opneemt met onze beveiligingsexperts, dan zullen wij samen met u uw persoonlijke sluitplan laten ontwerpen.

Verschillende soorten sluitsystemen

Niet alle sluitplannen hebben dezelfde sluitsystemen: er bestaan verschillende soorten. Hieronder geven wij u een overzicht van de verschillende soorten sluitsystemen.

  • Hoofdsleutel (HS)

Bij dit sluitsysteem bestaat er één hoofdsleutel die alle deursloten in het sluitplan kan bedienen. Daarnaast zijn er andere sleutels die individuele veiligheidssloten kunnen bedienen. Dit sluitsysteem is van belang wanneer de beheerder toegang wil tot alle ruimtes, terwijl de medewerkers of bewoners alleen toegang krijgen tot specifieke ruimtes.

  • Centrale hoofdsleutel (Z)

Bij dit sluitsysteem passen er meerdere sleutels op een deurslot, terwijl diezelfde sleutel eveneens toegang verleent tot andere specifieke ruimtes. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan appartementencomplexen, waarbij de bewoner de centrale toegangsdeur, de eigen voordeur en de brievenbus kan openen. Echter, met deze sleutel zijn uiteraard niet de deursloten van de buren te openen.

  • Generale hoofdsleutel (GHS)

Bij een generale hoofdsleutel is er één hoofdsleutel, die alle deursloten in het sluitplan kan bedienen. Dit systeem wordt echter onderverdeeld in (sub)groepen met specifieke toegangsrechten. Zo hebben bijvoorbeeld alleen bepaalde afdelingen toegang tot een ruimte, terwijl de andere medewerkers met een andere sleutel alleen hun kantoor kunnen betreden

Welke cilinders zijn geschikt voor een sluitplan?

Bij het opstellen van het sluitplan kunt u bij iedere deur opgeven welk profielcilinder u in de deur wilt hebben. Er wordt vaak gekozen voor een dubbel cilinderslot, maar u kunt ook kiezen voor een knopcilinder of een halve profielcilinder. Naast de verschillende deuren geeft u in het sluitplan ook aan welke personen en/of welke afdelingen een sleutel mogen hebben.

Daarnaast worden alle cilindersloten, die mogelijk zijn in onze sleutelplannen, altijd geleverd met een veiligheidscertificaat. Deze sluitsystemen zijn gecertificeerd en gepatenteerd, waardoor zij bescherming bieden tegen het ongeoorloofd kopiëren van sleutelprofielen. Door middel van een veiligheidscertificering kunnen uitsluitend, op vertoon van een leesbaar kopie van het originele veiligheidscertificaat, sleutels gemaakt en geleverd worden.

Neem contact met ons op

Onze beveiligingsexperts van QuickBlue nemen het gehele proces graag voor u uit handen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kunt u doen door te bellen naar 085 – 800 9000 of door ons contactformulier in te vullen. We zien u graag bij QuickBlue!

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04