Menu

QB Header DEF #2 (1)

Waar moet ik op letten bij een bewakingscamera?

Waar moet ik op letten bij een bewakingscamera?

Met de aanschaf van een bewakingscamera doet u een beroep op professionele technologie om u en uw woning of bedrijfsgebouw te beschermen. Een bewakingscamera is een uitstekende vorm van inbraakbeveiliging. Zo heeft het niet alleen een beveiligende werking, maar schrikt het ook proactief inbrekers af. Wanneer een inbreker namelijk een bewakingscamera ziet hangen, weet hij of zij al direct dat het een stuk lastiger wordt.

Wanneer u dus besluit om een bewakingscamera aan te schaffen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. U wilt namelijk wel een camera aanschaffen waar u ook echt iets aan heeft. Technologie die in uw situatie perfect van toepassing is. En om hiervoor te zorgen, hebben we bij QuickBlue een aantal belangrijke aandachtspunten opgesteld.

Aandachtspunten aankoop bewakingscamera

Niet iedere bewakingscamera is even goed in staat om in uw wensen te voorzien. Vandaar dat er ook zoveel verschillende opties verkrijgbaar zijn. De ene camera pakt de zaken net iets anders aan dan de andere. En zo doet u er goed aan om de volgende aandachtspunten in het achterhoofd te houden:

  • Bewegingsdetectie: Bij een bewakingscamera is het altijd fijn om te kiezen voor een optie met bewegingsdetectie. Een dergelijk apparaat vergelijkt het huidige beeld altijd met het vorige beeld. Eventuele veranderingen worden dan heel duidelijk opgemerkt. In potentie is dit erg handig. Sommige camera’s zijn in staat om deze opvallende verandering direct door te sturen.

  • Gezichtsherkenning: Ook gezichtsherkenning speelt tegenwoordig een steeds grotere rol. Een camera met dit snufje weet precies wie er op een bepaald moment in het beeld loopt. Vaak is dit dan te combineren met een app. U ontvangt dan automatisch een berichtje op het moment dat de camera iemand detecteert. Gaat het om een ongewenste indringer? Ook dan stelt de camera u uiteraard op de hoogte.

  • Privacy: Privacy is iets om wel degelijk rekening mee te houden. Tegenwoordig is het voor hackers namelijk steeds makkelijker om bepaalde apparatuur binnen te dringen. Op het moment dat uw camera zou worden gehackt, is dit natuurlijk zeer schadelijk. Zeker wanneer de camera uw privébezigheden allemaal bijhoudt. Kies daarom altijd voor een camera die niet hackgevoelig is. Een bewakingscamera die dus is voorzien van goede bescherming.

  • Bereik: Daarbij is het ook zaak om te letten op het bereik van een camera. Dit hangt dus nauw samen met de manier waarop u deze op kunt hangen. Heeft de camera een wijd genoeg gezichtsveld om de gewenste locatie in beeld te krijgen? Of is het bijvoorbeeld verstandiger om te kiezen voor een camera die heen en weer beweegt. Het gezichtsveld is dan automatisch alweer een stuk groter.

  • Beeldkwaliteit: Verder komt de beeldkwaliteit nog even aan bod. Deze moet namelijk van een hoog niveau zijn, om goed te zien wat er gebeurt. Is de beeldkwaliteit ’s nachts bijvoorbeeld nog steeds goed genoeg? Of merkt u dat deze bij schemering al flink achteruitgaat? Allemaal zaken om in het achterhoofd te houden. Het heeft natuurlijk geen zin om een bewakingscamera op te hangen die vervolgens ’s nachts niks registreert.

  • Wifi: Tot slot is het voor een bewakingscamera soms nodig om met wifi verbonden te zijn. Bijvoorbeeld om direct contact met een app mogelijk te maken. Een camera moet daarvoor namelijk wel toegang tot het internet hebben. Wanneer dit het geval is, staat u altijd in verbinding. Let er daarbij dus ook op dat uw wifi voldoende bereik heeft op de locatie van de bewakingscamera. Wanneer het signaal niet sterk genoeg is, kunt u misschien beter een andere plek overwegen.

Al met al dus verschillende zaken waar u bij de aankoop van een bewakingscamera op moet letten. Het is doodzonde als u er achteraf pas achter komt dat u iets over het hoofd heeft gezien. In het ergste geval staat er dan ineens een inbreker bij u binnen. Of moet u op zoek naar een nieuwe bewakingscamera.

Bewakingscamera kopen bij QuickBlue

Bij QuickBlue specialiseren we ons al sinds jaar en dag in bewakingscamera’s. Onze beveiligingsexperts weten als geen ander wat goed voor u is in uw huidige situatie. Wilt u dus graag advies ontvangen bij uw aankoop? En wilt u precies weten welke bewakingscamera het beste voor u is? Neem dan nu contact op met QuickBlue. Wij gaan graag het gesprek met u aan om voor duidelijkheid te zorgen. Binnen de kortste keren hangt er dan al een bewakingscamera bij u thuis of op kantoor. U weet dan zeker dat de camera u op een optimale manier veilig houdt. En dat is iedere keer weer onze doelstelling.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04