Menu

Tijden Waarop De Meeste Inbraken Plaatsvinden

Tijden waarop de meeste inbraken plaatsvinden

Veel mensen denken dat alleen de ervaren inbrekers de tijden weten waarop de meeste inbraken plaatsvinden. Echter schijnt het zo te zijn dat verschillende onderzoeken aantonen dat inbraken meestal rond dezelfde momenten voorkomen. De meeste inbrekers laten hierbij een duidelijk patroon achter, waardoor deze vorm van criminaliteit vrij eenvoudig is op te sporen.

 

In dit artikel krijgt u van ons meer info betreft de favoriete tijdstippen van inbrekers. Daarnaast vindt u een aantal handige tips waarmee u in de toekomst preventief te werk kunt gaan. U wilt uiteraard voorkomen dat uw woning of flat als doelwit wordt gezien door inbrekers.

De meeste inbraken vinden plaats rond deze tijden

Als eerste ingeving zou je denken dat inbraken meestal diep in de nacht plaatsvinden. Desondanks slaan de meeste inbrekers overdag hun slag in plaats van in de avonduren. De exacte tijden kunnen natuurlijk wel behoorlijk verschillen van elkaar. Veel inbrekers slaan toe tussen 10.00 uur ‘s morgens en 15.00 uur ’s middags.

 

Over het algemeen geven inbrekers de voorkeur aan overdag een woning leeg te roven. Hierbij zijn ze vooral op zoek naar huizen waarvan ze vrij zeker zijn dat er tegen die tijd niemand thuis zal zijn.

 

Het gedrag van inbrekers is vrij makkelijk om te begrijpen. U kunt bijvoorbeeld binnen no-time een aantal patronen herkennen. Deze patronen bevatten meestal essentiële factoren waarmee uw woning in de toekomst minder snel een doelwit wordt van een inbreker.

Inbraken vinden vaak in de winter plaats

Op deze website kunt u lezen dat vanaf 2017 in de wintermaanden de meeste inbraken plaatsvinden. In de tabel staat overzichtelijk weergegeven dat er tijdens de maanden november en december veel meer inbraken worden gepleegd, dan bijvoorbeeld in de lentemaanden.

 

In vergelijk zijn er in de maand augustus ook meer inbrekers actief. Dit heeft vooral te maken dat er rond die tijd veel bewoners op vakantie zijn. Voor inbrekers is dit natuurlijk ideaal, omdat ze zo vrij makkelijk te werk kunnen gaan.

 

Wanneer wordt uw huis in de gaten gehouden?

Veel inbrekers zijn overdag bezig met hun buurtonderzoek en proberen daarbij zo min mogelijk gezien te worden. Als bewoner is het daarom onwijs belangrijk om hier goed op te letten. Zorg er dus altijd voor dat u goed op de hoogte bent van iedereen die normaal gesproken in uw buurt rondloopt. Mocht u twijfelen over de veiligheid van uw woning? Dan kunt u bijvoorbeeld ook uw sloten laten vervangen.

Check ook altijd goed ofdat u vreemde personen foto’s ziet maken van uw woning. Meestal zijn dit de een eerste aanwijzingen dat uw huis in de gaten wordt gehouden door inbrekers. Een woning fotograferen kan betekenen dat een inbreker uw huis controleert en zijn kansen tegen elkaar afweegt.

Inbreker letten meestal op uw dagelijkse routines en bezigheden. Ze controleren zo namelijk of het de moeite waard is om uw deur te forceren en uw kostbare spullen te stelen.

Zorg daarnaast dat er altijd alarmbellen gaan rinkelen bij vreemde personen die zich voordoen als verkoper en bijvoorbeeld uw huis willen betreden. De meeste inbrekers proberen zo het vertrouwen van u als bewoner te winnen.  Vaak houdt een degelijk alarmsysteem deze ongewenste bezoekers al buiten de deur.

Welke bezittingen worden relatief vaak gestolen?

De meeste diefstallen vinden bij woningen plaats die vanuit zichzelf eigenlijk al een makkelijke prooi zijn. Wanneer u wat dit betreft preventief te werk gaat, dan zorgt u ervoor dat inbrekers uw woning liever overslaan. Wat maakt uw huis een interessant doelwit voor inbrekers?

  • Een huis of flat zonder fatsoenlijk alarmsysteem. Deze huizen vormen namelijk al vrij snel een doelwit voor iemand die een inbraak wilt plegen.
  • Hoge bomen, bosjes, kleine schuurtjes en tuinhuisjes zijn vaak de meest ideale schuilplaatsen voor inbrekers. Ze kunnen zich hier vrij makkelijk verstoppen en pas tevoorschijn komen wanneer u thuis vertrekt.
  • Als een inbreker het idee krijgt dat er iemand thuis is, dan zal hij meestal kiezen om de poging af te blazen. Beveiligingscamera’s schrikken hierbij goed af en houden inbrekers meestal buiten de deur.
  • Sloten die toe zijn aan vervanging maken uw huis kwetsbaar voor deze vorm van criminaliteit. Het is belangrijk dat u regelmatig uw sloten laat controleren en indien nodig ook vervangen.
  • Uw huidige sloten kunt u natuurlijk ook laten vervangen door sloten met een meerpuntsluiting. Zo wordt uw huis direct een stuk minder interessant voor iemand die wilt inbreken.
  • Probeer uw woning zo goed mogelijk te beveiligen. Ook uw tuin om de zoveel tijd snoeien is geen overbodige luxe. Dit zorgt namelijk ervoor dat u vanuit uw woning duidelijk zicht heeft op de straat.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04