Menu

Toegangscontrole voor bedrijven

Toegangscontrole in de praktijk

Gebruik van toegangscontrole

Steeds meer kleine en middelgrote ondernemingen maken gebruik van een toegangscontrolesysteem

Het gebruik van toegangscontrole komt eigenlijk steeds vaker voor. Dit heeft ook te maken met het feit dat de mogelijkheden op dit gebied zeer uitgebreid zijn geworden. Dankzij een moderne vorm van toegangscontrole maakt u het voor uw bedrijf mogelijk om alleen specifieke personen toe te laten. Daarbij worden ongewenste personen dus geweerd. Dit maakt een vorm van toegangscontrole zeer effectief en veilig. Bij QuickBlue beschikken we op dit gebied over een groot aantal verschillende mogelijkheden. Bovendien:

Onze samenstelling van toegangscontrole pakketten

Bij QuickBlue hebben we een groot aantal verschillende opties qua toegangscontrole. Het ligt er dan ook maar net aan waar u als bedrijf precies naar op zoek bent. Hoe dan ook is het zeker de moeite waard om onze verschillende toegangscontrole pakketten te bekijken. U vindt dan zelf wat de beste opties voor u zijn.

Voordelen toegangscontrole

Maak gebruik van de volgende voordelen

Onze moderne vormen van toegangscontrole staan bekend om hun hoge mate van gebruiksgemak. Het is voor iedereen mogelijk om redelijk makkelijk van zulke technologie gebruik te maken. Op het moment dat u namelijk gewoon toegang heeft tot het bedrijfspand, ondervindt u er minimaal hinder aan. U krijgt dan binnen enkele seconden gewoon toegang. De winst zit hem puur op het buitenhouden van ongewenste personen.
Daarbij heeft u de volledige controle over het toegangsbeheer. Dat wil zeggen dat u zelf bepaalt wie er wel of geen toegang horen te krijgen tot uw bedrijfspand. Het is zelfs mogelijk om dit te specificeren voor bepaalde ruimtes binnen het bedrijfspand zelf. Daarmee is de mate van toegangsbeheer een enorm pluspunt. Het stelt u in staat om heel persoonlijk uw toegangscontrolesysteem te personaliseren. Altijd een fijne bijkomstigheid.
Verder levert het u overzicht en inzicht op. Zo ziet u bijvoorbeeld precies wanneer iemand uw bedrijfspand of een bepaalde ruimte is binnengegaan. Het systeem houdt dit allemaal bij. U heeft hierdoor verregaand inzicht in wat er allemaal binnen de bedrijfsmuren gebeurt. Het is overzichtelijk bij te houden welke medewerkers op welk tijdstip aan zijn gekomen of weg zijn gegaan. Iets wat wel degelijk van toegevoegde waarde is.
Bent u op een bepaald moment uw sleutels kwijt? Dan hoeft dit in de basis geen probleem te zijn. Met een toegangscontrolesysteem als een gezichtsscan, een vingerafdruk of een irisscan heeft u helemaal niet eens een sleutel nodig. Tijden waarin het kwijtraken van een fysieke sleutel tot problemen leidde, zijn daarmee voorgoed verleden tijd. Het is voor veel bedrijven een fijne gedachte. Het werkt daardoor allemaal namelijk een stuk veiliger.

Heeft u met spoed behoefte aan een nieuwe toegangscontrole?

Soorten toegangscontrole

Toegangscontrole middels een gezichtsscan, vingerafdruk of irisscan klinkt bijzonder modern. Desalniettemin is het ondertussen helemaal van deze tijd. Deze toegangscontrolesystemen zijn bijzonder populair bij een groot aantal bedrijven. Ze maken het makkelijk om binnen een korte tijd binnen te geraken. Het is alleen even nodig om uw gezicht, uw vinger of uw oog te laten scannen. Het houdt ongewenste personen effectief buiten. En dat is uiteindelijk toch het doel.
Verder is het ook mogelijk om voor elektronische sloten te kiezen. De toegangscontrole werkt dan op basis van bijvoorbeeld een digitale sleutel. Ook dit is op een aantal manieren gebruiksvriendelijker en veiliger dan het gebruik van een fysieke sleutel. Het stelt u in staat om sneller binnen te geraken, zonder dat u hierbij op veiligheid inboet. Sterker nog, ongewenste personen hebben in de praktijk extreem veel moeite om elektronische sloten te omzeilen.
Een codeslot met kaartlezer is een relatief populaire manier van een toegangscontrole bij bedrijven. U moet dan een code invoeren en een kaart laten scannen om toegang te krijgen. Deze dubbele barrière blijkt in de praktijk bijzonder efficiënt te zijn. En bovendien leidt het niet direct tot veel tijdverlies voor uw medewerkers. Een code invoeren en het scannen van een kaart is binnen enkele seconden gebeurd. De mate van gebruiksvriendelijkheid blijft daardoor altijd gewaarborgd.
Tot slot is er ook de optie om voor een intercomsysteem te kiezen. Dit is iets wat bijvoorbeeld veelvuldig voor appartementencomplexen wordt gebruikt. U moet van binnenuit toegang verlenen aan mensen die voor de deur staan. Zo is ook een intercomsysteem een zeer effectieve barrière om ongewenste personen buiten te houden. Bij QuickBlue bieden we een groot aantal mogelijkheden op dit gebied aan. En dan komen onze ervaren medewerkers ook de installatie geheel voor u verzorgen.

Vrijblijvend advies aanvragen

Op zoek naar een toegangscontrolesysteem?
Bekijk nu onze pakketten!

Quick_Blue_logo_DEF-04