Menu

Voordelen van een SKG knopbediende cilinder van QuickBlue

Voordelen van een SKG knopbediende cilinder van QuickBlue

Knopbediende cilinder in de voordeur

Wat is een knopbediende cilinder in de voordeur? En welke voordelen biedt een dergelijk slot? Deze sloten worden ook wel knopcilinder genoemd. Het betreft een slot dat je aan de buitenzijde van de voordeur met een sleutel bediend. Aan de binnenzijde van de deur hoeft dat niet. Daar kun je de deur openen en sluiten door middel van een draaiknop. En dat biedt behoorlijk wat voordelen. Zo wordt het slot bijvoorbeeld nooit geblokkeerd doordat er zich aan de binnenzijde van de deur een sleutel bevindt. Derden kunnen dus altijd naar binnen. Ook op het gebied van veiligheid heeft een knopbediende cilinder in de deur voordelen.

Waar op letten bij de aanschaf van een knopcilinder?

Als je jouw voordeur wilt voorzien van een knop bediend cilinderslot, dan wil je natuurlijk wel een goede aankoop doen. Want hang en sluitwerk voor de voordeur koop je niet alleen voor het gebruiksgemak. Sloten vervangen doe je ook om de inbraakveiligheid van jouw woning te verhogen. Als je dat met een knopbediende cilinder wilt doen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In de eerste plaats is het belangrijk dat het slot is voorzien van een SKG-keurmerk. De afkorting staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw.

Met dit keurmerk weet je zeker dat je te maken hebt met een veilige knopcilinder die gekeurd is door een onafhankelijke organisatie. Daarnaast is het goed om te controleren of je te maken hebt met een anti-manipulatieknop. Dit zijn knopbediende cilinders voor de voordeur die niet van buitenaf opengedraaid kunnen worden. Een aanrader als je de knopcilinder wilt plaatsen op een glazen voordeur of vlakbij de opening van de brievenbus. Een anti-manipulatieknop kun je alleen omdraaien als je deze ingedrukt houdt. Draaien met behulp van een ijzerdraadje door de brievenbus is op deze manier niet mogelijk.

De voordelen van een draaiknopcilinder

Een draai knopcilinder of knopbediende cilinder in de voordeur geeft voordelen. Op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak. Denk je na over het laten plaatsen van een dergelijk slot op de voordeur? Laat dit dan over aan een SKG erkend bedrijf. Daarmee ben je zeker van een veilige en inbraakwerend sloten. De voordelen van deze sloten zijn:
  • Deur bedienen zonder sleutel: als je kiest voor een knopbediende cilinder, dan kan de deur van binnenuit worden bediend zonder sleutel. Dit biedt vooral voordelen voor ouderen, mensen met een beperkte mobiliteit of een verminderd zichtvermogen. De deur kan worden geopend of afgesloten door één draai aan de knopcilinder. Zonder dat je daarvoor eerst hoeft te zoeken naar de sleutel.
  • Inbraakwerend: een knopbediende cilinder in de voordeur heeft tevens voordelen als het aankomt op inbraakveiligheid. Zeker als je kiest voor een anti-manipulatieknop. Omdat er binnen geef sleutel gebruikt hoeft te worden, is de kans op inbraak door “hengelen” uitgesloten. Bij deze inbraakmethode hengelt de inbreker van buitenaf naar de sleutels aan de binnenzijde. Bijvoorbeeld door een ijzerdraad door de opening van de brievenbus te steken. Een anti-manipulatie knop moet worden ingedrukt om de deur al draaiend te kunnen openen.
  • Veilig in noodsituaties: een knopcilinder is ook een veilige keuze bij noodsituaties of calamiteiten. Bijvoorbeeld als er brand uitbreekt of als er sprake is van rookontwikkeling. Het zicht wordt dan beperkt. Een knopbediende cilinder opent de voordeur, en dus de vluchtroute, direct. Zoeken naar een sleutel is niet nodig.
  • Geen buitensluiting: onszelf buitensluiten komt regelmatig voor. Zeker als de voordeur is voorzien van een normaal slot en de sleutel zich nog aan de binnenzijde bevindt. Met een knopcilinder is dat niet mogelijk. Het slot kan namelijk altijd vanaf de buitenzijde met een sleutel worden geopend. De kans op buitensluiting is dan nihil.

Knopbediende cilindersloten van QuickBlue

Wil je jouw voordeur voorzien van een veilige knopcilinder? Kies dan voor de veiligheidssloten van QuickBlue. Deze zijn namelijk voorzien van een SKG keurmerk. Als SKG erkend slotenmaker, zijn we dé specialist in het plaatsen en vervangen van allerlei sloten. Weet je niet zeker of een knopbediende cilinder geschikt is voor jouw voordeur? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. De aanvraag kun je tevens voorzien van foto’s. Bijvoorbeeld van de voordeur waarop je graag een knopcilinder wilt laten plaatsen. Natuurlijk voorzien we je zo snel mogelijk van een maatwerk prijsopgave en een passend advies.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04