Menu

voordeurslot

Wat zijn de belangrijkste eisen voor een goed voordeurslot?

Wat zijn de belangrijkste eisen voor een goed voordeurslot?

De eisen die worden gesteld aan de sloten van een buitendeur zijn vele malen strenger dan aan die van een binnendeur. Dit is natuurlijk heel logisch, want als inbrekers ergens naar binnen komen, dan is het door een buitendeur. Waar moet een goed voordeurslot dan aan voldoen? Op welke manier bent u optimaal beveiligd tegen inbrekers en inbraak? We kijken naar de belangrijkste eisen waar een goed slot van een voordeur aan moet voldoen en hoe u dit het beste kan bereiken.

SKG Keurmerk

Veiligheidssloten zijn op de markt in vele maten en soorten. Dit kan de keuze ook moeilijk maken. Het belangrijkste is om te letten op het SKG keurmerk. Sloten met dit keurmerk voldoen aan alle voorwaarden die het SKG stelt. Het keurmerk kan op het de cilinder zitten, op het beslag of op beiden. Belangrijk is om hier goed op te letten. Het SKG keurmerk komt in verschillende veiligheids gradaties, variërend van 1 tot 3 sterren. Hierbij is het SKG slot met drie sterren uiteraard de meest veilige keuze en beste optie voor optimale inbraakbeveiliging.

Meerpuntssluitingen

Als u wilt kiezen voor een goed beveiligde voordeur, dan is de keuze voor een meerpuntssluiting al snel gemaakt. Een meerpuntssluiting is een sluiting die de deur op meerdere plekken in het kozijn sluit. Om precies te zijn op drie plekken. Bij een meerpuntssluiting zijn er drie sluitkommen in het kozijn. In het midden van de deur zit dan het slot. Boven en onder aan de deur zitten haken die in de sluitkommen vallen. Op deze manier moeten inbrekers meerdere punten van een deur openbreken en dit zal altijd een belemmering zijn. Voor de voordeur wordt gekozen voor een meerpuntssluiting met een sleutelbediening.

SKG-keurmerk

Het SKG-keurmerk geeft aan dat uw woning op een goede en betrouwbare manier is beveiligd tegen inbraak. Om te voldoen aan dit keurmerk moet een slot van een voordeur aan een aantal eisen voldoen. Het beslag en de cilinders van de deur moeten voorzien zijn van een anti kerntrek beveiliging. Dit kunt u zien aan het SKG*** keurmerk. Dit keurmerk moet zowel gelden voor het beslag als voor de cilinders. Kerntrekbeveiliging is nodig om de meeste inbraken tegen te gaan. Hierdoor wordt uw cilinder beschermd tegen uitboren en uittrekken. Voor alle nieuwbouwwoningen sinds 2014 is het hebben van kerntrekbeveiliging een verplichte eis.

Kerntrekbeveiliging en uitboren

De meest voorkomende vorm van inbraak wordt gedaan door kerntrekken. Hierdoor kunnen inbrekers een harde schroef in het cilinder draaien en door hard trekken de cilinder er uit halen. Op die manier is het eenvoudig om binnen te komen. Door uw voordeur te voorzien van kerntrekbeveiliging kunt u deze manier van inbraak eenvoudig voorkomen. De beveiliging zorgt er voor dat de inbreker niet bij de cilinder van het slot kan komen en dus niet in staat zal zijn om de cilinder er uit te trekken of uit te boren. Bij het uitboren kiest een inbreker ervoor om in het slot op meerdere plekken te boren. Met de beveiliging is dit niet meer mogelijk.

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04