Menu

Voordelen Van Gekeurde Cilindersloten

Voordelen van gekeurde cilindersloten

De kans op een woninginbraak is vandaag de dag nog altijd aanwezig. Inbrekers hebben vaak hun zinnen gezet op huizen waarbij er iets schort aan de beveiliging. Dit maakt het voor hen een stuk makkelijker om een inbraak te plegen. Het eerste waar u dan waarschijnlijk aan denkt, is de sloten.

Wanneer de sloten van een goede, sterke kwaliteit zijn, dan is er in principe niks aan de hand. Vandaar dat veel mensen er ook voor kiezen om gekeurde cilindersloten te laten plaatsen. Deze sloten worden bijvoorbeeld door QuickBlue geplaatst om de veiligheid van een ieder te waarborgen.

Wat is een gekeurd cilinderslot precies?

Met een cilinderslot hebben we het puur over een slotmechanisme waarbij er gebruik wordt gemaakt van een cilinder en een bijbehorende behuizing. Zolang er geen sleutel in het slot zit, wordt de cilinder geblokkeerd. Bijvoorbeeld door speciale plaatjes of kogels. Pas op het moment dat u er een sleutel in zou steken, is het mogelijk om het cilinder op de juiste manier open te draaien.

Bij gekeurde cilindersloten is er vervolgens ruim getest of de sloten aan een bepaalde kwaliteit voldoen. Wanneer ze kwalitatief hoogstaand zijn en naar behoren de veiligheid waarborgen, ontvangen ze een keurmerk. Vandaar dat het ook sterk wordt aangeraden om voor een gekeurd cilinderslot te kiezen. Op dat moment weet u in ieder geval zeker dat het slot voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen. Het is dan een onderbouwde keuze.

Voordelen van gekeurde cilindersloten

Om een beter beeld te krijgen van de goede kwaliteiten van gekeurde cilindersloten is het een goed idee om naar de specifieke voordelen te kijken. Elk type slot heeft wel zijn eigen voordelen. Echter valt het bij dit type op dat er sprake is van een relatief groot aantal. Qua voordelen hebben we het dan namelijk bijvoorbeeld over:

  • Zeer inbraak veilig: Als er iets is dat belangrijk is bij een slot, dan is het wel of het inbraak veilig is. En dat is bij een gekeurd cilinderslot dus helemaal in orde. Het mechanisme van dit slot is relatief zeer gecompliceerd. Zonder de juiste sleutel gaat niemand in staat zijn om het cilinder op de juiste manier om te draaien. Hierdoor is het voor een inbreker erg lastig om deze van buitenaf te kraken.
  • Minimale defecten: Dan belanden we direct bij het volgende voordeel; de minimale hoeveelheid defecten. Dankzij het precieze ontwerp van cilindersloten zit er zo min mogelijk speling op de sleutel. Op het moment dat u deze dus in het sleutelgat stopt, is er zo min mogelijk frictie. Hierdoor is de kans dat er wat kapotgaat doordat u te hardhandig met het slot omgaat een stuk kleiner. Al met al is een gekeurd cilinderslot een zeer soepel mechanisme.
  • Makkelijk te vervangen: Verder is een gekeurd cilinderslot makkelijk te vervangen. Mocht het heel onverwachts toch voorkomen dat er een defect is of dat u de sleutels kwijtraakt, dan kunt u bijvoorbeeld alleen de cilinder zelf vervangen. Dit scheelt weer wat werkzaamheden. Bovendien is ook het vervangen van een volledig gekeurd cilinderslot geen tijdrovende bezigheid. Ook al komt deze situatie niet vaak voor, het is toch fijn om te weten dat het wel mogelijk is.
  • Relatief goedkoop: Een laatste voordeel dat voor veel mensen zeker niet onbelangrijk is, is de prijs van een cilinderslot. Bij QuickBlue komt u er al snel achter dat een gekeurd cilinderslot helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Daarom is het voor veel mensen ook een logische keuze om direct voor de gekeurde versie te kiezen. Het is zonde om nog meer te besparen op de kwaliteit van een cilinderslot door voor een ongekeurd cilinderslot te kiezen. Zeker met het oog op inbraakveiligheid. Zorgen voor een veilig gevoel en een fijne nachtrust is tegenwoordig relatief goedkoop.

Plaatsing van een gekeurd cilinderslot door QuickBlue

Wanneer men alle voordelen van een gekeurd cilinderslot in overweging neemt, komt men vaak tot de conclusie dat het dé manier is om voor een goede beveiliging van een woning te zorgen. U weet dan zeker dat u met een gerust hart het huis kunt verlaten.

Bij QuickBlue zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van gekeurde cilindersloten. Onze beveiligingsexperts helpen u graag op een bekwame manier verder. Zo is niet alleen het product zelf van een hoog niveau, maar gebeurt ook de plaatsing volgens specifieke richtlijnen. Bent u geïnteresseerd in een gekeurd cilinderslot? Maak dan direct een afspraak. Bel gerust naar 085 – 800 9000 of neem contact op via het contactformulier. Ook is het mogelijk om meteen een vrijblijvende offerte aan te vragen.

 

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04