Menu

Verschillende sloten, verschillende voordelen!

Verschillende sloten, verschillende voordelen!

Verschillende sloten, verschillende voordelen!

Hebt u moeite om te beslissen welk slot het juiste is voor uw behoeften? Met zoveel soorten sloten waaruit u kunt kiezen, kan het overweldigend zijn om te beslissen wat het beste bij u past. Het goede nieuws is dat elk type slot zijn eigen voor- en nadelen heeft, dus neem de tijd om na te gaan hoe verschillende sloten uw bezittingen op verschillende manieren kunnen helpen beschermen. In deze blog duiken we in de voor- en nadelen van verschillende soorten sloten, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen welk slot het beste bij u past!

Cilindersloten

Cilindersloten zijn een van de populairste en meest gebruikte soorten sloten vanwege hun gebruiksgemak en betaalbaarheid. Een cilinderslot is een type slot dat wordt bediend door een sleutel in een cilinder te steken, deze te draaien en vervolgens de deur te ontgrendelen. Deze sloten worden vaak aangetroffen op zowel voor- als achterdeuren en andere ingangen. Cilindersloten zijn bij voorkeur voorzien van het SKG-keurmerk. Je kunt kiezen uit verschillende niveaus. U kunt zelf kiezen of u een cilinderslot wilt plaatsen met standaard (SKG1), zware (SKG2) of extra zware inbraakbeveiliging (SKG3).

Oplegsloten

Een oplegslot is voorzien van een aandrijving en een losse of vaste staartcilinder. Deze sloten worden zichtbaar op de deur geplaatst. Oplegsloten onderscheiden zich van andere soorten sloten doordat ze over bestaande sloten heen worden geïnstalleerd. Dit maakt ze ongelooflijk eenvoudig te installeren, aangezien er geen wijzigingen aan de deur zelf hoeven te worden aangebracht. Het enige wat gedaan moet worden is het oplegslot op de bestaande sloten te bevestigen.

Veiligheidsbeslag

Het is een stalen plaat die op een cilinderslot is geplaatst. Naast de onbuigzame metalen plaat bestaat het veiligheidsbeslag uit een set montageschroeven die van binnenuit worden vastgedraaid. Daarom zijn deze schroeven van buitenaf niet zichtbaar en kunnen ze niet worden losgedraaid.

Insteeksloten

U monteert een insteekslot als bij- of hoofdslot op de voordeur. Bijvoorbeeld als u uw buitendeuren van een extra beveiligingslaag wilt voorzien. Insteeksloten helpen woningdiefstal of pogingen daartoe te voorkomen. De cassettes van deze sloten zitten verborgen in de deur en zijn dus niet van buitenaf toegankelijk. Dit voorkomt verschillende diefstaltechnieken zoals kerntrekken of lockpicking. De meeste toegangsdeuren van woningen in Nederland zijn voorzien van een insteekslot met de bijbehorende cilinder.

Bijzetsloten

Het plaatsen van een bijzetslot wordt vaak gedaan als extra beveiliging. Bijvoorbeeld voor op de binnenzijde van de voor- en/of achterdeur. Heeft u ramen die u graag extra wilt beveiligen? Dan is een bijzetslot een goede uitkomst! Een bijzetslot wordt vaak gemonteerd op een raam die gemakkelijk van buiten te bereiken is, zoals een raam die uitkomt op een dakterras of bij een regenpijp. Wilt u de inbraakbeveiliging van uw woning verbeteren? Laat dan zeker een bijzetslot plaatsen, zeker één die voorzien is van kerntrekbeveiliging.

Raamsloten

Een raamslot wordt geïnstalleerd op, u raadt het al, een raam! En dan voornamelijk op ramen die gemakkelijk te bereiken zijn vanaf buiten. Een raamslot kunt u vanaf binnen bedienen waardoor het voor u gemakkelijk te gebruiken is. Heeft u interesse in een raamslot? Kies dan een raamslot dat voorzien is van een SKG-keurmerk, zo bent u verzekerd van de beste inbraakbeveiliging.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04