Menu

inbraakbeveiliging

Waarom uw inboedel beveiligen net zo belangrijk is als verzekeren?

Waarom uw inboedel beveiligen net zo belangrijk is als verzekeren?

Het goed verzekeren van uw woning en inboedel is erg belangrijk, maar minstens zo belangrijk is goede beveiliging hiervan. Het kan u zelfs geld opleveren als u kiest voor de beste manier van beveiligen en hierbij horende keurmerken. Het SKG-keurmerk kan hier een belangrijke rol bij spelen, net als een SKG keurmerk voor sloten. U goed laten informeren over inbraakbeveiliging is erg belangrijk als u de juiste keuzes wil maken met betrekking tot voordelig verzekeren en hiervan profiteren. Een goede beveiliging kan u al snel korting opleveren bij uw verzekeraar.

SKG

Voldoet uw woning aan de voorwaarden van het SKG-keurmerk, Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen moet uw woning aan een aantal eisen voldoen. Zo is het belangrijk dat een woning is voorzien van het juiste gecertificeerde hang- en sluitwerk. Vaak moet dit hang- en sluitwerk een SKG keurmerk hebben. De verlichting bij de buitendeuren moet in orde zijn. Het is belangrijk dat het zicht vanuit de hal naar buiten goed is en er moeten rookmelders hangen op de juiste plek op elke etage.

SGK-kwalificaties

Om uw huis optimaal en volgens de laatste voorwaarden te beveiligen is het SKG keurmerk een belangrijk onderdeel. Dit keurmerk wordt toegekend aan hang- en sluitwerk dat uw woning zo goed mogelijk beveiligt tegen inbraak. Het SKG keurmerk kan worden toegekend aan het beslag van een slot, of de cilinder. Er worden sterren toegekend die variëren van één tot drie sterren. Hierbij geldt dan ook, hoe meer sterren, hoe beter een sluiting beveiligt tegen inbraak.

Certificaten

Om bij verzekeraars in aanmerking te komen voor een korting op uw premie, is het van belang dat u certificaten aanvraagt van de keurmerken waar uw woning aan voldoet. Dit zijn dus certificaten van het SKG-keurmerk, Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Daarnaast kunt u proberen te voldoen aan de voorwaarden van de Borg-Norm. Hiervoor dient u in uw woning ook een alarmsysteem te hebben. Dit alarmsysteem moet Borg gecertificeerd zijn en geïnstalleerd door een erkend bedrijf. Een laatste keurmerk kan het VEB beveiligingscertificaat zijn. Dit lijkt veel op het Borgsysteem en blijft ook vijf jaar geldig.

Doe-het-zelf

Vaak is het bij het beveiligen van uw woning en het verkrijgen van een certificaat hierbij van belang dat de installatie van bijvoorbeeld een
alarmsysteem
wordt gedaan door een erkend bedrijf. Alleen dan voldoet u aan alle voorwaarden en ontvangt u het certificaat dat door de verzekeraar gevraagd wordt. Als u zelf handig bent en graag wat dingen aan de beveiliging van uw woning doet, dan zijn zaken als het zorgen van goede buitenverlichting en het ophangen van rookmelders dingen die u goed kunt aanpakken. Daarnaast is het vervangen van sloten voor veiligheidssloten iets wat goed zelf gedaan kan worden, mits het op de juiste manier gebeurt. U kunt hier ook altijd hulp bij inschakelen door een gecertificeerd bedrijf en slotenmaker.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04