Menu

QB_Header_DEF (4)

Veilig toegangssysteem met druppel of tag van Quickblue

Wat is een toegangssysteem met een tag?

Een toegangssysteem met een tag biedt veel voordelen. Voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven. Deze systemen zijn niet alleen praktisch in gebruik, maar bovenal ook veilig. Een tag wordt ook wel een druppel genoemd. Ze zijn voorzien van een speciale code en werken in combinatie met een RFID slot. De druppel hoeft alleen maar voor het slot te worden gehouden waarna de deur zich zal openen. Daarnaast zijn deze toegangssystemen aanpasbaar. Dat betekent dat je zelf bepaald wie je toegang geeft en voor hoelang.

Een toegangssysteem met een druppel gebruik je bijvoorbeeld voor ruimtes die alleen toegankelijk mogen zijn voor daartoe bevoegde personen. Daarbij kun je denken aan magazijnen of dossiers. Ook jouw woning of garage kun je voorzien van een dergelijk systeem. Handig als je gebruik maakt van een hondenuitlaatservice, een schoonmaakster tijdens je vakantie of een huisoppas. Door gebruik te maken van een druppel heb je geen sleutel meer nodig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er te veel sleutels in omloop komen.

Maar wat zijn de voordelen van deze systemen? Hoe werken de tags en zijn ze veilig? En niet geheel onbelangrijk, wat kost een toegangssysteem met tag en door wie kun je deze het beste laten installeren? Het antwoord op al jouw vragen lees je in deze blog.

PRO-ENiQ-ELS-Family

Waar op letten bij de aanschaf van een knopcilinder?

Als je jouw voordeur wilt voorzien van een knop bediend cilinderslot, dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Want hang en sluitwerk voor de voordeur koop je niet alleen voor het gebruiksgemak. Sloten vervangen doe je ook om de inbraakveiligheid van jouw woning te verhogen. Als je dat met een knopbediende cilinder wilt doen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In de eerste plaats is het belangrijk dat het slot is voorzien van een SKG-keurmerk. De afkorting staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw.

Met dit keurmerk weet je zeker dat je te maken hebt met een veilige knopcilinder die gekeurd is door een onafhankelijke organisatie. Daarnaast is het goed om te controleren of je te maken hebt met een anti-manipulatieknop. Dit zijn knopbediende cilinders voor de voordeur die niet van buitenaf opengedraaid kunnen worden. Een aanrader als je de knopcilinder wilt plaatsen op een glazen voordeur of vlakbij de opening van de brievenbus. Een anti-manipulatieknop kun je alleen omdraaien als je deze ingedrukt houdt. Draaien met behulp van een ijzerdraadje door de brievenbus is op deze manier niet mogelijk.

Systeem met tag of druppel: hoe werkt dat eigenlijk?

Deze systemen worden gebruikt in combinatie met en RFID-code. Deze code zit verwerkt in een druppel. Dat is een plaatje of tag dat in dit geval dienst doet als sleutel. Als de druppel over het bijbehorende slot, of het toegangssysteem, wordt bewogen gaat de deur open. Mits de gebruiker van de druppel toegang heeft tot de ruimte. Als beheerder kun je dit zelf instellen. Dat betekent ook dat je mensen permanent, tijdelijk of zelfs eenmalig toegang kunt verschaffen. Bijvoorbeeld tot jouw woning, garage of bedrijfsruimte. Een toegangssysteem met druppels of tags biedt je ook de mogelijkheid om de code te blokkeren. Bijvoorbeeld als je de tag bent kwijtgeraakt of in het geval van diefstal. De tag is na de blokkade onbruikbaar. Iets wat met sleutels natuurlijk niet het geval is, mits je direct de sloten laat vervangen.

De voordelen van toegangssystemen met codes en tags

Deze systemen staan bol van de voordelen. De tags zijn namelijk geheel naar wens te coderen. Handig voor de buurvrouw die de plantjes water geeft tijdens jouw vakantie, maar ook voor medewerkers en huisgenoten. Zeker als je één voordeur deelt met meerdere mensen. Natuurlijk kent een toegangssysteem met tags of druppels nog meer voordelen:

  • Zelf bepalen wie toegang heeft: als je gebruik maakt van een systeem met tag, dan kun je de codes beheren. Je bepaalt als beheerder dus zelf wie er toegang heeft en voor hoe lang. Dat kan permanent zijn, maar ook tijdelijk.
  • Geen sleutels in omloop: met een druppel hoef je niet bang te zijn dan er meerdere sleutels in omloop zijn. Dat heeft als bijkomstig voordeel dat het slot van de deur niet vervangen hoeft te worden. Bijvoorbeeld als er sprake is van diefstal of verlies. Met een tag kun je de toegang eenvoudig blokkeren waardoor de tag onbruikbaar is.
  • Uitbreidbare mogelijkheden: een toegangssysteem met een tag is geschikt voor meerdere deuren of toegangen. Aparte sleutels of sloten zijn daarvoor niet nodig. Ook de rechten kunnen worden aangepast. Zo kun je iemand bijvoorbeeld eenvoudig toegang geven of weigeren voor meerdere ruimtes.

Wat kosten deze toegangssystemen en waar bestellen?

De prijs van en toegangssysteem met een tag is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Doorgaans kun je deze sloten al laten installeren voor de prijs van een compleet mechanisch slot met inbraakbeveiliging. Er zijn tevens systemen met tags die zijn voorzien van een RFID beveiliging. Het grote voordeel hiervan is dat de druppels of codes niet te kopiëren of manipuleren zijn. Je bent dus voorzien van een zeer veilig toegangssysteem.

Quickblue is dé specialist op het gebied van tag toegangssystemen. We voorzien je dan ook graag van en persoonlijk advies als je nadenkt over het laten installeren van deze systemen. Uiteraard kun je ook een vrijblijvende offerte aanvragen via onze website. Deze kun je tevens voorzien van foto’s zodat we je van een scherpe prijsopgave kunnen voorzien.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04