Menu

Wat Is Een Toegangscontrole? De Perfecte Beveiliging Voor Bedrijfspand En Woning

Wat is een toegangscontrole? De perfecte beveiliging voor bedrijfspand en woning

Als ondernemer of particulier wil je jouw bezit zo goed mogelijk beveiligen. Dat kan een kantoorpand of bedrijfsruimte zijn, maar natuurlijk ook een woning. Ongenode gasten buiten de deur houden doe je effectief met een toegangscontrole. Maar wat is dit eigenlijk? Hoe houden deze systemen een ruimte veilig en welke verschillende toegangscontroles zijn er?

Inbraakpreventie met een toegangscontrole: wat is dat eigenlijk?

Een toegangscontrole is een systeem dat een pand of ruimte beveiligd door middel van verschillende controlepunten. Als het ware worden de toegangen van een kantoor, bedrijfshal of woning voorzien van meerdere veiligheidsbarrières. Een toegangscontrole werkt bijvoorbeeld op basis van herkenning. Dit kan een uniek lichaamskenmerk zijn zoals een afdruk van het oor, een scan van het oog of en vingerafdruk.

Dit wordt ook wel een biometrische toegangscontrole genoemd. Als het systeem de kenmerken niet kan identificeren, is er geen toegang mogelijk. Een andere vorm van deze beveiliging is een hospitality toegangscontrole. Deze kun je toepassen in combinatie met een afsprakenlijst en een tijdslot. De bezoeker krijgt toegang tot het pand op een afgesproken tijdstip. Het creëren van een beveiligde omgeving met een toegangscontroles kan ook in combinatie met persoonlijke passen.

De pashouder is de enige die een deur of toegang kan openen. Dit wordt ook wel elektronische toegangscontrole genoemd. Als je het beste van beide wilt, kun je een toegangscontrole ook combineren met een mechanische beveiliging zoals een code of sleutel. Nu je precies weet wat een toegangscontrole is, vertellen we je ook graag iets over de voordelen van de beveiligingssystemen.

Wat zijn de voordelen van beveiliging met toegangscontrole?

Het toepassen van een toegangscontrole kent behoorlijk wat voordelen. Door de verschillende systemen, kun je in de eerste plaats altijd kiezen voor een toegangscontrole die het best past bij jouw woonhuis of pand. Dat kan biometrisch, mechanisch of klantvriendelijk (hospitality) zijn. De voordelen van toegangscontrole zijn ook:

  • Een toegangscontrole is geschikt voor kleine woonhuizen, maar ook voor grote bedrijfspanden met meerdere toegangen. Je kunt op deze manier altijd beschikken over een uitstekende beveiliging en een prima overzicht.
  • Met een toegangscontrole systeem kun je specifiek toegang verlenen aan bepaalde groepen en personen. Ook kun je de toegangscontrole gebruiken in combinatie met een tijdslot. Zo kun je gedetailleerd bijhouden wie er op welk moment toegang heeft tot het gebouw.
  • Een beveiligingssysteem met toegangscontrole is zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast kan het systeem eenvoudig worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met een extra barrière of update. Deze beveiliging groeit dus mee met de behoefte van jouw bedrijfspand of woning.
  • Systemen met toegangscontrole kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en geïntegreerd. Bijvoorbeeld als je de ruimte al hebt voorzien van andere beveiliging zoals een elektronisch of mechanisch slot.
  • De systemen zijn tevens voorzien van en data-opslag. Deze data vertelt je precies wanneer, hoe laat en hoe vaak iemand gebruik heeft gemaakt van de toegangscontrole om een ruimte te kunnen betreden. In het kader van beveiliging, biedt dit zeker voor ondernemers en bedrijven veel voordelen.

Is een toegangscontrole systeem altijd maatwerk?

Ja, een systeem met toegangscontrole is maatwerk. Elk pand, woonhuis of terrein heeft zijn eigen kenmerken en behoeften. Voor particuliere woningen en kleine bedrijfspanden kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een standalone systeem met toegangscontrole. Ze zijn eenvoudig te installeren en onderhouden. Bedrijven of terreinen die groter zijn qua omvang of ook een buitengebied beslaan, kunnen kiezen voor een draadloos systeem met toegangscontrole. Zo kun je dus altijd beschikken over de beveiliging die past bij jouw pand.

Laat een toegangscontrole vakkundig plaatsen en onderhouden

Wij zorgen ervoor dat de toegangscontrole vakkundig geplaatst wordt, zodat het systeem altijd naar behoren werkt. Na de installatie van het systeem heb je direct de mogelijkheid tot het aanmaken of uitsluiten van specifieke groepen of personen. Naast het aanmaken van gebruikersgroepen kun je personen natuurlijk ook individueel toegang verlenen.

Het onderhoud van een dergelijk systeem behoeft weinig aandacht. De toegangscontrole systemen kunnen wanneer gewenst eenvoudig worden voorzien van een update of uitbreiding. Bijvoorbeeld in de vorm van een intercomsysteem of camera. Wil je het beheer van de toegangscontrole toch liever uitbesteden? Dan kun je het systeem ook preventief laten onderhouden door gebruik te maken van een onderhoudscontract.

Zo weet je als ondernemer of woningeigenaar zeker dat je niets aan het toeval overlaat als het aankomt op de inbraakpreventie en veiligheid van een woning of bedrijfsruimte. Met een onderhoudscontract weet je ook zeker dat eventuele beveiligingsupdates, uitbreidingen of aanpassingen op de juiste manier worden doorgevoerd.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04