Menu

Zichtbare Beveiliging Schrikt De Inbreker Af

Zichtbare beveiliging schrikt de inbreker af

Een inbraak is echt ontzettend vervelend om mee te maken. Het zorgt niet alleen voor heel veel schade aan deuren en ramen, maar het bezorgd je ook nog eens een onveilig gevoel. Dit kan ervoor zorgen dat je je niet helemaal comfortabel voelt in je eigen woning. Het is daarom verstandig om er alles aan te doen om inbrekers buiten de deur te houden. Eén van de meest effectieve methodes is om zichtbare beveiliging te plaatsen in en rondom huis. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met het plaatsen van zichtbare beveiliging hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie voor je verzameld.

Het belang van zichtbare beveiliging

Goed, wat is nu eigenlijk de reden waarom het zo verstandig is om zichtbare beveiliging te plaatsen in en rondom huis? De belangrijkste reden is dat het ervoor zorgt dat inbrekers al snel de benen zullen nemen. Het laatste waar een inbreker op zit te wachten is namelijk een camera die alles ziet. Heb je een camera opgehangen dan maak je het de inbreker nagenoeg onmogelijk om ongezien naar binnen te kunnen. Nu het voor de inbreker niet mogelijk is om de camera zomaar uit te zetten zal hij jouw woning al snel overslaan.

Dit geldt overigens niet alleen voor camerabeveiliging. Zo kan een alarmsysteem ook een goede afschrikkende werking hebben. Na het plaatsen kan je namelijk een sticker op het raam plakken waarop staat dat de woning beveiligd is. Al deze zichtbare beveiliging zorgt ervoor dat jouw huis zo onaantrekkelijk wordt voor de potentiële inbrekers. Het resultaat? Een veel kleinere kans om slachtoffer te worden van een inbraak. Hier op de site kan je meer informatie vinden over de mogelijkheden die ons team te bieden heeft op het gebied van zichtbare beveiliging voor in huis.

Andere manieren om inbrekers op afstand te houden

Naast het plaatsen van zichtbare beveiliging zijn er een aantal andere methodes waarop je de kans op een inbraak aanzienlijk kunt verminderen. Hoewel het niet in 100% van de gevallen effectief is zorgt het wel voor een veilige omgeving. Om het wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste alternatieve manieren voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg ervoor dat alles dicht zit – Het lijkt misschien een no-brainer, maar de eerste methode is om al je deuren en ramen op slot te doen. Inbraken zijn opportuniteitsmisdaden, dit houdt in dat dieven vaak naar binnen gaan als hier een gelegenheid voor bestaat. Sluit altijd deuren en ramen af als je het huis verlaat, zelfs voor slechts een paar minuten. Hetzelfde geldt voor ramen en deuren op de bovenverdieping – dieven zijn goed in het vinden van een weg naar die tweede-verhaals-openingen!
  • Gebruik timers in huis – De volgende tip is om willekeurige timers klaar te zetten voor als je niet thuis bent of naar bed gaat. Laat de verlichting niet voortdurend branden, want dat geeft inbrekers het signaal dat er niemand thuis is. Overweeg om in de achtertuin of in de buurt van de garage bewegingsgevoelige verlichting te installeren om inbrekers af te schrikken.
  • Zorg voor geluid in huis – Zet de radio of televisie net even wat harder als je niet thuis bent. Door dit te doen lijkt het net alsof er iemand thuis is. Je kunt ook de radio op een timer zetten, zo kan je weer de illusie wekken dat er iemand thuis is. Overdrijf het natuurlijk niet, je wilt niet hebben dat de buren wakker liggen. Zolang het lijkt alsof er iemand wakker is zorg je al voor het juiste effect.

Om ervoor te zorgen dat ook jouw woning zo goed mogelijk beschermd zal zijn tegen inbrekers is het verstandig om vandaag nog contact op te nemen voor het plaatsen van onder andere anti-kerntrekbeslag of een camerasysteem. Met de juiste beveiliging in huis weet je zeker dat je het inbrekers zo lastig mogelijk maakt. Grote kans dat ze een ander huis zullen kiezen als ze al die zichtbare beveiliging zien.

Mocht je vragen hebben omtrent de beveiligingsopties dan is het natuurlijk altijd mogelijk om even contact met ons op te nemen. Ons team laat je graag zien wat er mogelijk is als het aankomt op professionele beveiliging voor bij jou in huis!

Blog veilig wonen

Leer hier over de toekomst van wonen op het gebied van de inbraakbeveiliging, hang- & sluitwerk en de slotenservice.

QuickBlue

Optimale beveiliging in
en rond uw woning

Contactgegevens

Quick_Blue_logo_DEF-04