Menu

Wat Maakt Uw Woning Het Doelwit Voor Inbrekers?

Wat maakt uw woning het doelwit voor inbrekers?

Inbrekers verschillen niet van de meesten van ons, althans in één opzicht: ze houden van makkelijk. Er is niets waar inbrekers meer van houden dan een gemakkelijk huis om in te breken. Volgens de cijfers van het CBS wordt er elk jaar ongeveer 65.000 keer ingebroken. Welke veelvoorkomende fouten maken de slachtoffers?

Deuren en ramen open laten

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat ongeveer 65% van de inbrekers via een deur toegang krijgt tot een woning en ongeveer 35% via een raam. Een kwart van de huiseigenaren laat hun deuren open terwijl zij thuis zijn. Dit is gevaarlijk, omdat een inbreker gemakkelijk naar binnen kan glippen terwijl u bezig bent met klusjes, het avondeten kookt of zelfs televisie kijkt.

Het huis onbewoond eruit laten zien

Het merendeel van de woninginbraken vindt plaats op een doordeweekse dag, in plaats van in het weekend. Inbrekers gaan ervan uit dat woningen op deze dagen waarschijnlijk onbemand zijn, omdat de bewoners aan het werk zijn of op school zijn. Het is daarom belangrijk dat uw woning er niet leeg of onbewoond uitziet, ook al is dat het wel.

Uit onderzoek blijkt dat camerabeveiliging het meest effectieve afschrikmiddel voor inbrekers is, gevolgd door het geluid van een blaffende hond. Daarna volgen een televisie die aanstaat en een auto op de oprit. QuickBlue heeft nog enkele andere tips voor u: laat uw vuilnisbakken niet langdurig buiten staan en annuleer uw krantenleveringen, ook al bent u slechts een korte periode weg. Een opgestapelde hoop met kranten laat zien dat u niet thuis bent.

Niet op je hoede zijn ’s nachts

Het merendeel van de woninginbraken vindt plaats tussen 06.00 uur en 18.00 uur, omdat de kans dan groter is dat een woning leeg is. Toch vindt een deel van de woninginbraken ’s nachts plaats. Het idee dat uw waardevolle bezittingen worden meegenomen terwijl u slaapt, kan een pijnlijke gedachte zijn.

Veel huiseigenaren slapen daarnaast met het raam open. Op warme nachten is dit zelfs onvermijdelijk. Wanneer u het raam opent, let er dan op dat het inbrekers niet makkelijk wordt gemaakt om uw huis binnen te komen.

Geen alarmsysteem hebben

Inbrekers willen graag ongestoord uw woning binnendringen. De beste manier om inbrekers niet ongestoord te werk te laten gaan, is door een goed alarmsysteem te installeren in uw woning. Let er daarbij op dat het alarmsysteem goed zichtbaar is. QuickBlue is expert in het bieden van inbraakbeveiliging voor alle soorten woningen. Neem gerust contact met ons op en wij adviseren u over het beste alarmsysteem dat bij u past.

Waardevolle spullen in het zicht

Inbrekers beoordelen huizen op basis van hoe eenvoudig zij kunnen inbreken en wat de waarschijnlijke waarde van de buit is. Op deze wijze laten inbrekers andere inbrekers weten of er waardevolle eigendommen in de woning te halen zijn. De methode die inbrekers hiervoor gebruiken, is het simpelweg noteren van wat zij door de ramen kunnen zien. Het is daarom raadzaam om waardevolle spullen uit het zicht te halen, vooral in kamers op de begane grond. Daarbij is het aan te raden om belangrijke items, zoals paspoorten en sieraden, in een kluis te bewaren.

Slechte verlichting

Welke inbreker wilt nu niet onopgemerkt rondsluipen? Duisternis biedt ideale dekking voor inbrekers, dus overweeg de aanschaf van verlichting die bewegingen detecteert. Op deze wijze wordt u gewaarschuwd voor een ongewenste bezoeker op uw terrein en kunnen inbrekers buiten de deur gehouden worden. Probeer de toegang tot uw woning zo moeilijk mogelijk te maken. Voor extra advies kunt u onze beveiligingsexperts vrijblijvend om advies vragen.

Slechte deuren en/of ramen

Ramen zijn gemakkelijk in te slaan. Onze beveiligingsexperts raden u aan om ramen en panelen op voordeuren te vervangen of te bedekken, waardoor zij moeilijker te verbrijzelen zijn. Deuren moeten stevigheid bieden. U zou daarom kunnen overwegen om betere sloten te plaatsen voor extra stevigheid. Kies voor een optimale beveiliging voor sloten van een SKG-keurmerk.

Minder kans op inbraak

Inbrekers zijn sluw. U moet inbrekers daarom een stap voor blijven als u uw woning zo veilig mogelijk wilt maken. Door vooruit te denken en alle aspecten van inbraakbeveiliging in overweging te nemen, ontstaat een betere kans om inbrekers buiten de deur te houden.

Beveilig uw deuren altijd met veiligheidssloten in combinatie met een veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag. Deze combinatie zorgt voor 90% minder kans op inbraak. Herken onveilige situaties en lees onze preventietips. Door zelf actie te ondernemen, kunt u de kans op een inbraak aanzienlijk verminderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met QuickBlue, door te bellen naar 085 –800 9000.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04