Menu

Qb Blog Juli

Tips van onze slotenmakers voor een inbraakvrije zomervakantie!

Tips van onze slotenmakers voor een inbraakvrije zomervakantie!

De zomermaanden zijn vaak de meest populaire perioden voor inbraken. Veel mensen zijn op vakantie en huizen staan leeg. Het is dan ook belangrijk om je goed voor te bereiden en te zorgen dat jouw woning optimaal beveiligd is. Hoe je dat doet? Met onze slotenmaker diensten natuurlijk! Onze deskundige slotenmakers staan tijdens de zomermaanden voor je klaar om je te voorzien van de beste tips en adviezen. Zo helpen ze je bij het kiezen van de juiste sloten voor jouw woning en geven ze je advies over de nieuwste beveiligingstechnieken. Ook voor het vervangen van oude, versleten sloten kun je bij ons terecht.

1. Kies voor inbraakveilige sloten

Het is essentieel om te zorgen voor goed beveiligde sloten. Kies voor sloten met een SKG-keurmerk en minimaal 2 sterren. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze organisatie beoordeelt de inbraakwerendheid van sloten en geeft een keurmerk af wanneer een slot aan hun eisen voldoet. Dit keurmerk is onderverdeeld in sterren: 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe inbraakwerender het slot is. Het is dus belangrijk om te kiezen voor sloten met minimaal 2 sterren. Dit betekent dat ze voldoen aan de eisen van het SKG-keurmerk. Een inbreker zal minder snel een huis uitkiezen met een SKG-certificaat, omdat dit betekent dat ze meer moeite zullen moeten doen om in te breken.

2. Gebruik een tijdschakelaar

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat je huis veilig achterblijft. Maar een leegstaand huis kan een aantrekkelijk doelwit zijn voor inbrekers. Gelukkig is er een simpele oplossing: het gebruik van een tijdschakelaar. Een tijdschakelaar is een apparaatje dat je tussen het stopcontact en de stekker van een elektrisch apparaat kunt plaatsen. Hiermee kun je instellen dat het apparaat op bepaalde tijden aan- en uitgeschakeld wordt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de lamp in de woonkamer om 19.00 uur aangaat en om 23.00 uur weer uitgaat. Op deze manier lijkt het alsof er iemand thuis is, terwijl jezelf lekker op vakantie bent. Inbrekers slaan eerder toe bij een leegstaand huis, omdat er niemand thuis lijkt te zijn. Met een tijdschakelaar creëer je de illusie dat er wel iemand thuis is, waardoor de kans op inbraak kleiner wordt.

3. Schakel de buren in

Vertel de buren dat je op vakantie gaat en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden. Buren zijn belangrijk voor de beveiliging van jouw woning omdat zij een extra paar ogen en oren kunnen zijn. Als er verdachte activiteiten plaatsvinden in jouw buurt, kunnen zij deze signaleren en hierop actie ondernemen. Wanneer buren weten dat jij op vakantie bent, zullen zij ook extra alert zijn op mogelijke inbraakpogingen bij jou thuis. Dit kan inbrekers afschrikken en voorkomen dat zij jouw woning als makkelijk doelwit zien. Daarnaast kunnen buren ook praktisch van nut zijn. Zo kunnen zij bijvoorbeeld planten water geven, de post opruimen en het vuilnis buiten zetten. Dit helpt om jouw woning er bewoond uit te laten zien, waardoor inbrekers minder snel in de verleiding komen om binnen te dringen.

Geniet zorgeloos van de vakantie!

Met deze tips kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je woning goed beveiligd is tegen inbraak. Wil je meer advies over de beveiliging van jouw woning? Neem dan contact op met onze deskundige slotenmakers voor de beste sloten en beveiligingstechnieken. Geniet vervolgens zorgeloos van de mooie zomermaanden!

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04