Voorkom kerntrekken!

kerntrekbeveiliging
Leestijd: 3 minuten

De politie waarschuwt op hun Facebookpagina voor kerntrekken. Met deze populaire inbraakmethode kan een inbreker binnen 30 seconden de meest uiteenlopende sloten forceren. Dit kunt u voorkomen, door één simpele, preventieve maatregel te nemen. Op deze wijze kunt u voorkomen dat een inbreker met behulp van kerntrekken uw woning binnendringt.

Wat is kerntrekken?

Kerntrekken, ofwel de ‘Roemeense methode’, is tegenwoordig een populaire inbraakmethode. Deze methode vergt slechts één minuut tijd, met simpelweg twee benodigdheden: één tang en één schroef. Juist doordat deze inbraakmethode zo weinig tijd in beslag neemt, is het een van de meest voorkomende inbraakmethodes. Bij deze methode trekt een inbreker de cilinder uit het slot, door een geharde stalen schroef in de cilinder van het slot te draaien. Dit gebeurt bijvoorbeeld met een schroevendraaier of boor.

Vervolgens wordt mechanisch druk op het slot gezet, door middel van een tang of een speciaal cilindertrekapparaat. Deze gereedschappen zetten zo veel kracht op de cilinder, dat de cilinder gewoonweg breekt. Op het moment dat de cilinder uit het slot is, dan kan de deur van uw woning eenvoudig geopend worden. Dit kan al met behulp van een standaard bouwsleutel.

Wilt u dit voorkomen? QuickBlue kan u hierbij helpen. Beveilig uw woning tegen inbraak door een veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging te laten monteren. Kies daarbij voor sloten en/of cilinders met een SKG-keurmerk van twee sterren of meer.

Voorkom kerntrekken met anti-kerntrekbeslag

Eén van de beste preventiemaatregelen die u kunt nemen tegen kerntrekken, is het plaatsen van anti-kerntrekbeslag. Dit is een veiligheidsbeslag, wat kerntrekken onmogelijk maakt. Het veiligheidsbeslag zorgt er namelijk voor dat de cilinder door een sterk en massief metaal ingesloten wordt. De metalen buitenlaag, die voor de cilinder zit, is niet te buigen en draait mee met de kern. Hierdoor kan er geen geharde stalen schroef in de cilinder gedraaid worden en blijft het slot geheel intact.

Welk anti-kerntrekbeslag heb ik nodig?

Anti-kerntrekbeslag is bij QuickBlue verkrijgbaar in verschillende lengtes. De montage ervan is niet moeilijk, maar vraagt wel om precisie. Eveneens is er speciaal bouwapparatuur voor nodig. Deze klus kunt u daarom het beste overlaten aan een ervaren beveiligingsexpert. Laat u hiervoor nu bij QuickBlue op het juiste adres zijn. Onze ervaren beveiligingsexperts monteren het slot op de goede manier. Hierdoor kunt u gerust zijn, wetende dat uw woning optimaal beveiligd wordt tegen kerntrekken. Wilt u meer informatie? U kunt bij ons vrijblijvend een offerte aanvragen of om advies vragen.

Heb ik nieuwe sloten nodig voor anti-kerntrekbeslag?

QuickBlue vertellen u dat bestaande sloten eenvoudig zijn aan te passen naar een veiligheidsbeslag. Echter, het is van belang dat hetzelfde merk anti-kerntrekbeslag wordt gebruikt als het merk van uw sloten. De afmetingen van de sloten verschillen immers per merk, waardoor een anti-kerntrekbeslag niet op ieder slot past.

Maak gebruik van gecertificeerd hang- en sluitwerk

Het is essentieel om uw woning te beveiligen met het juiste hang- en sluitwerk. Hang- en sluitwerk is de verzamelnaam voor alle producten, die gebruikt worden om deuren en ramen af te hangen, te openen, vast te zetten, te sluiten en op slot te doen.
Onze beveiligingsexperts adviseren u om te kiezen voor SKG-sloten met minstens twee sterren. Hierdoor bent u er zeker van dat het veiligheidsbeslag voldoende beveiliging biedt voor uw woning. De sterren van het SKG-keurmerk geven aan wat de mate is waarin de sloten inbraakwerend zijn. Er bestaan drie gradaties van de SKG-sterren, waarbij twee sterren aangeven dat de sloten zwaar beweerd zijn tegen inbraken.

Denk aan uw veiligheid

Uw woning moet altijd voorzien zijn van optimale beveiliging. Ondanks het feit dat de dagen nu langer duren en het langer licht is, komen de donkere dagen van de herfst er weer bijna aan. Dit betekent dat de kans op criminaliteit eveneens toeneemt. Zowel bedrijven als particulieren adviseren wij om preventieve maatregelen te nemen, om de kans op inbraak en overvallen zo klein mogelijk te maken. Er is geen beter moment dan nu, om uw woning goed te beveiligen!

Wilt u meer informatie?

Door uzelf met de juiste kennis en het beste pakket voor inbraakpreventie te bewapenen, kunt u het verschil maken bij het voorkomen van inbraken middels kerntrekken. Wilt u meer weten over onze producten of diensten? Of heeft u vragen? Bel dan naar QuickBlue op 085 – 800 9000. Wij brengen u in contact met een van onze beveiligingsprofessionals, die ervoor zorgen dat uw woning wordt beveiligd tegen kerntrekken. Informeer onze collega’s dat u een anti-kerntrekbeslag wilt plaatsen en QuickBlue regelt de rest.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates

Meer te ontdekken

cilinder

Onze cilinder pakketten

Leestijd: 3 minuten In de tijd waarin we nu leven komt er meer en meer nadruk te liggen op veiligheid. Verouderde sloten worden namelijk met de dag kwetsbaarder

meerpuntsluiting

De voordelen van een meerpuntssluiting

Leestijd: 3 minuten Wanneer u denkt aan een slot, denkt u automatisch aan veiligheid. Dit is heel normaal. Een slot hoort in de basis namelijk ook uiterst veilig

  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring

Diensten

Winkel

Contact

Offerte aanvragen

Cookieverklaring

Onze site maakt gebruik van cookies en hiermee voorzien wij u van de beste ervaring met onze producten en diensten.